Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová poprvé na jaře klopýtla. Tomáš Fenyk si zlomil nohu!

 
sobota, 15. dubna 2017, 22:36

Lídr divize A poprvé v odvetné části zaváhal. U nováčka v Ostrově přišel po divokém průběhu o výhru v předposlední minutě, ale víc než bodová ztráta mrzí trenéra Čížové Zdeňka Starobu vážné zranění Tomáše Fenyka z 54. minuty, který po souboji s domácím kapitánem Horváthem skončil se zlomenou nohou na operačním sále v karlovarské nemocnici. „Raději bych vyměnil tři body za to, aby se mu nic nestalo,“ mrzelo Starobu.

Šesti výhrami v řadě ověnčená Čížová přijela na půdu nováčka bojujícího o setrvání v divizi v roli favorita. Předpoklady plnila téměř celý zápas. Vycházela ze zajištěné obrany a vyrážela do nebezpečných protiútoků. Po jednom z nich se řítil sám na gólmana Ostrova Janda, udělal mu kličku, ale Süttö zatáhl za záchrannou brzdu a bývalého reprezentanta fauloval. Na penaltu šel Martin Jirouš a nezaváhal.

V 54. minutě došlo ke střetu domácího Horvátha, z něhož vyšli se zraněními Jirouš a Fenyk. Jak se vzápětí zjistilo, 38letý Fenyk si zlomil nohu a byl převezen záchrankou do nemocnice. Nepříjemná událost vyvedla Čížovské z tempa, přesto mohli v 59. minutě své vedení pojistit. Západočeši zahráli v šestnáctce rukou a Jirouš měl další možnost zahrávat pokutový kop. Brankář Süttö směr vystihl a vyrazil střelu na roh.

V závěru vsadili domácí vše na jednu kartu. Vytvořili si převahu a posílali do šestnáctky jeden centr za druhým. Když už se zdálo, že Čížová vše ustojí a dovede zápas do vítězného konce, vyrovnal po rohu hlavou Tolar. V penaltovém rozstřelu se vyznamenal brankář Satrapa, který dokázal čtyřikrát úspěšně zasáhnout, a hlavně jeho zásluhou odvezli hosté dva body. Penalty zahrávali Held, Rozhoň dal do tyče, Dvořák a Zahrádka nepřelstili střídajícího brankáře Vaněčka, Janda, Polodna a poslední Novák bezpečně proměnili.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Jedním zákrokem jsme přišli o dva hráče. V tu chvíli jde fotbal stranou. Později musel střídat i Jirouš. Nedohrál ani Chytrý. Po celkovém průběhu nakonec ty dva body beru. Domácí hrají o záchranu, jde jim o všechno. Samozřejmě nás poznamenalo vážné zranění Fenyka. Pravdou je, že kdyby dal Jirouš druhou penaltu, tak bychom asi vyhráli. Ale to se stane. Spíš mě mrzí, že na místním krásném hřišti nepředvedeme směrem dopředu kreativní fotbal. V penaltách nás podržel Satrapa.“


FK OSTROV – SOKOL ČÍŽOVÁ 1:1 (0:1), penalty 3:4

GÓLY: 89. TOLAR – 27. JIROUŠ (11).

ROZHODČÍ: KREJSA – LEŠKA, AUBRECHT. DELEGÁT: ŘEZÁČ. ŽK: 4:4. DIVÁKŮ: 400.


ČÍŽOVÁ: SATRAPA – CHYTRÝ (52. KOČÍ), NOVÁK, ROZHOŇ, HELD – ZAHRÁDKA, DVOŘÁK, FENYK (56. ZIKMUND), POLODNA – JIROUŠ (78. JANOCH), JANDA. TRENÉR ZDENĚK STAROBA.


ČTĚTE TAKÉ

Vítěznou sérii krumlovského Slavoje utnula Admira Praha

Malšané mají radostnou pomlázku. V předehrávce přejeli Aritmu

Napsal(a) Michal Průcha