Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Jasné domácí výhry Jihočechů

 
středa, 16. září 2020, 17:34

Čechy - Fotbalisté rezervy Dynama Č. Budějovice si spolu s Přešticemi dál udržují neporazitelnost. Tu naopak ztratil Petřín Plzeň. Připravili ji oni fotbalisté Jindřichova Hradce, kteří po úspěchu v Hořovicích zvládli za tři body i utkání s těžkým soupeřem. Přešticím se první body pokoušeli sebrat hráči Soběslavi, proti vedoucímu celku tabulky však neměli v okleštěné sestavě šanci. Dobrou formu naopak prokázaly Katovice, které i díky hattricku Kaduly zvítězily nad Berounem 5:1. Nováček z Lomu potvrdil, že naplno bodovat chce především v domácích zápasech. Po zlepšené hře ve druhé půli zdolali Hořovice 3:0.

FAKTA A OHLASY ZE 4. KOLA DIVIZE A  


FK Robstav Přeštice - FK Spartak Soběslav 4:0 (2:0)

Góly: 32. Arzberger, 41. Šmídl, 66. Kraml, 90. Beránek. Rozhodčí: Štrincl - Kožár, Šiška. Delegát: Pešek. ŽK: 1:1 (Böhm – Podráský). Diváků: 189.

Soběslav: Duchoň - Podráský (76. Suda), Boháč, Maršík, Žalda - Vaněk, Bouchal, Kutner, Mrúz - Pavlík – Rubick (78. Polišenský). Trenér: Hajič.

Nejlepší hráč: Duchoň.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Z naší strany není moc co hodnotit. Do základu šli všichni zdraví hráči A mužstva a na lavičce jsem měl k dispozici dva hráče z béčka. Nemohu klukům upřít snahu nebo bojovnost, ale Přeštice nám nedaly prakticky vůbec žádnou šanci. Jediný moment, kdy jsme mohli zápas trochu zdramatizovat, byla šance Vaňka za stavu 2:0. Bohužel se mu domácího brankáře překonat nepodařilo. Přeštice pak přidaly další góly a bylo vymalováno. Gratuluji domácím k výbornému výkonu a zaslouženým bodům. My se pokusíme dát na derby s Katovicemi zdravotně do pořádku, abychom byli konkurenceschopní. Myslím, že už budou k dispozici Kuník a Hromada.“

 


SK Dynamo Č. Budějovice B - SK Senco Doubravka 5:1 (3:0)

Góly: 7. a 20. Bassey, 11. Kalousek, 64. (pen.) Červený, 69. Matoušek - 88. Roubal. Rozhodčí: Doubrava - Vokoun, Vrchota. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:2 (Mészáros – Künstner, Krejčí). Diváků: 150.

Dynamo B: Kerl - Kopečný, Kočí (57. Krejčí), Matuška, Skovajsa - Malecha, Červený, Kalousek (77. Kortiš), Mészáros (77. Šestauber) – Bassey (68. Strejček), Matoušek (77. Bartoš). Trenér: Tichai.

Nejlepší hráči: celý tým.

Jindřich Tichai (trenér Dynama B): „V zápase jsme dominovali hned od úvodního hvizdu. K dispozici jsem měl opět hráče A-týmu, kteří výrazně ovlivnili utkání. Za dvacet minut jsme vedli 3:0 a v utkání jsme měli navrch i po poločasové pauze. Ve druhé půli jsme zápas v poklidu dohráli a přidali další dvě branky. Jediné, co nás mrzí, je první branka v sezóně, kterou jsme obdrželi v předposlední minutě.“

 


SK Otava Katovice - Český lev-Union Beroun 5:1 (3:0)

Góly: 6., 16. a 31. Kadula, 76. L. Bálek, 89. D. Bálek - 81. Lhotka. Rozhodčí: Trska - Švorc, Les. Delegát: Havránek. ŽK: 0:2 (Lacina, Lhotka). Diváků: 321.

Katovice: Švehla - Cibulka, Janoch, Tušer (66. Koutský), Chylík - Repa, Kahuj, Kotrba, L. Bálek - Uher (46. Požárek), Kadula (70. D. Bálek). Trenér: Šroub.

Nejlepší hráči: celý tým.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Můžeme být spokojeni. Zápas s Berounem jsme zvládli jak herně, tak i výsledkově. Od začátku jsme byli lepším týmem a tlačili se do zakončení. Po půl hodině hry to bylo zásluhou hattricku Jindřicha Kaduly už 3:0 a bylo prakticky po zápase. Ve druhém poločase jsme přidali další dvě branky a trošku nás mrzí jen inkasovaný gól. Jinak musím hráče pochválit, poněvadž odehráli dobrý zápas.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Petřín Plzeň 4:1 (1:1)

Góly: 18. a 54. Toman, 82. Jindra, 90. (+3) Škoda - 30. Šimáně. Rozhodčí: Depeš - Čechlovský, Braun. Delegát: Kindl. ŽK: 1:2 (Nováček – Vohrna, Šimáně). Diváků: 200.

J. Hradec: Hulík - Blažek, Votava, Amaglo - Janák (70. Völfel), Cech, Jindra (88. Nováček), Škoda, Mischnik (70. Laszák) - Darkeh (82. Princ), Toman (88. Kubín). Trenér: Lukáč.

Nejlepší hráči: Votava, Toman, Cech.

Roman Lukáč (trenér Jindřichova Hradce): „V první půli byli hosté lepším týmem, ovládli střed hřiště a z toho pramenily nebezpečné ataky. Ve druhé půlce se nám podařilo tento stav změnit a proměnit naše šance. Vítězství se nerodilo lehce a vážíme si ho, protože Petřín má kvalitní mužstvo.“


Sokol Lom – SK Hořovice 3:0 (0:0)

Góly: 66. Šimák, 75. Slavík, 88. M. Novák. Rozhodčí: Holakovská - Radina, Navrátilová. Delegát: Mareška. ŽK: 1:4 (Slavík – J. Novák, Mil. Novák, Mencl, Mihálik). Diváků: 250.

Lom: Matoušek – J. Rabiňák, Smetana, J. Chotovinský, K. Chotovinský (83. Voneš)  - Vysušil, Grobár, Šimák (77. Trantýr), Slavík, Kadlec (65. Do Trung) – M. Novák. Trenér: M. Císař.

Nejlepší hráči: Šimák, Slavík.

Lukáš Zeman (asistent trenéra Lomu): „V zápase s Hořovickem jsme museli z různých důvodů pozměnit sestavu. Od začátku nastoupil Milan Kadlec, jehož přestup se nám podařilo v týdnu dotáhnout do konce. Jsem rád za to, jak jsme utkání zvládli. V prvním poločase jsme si nějaké šance vytvořili, ale nedokázali se střelecky prosadit. O poločase jsme kluky nabádali k trpělivosti, věřili jsme, že pokud budeme pokračovat ve svojí hře, že ten gól dáme. Po krásné akci se to podařilo Honzovi Šimákovi. Ve zbytku zápasu bylo vidět, že kluci mají z fotbalu radost a že si to užívají. Musím pochválit celý tým hlavně za výkon ve druhém poločase, že i za nerozhodného stavu hráli trpělivě, a věřili, že díky tomu zvítězíme.“

 


Ostatní výsledky

Tatran Sedlčany – FK Hvězda Cheb 4:0 (2:0), 10. Krůta, 15. Krůta, 65. Krůta, 68. Dvořák.
SK Klatovy 1898 – FC Rokycany 2:2 (0:0), penalty 4:5, 52. Aizner, 71. Janda (pen.) - 54. Matas, 65. Debellis.
Slavoj Mýto – FC Viktoria Mariánské Lázně 3:3 (2:0), penalty 4:3, 10. Růžička, 24. Brož, 67. Vileta - 70. Cinkanič, 71. Popovič, 79. Braun.


S kým Jihočeši příště

So 19. 9. 10:15 Petřín Plzeň - Lom
So 19. 9. 10:30 Mariánské Lázně - Dynamo ČB B
So 19. 9. 16:00 Soběslav - Katovice
So 19. 9. 17:00 Cheb – J. Hradec


Napsal(a) Michal Havelka | Foto SK Otava Katovice