Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Už to musíme venku zlomit, burcuje záložník Roudného Ladislav Vávra

 
pátek, 21. dubna 2017, 15:12

Na domácím hřišti boduje Malše Roudné téměř pravidelně. Z možných 33 bodů nasbírala 25. Jenže venku se jí pranic nedaří, o čemž svědčí zisk pouhých dvou bodů za vítězství po penaltách v derby v Jankově. S vírou konečně protrhnout venkovní smůlu cestují Roudenští v sobotu do Klatov.

V posledním domácím střetnutí hostila Malše pražskou Aritmu a mezi její nejaktivnější hráče patřil krajní záložník Ladislav Vávra, který dělal hostující obraně na levé straně velké starosti. „Jsem moc rád, že jsme po třech porážkách konečně bodovali a udrželi si odstup od konce tabulky,“ řekl odchovanec Roudného. „Už jsme potřebovali nutně vyhrát,“ zdůraznil.

Dvacetiletý fotbalista posílal nebezpečné centry před branku, které obrana Aritmy odvracela jen s obtížemi. „Za stavu 1:0 jsme nastřelili Markytánem tyč a měli jsme další šance pojistit naše vedení,“ zmínil okamžiky, kdy mohli Roudenští znovu skórovat. Sám to zkoušel po půl hodině vydařenou dělovkou, ale brankář Stareček vytěsnil míč na roh.  „Naštěstí jsme do šatny přidali druhý gól a ten nás uklidnil. Věděli jsme, že už zápas nepustíme,“ podotkl Vávra.

Malšané byli po přestávce oproti předchozím zápasům stále aktivní a až na nastřelené břevno Pražanům nic nedovolili. Po hodině hry předvedl ukázkový průnik po lajně obránce Kössl a od autové čáry poslal centr do ohně. „Nabíhal jsem před bránu na Patrikův centr a soupeřův obránce do mě zezadu strčil. Jasná penalta. Ondra Otepka ji bezpečně proměnil,“ popsal Vávra poslední gólový okamžik Roudného, které na Velikonoční pátek potěšilo své fanoušky zaslouženou výhrou 3:0. Paradoxně všechny tři zásahy malšanů padly po centrech ze strany.

V sobotním střetnutí v Klatovech budou stát roudenští hráči před výzvou. Po sérii deseti zápasů konečně uspět venku a odvést si domů výhru za tři body. „Už v Dobříši jsme to měli dobře rozehrané, ale po přestávce jsme polevili a domácí toho využili,“ litoval zbytečnou porážku 1:2. „Teď už to musíme zlomit a navázat na předvedený výkon s Aritmou. A hlavně musíme hrát celých devadesát minut,“ věří Ladislav Vávra.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama