Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradec zvítězil v Hořovicích. V derby byla produktivnější Soběslav, posílené béčko Dynama nezaváhalo v Mýtě

 
neděle, 6. září 2020, 18:29

Čechy – V páteční předehrávce Katovic v Rokycanech se pořádaly gólové hody. Hosté ještě v předposlední minutě vedli, ale po nepovedené střelbě penalt se museli spokojit s bodem. Velká radost zavládla v táboře jindřichohradeckých fotbalistů, kteří Tomanovým zvítězili v Hořovicích. V okresním derby si Lom neporadil s neprodyšnou obranou domácí Soběslavi a okusil první hořkost porážky. Kolo zakončil nedělní duel béčka Dynama ČB v Mýtě, kde mu poprvé vypomohli pendlové.

Katovice (bez dlouhodobě zraněných T. Hajduška s Pavlovičem) měly v  Rokycanech první poločas převahu, ale po dvou chybách v obraně prohrávaly 0:2. Katovičtí však dokázali na konci první půle srovnat Tušerem a Repou a druhé dějství se začínalo nanovo. Vedení strhl na stranu Jihočechů Lukáš Bálek, následně zahodil velikou šanci Kadula. Západočeši vyrovnali, ale střídající Požárek přidal čtvrtý gól. Sedm minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Uher. Udělal kličku brankáři, ale střelu do prázdné branky vykopl obránce. V 90. minutě se po autu potřetí prosadil domácí Procházka a poslal utkání do penalt, v nichž se Katovičtí trápí.

Na góly nejchudší bylo střetnutí J. Hradce v Hořovicích. Svěřenci kouče Lukáče potvrdili stoupající formu, kterou ověnčili prvním tříbodovým ziskem. Hradecká obrana fungovala bezchybně a po dlouhém čase udržela venku čisté konto. Naposledy se jí to v divizi povedlo 13. dubna 2014 v Milevsku, kde se zrodil stejný výsledek jako v Hořovicích. Jediný gólový moment sobotního dopoledního střetnutí nastal ve 21. minutě, kdy se po rohovém kopu a odraženém míči trefil přesně Toman.

Okresní divizní derby v Soběslavi (před 588 diváky) moc oku lahodící fotbal nenabídl. Hosté z Lomu hráli, ale větší příležitost si za celý zápas nevytvořili, domácí (bez trojice marodů) dobře bránili, hrozili i brejků a dvakrát skórovali. Jako klíčový se ukázal gól Spartaku do šatny. Po autu a následném centru Vaňka se prosadil Pavlík. Naděje Lomu pohřbil nepřímý kop proti Matouškově brance, který zakončil Vaněk. Od 72. minuty hrál Lom přesilovku po vyloučení T. Mazoucha za faul na Šimáka, získal převahu, ale Duchoňovu branku pořádně neohrozil. Naopak v závěru mohl zvýšit střídající Rubick, jehož vychytal Matoušek.

Sestava budějovické rezervy se poprvé posílila o pendly. V reprezentační přestávce využil trenér Tichai hned šestici hráčů z ligového kádru – Janáček v brance, Bassey, Valenta, Kopečný, Ćolić a Ekpai. V Mýtě měli černobílí od začátku navrch, zatlačili domácí na vlastní polovinu, ale střelecky se prosadili až v závěru poločasu po přímém kopu Ćoliće. Na startu druhé půle se i ve třetím utkání za sobou trefil po rychlém kontru Matoušek a v podstatě bylo rozhodnuto. Mýto sympaticky otevřelo hru a snažilo se o snížení. V závěru nastřelil z trestného kopu Ćolić dělovkou břevno. Béčko Dynamo zvítězilo potřetí výsledkem 2:0.  


Výsledky 3. kola divize A


FC Rokycany – SK Otava Katovice 4:4 (2:2), penalty 4:2

Góly: 29. Debellis, 31., 64. a 90. Procházka - 40. Tušer, 42. Repa, 53. L. Bálek, 71. Požárek. Rozhodčí: Lafek - Vyhnanovský, Dohnal. Delegát: Pešek. ŽK: 0:2 (Kadula, Koutský). Diváků: 200.

SK Hořovice – FK Jindřichův Hradec 1910 0:1 (0:1)

Gól: 21. Toman. Rozhodčí: Šob - Tryzna, Haleš. Delegát: Paták. ŽK: 1:2 (Balvín – Toman, D. Cettl). Diváků: 156.

FK Spartak Soběslav - TJ Sokol Lom 2:0 (1:0)

Góly: 45. Pavlík, 54. Vaněk. Rozhodčí: Šálková - Cihlář, Mazanec. Delegát: Holý. ŽK: 3:0 (Vaněk, Duchoň, Rubick). ČK: 1:0 (72. T. Mazouch). Diváků: 588.

TJ Slavoj Mýto - SK Dynamo Č. Budějovice B 0:2 (0:1)

Góly: 43. Čolić, 47. Matoušek. Rozhodčí: Šlajs - Duda, Fencl. Delegát: Kindl. ŽK: 0:2 (Valenta, Strejček). Diváků: 250.


Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař, Jan Škrle