Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Loňský divizní nováček z Katovic si vydobyl respekt soupeřů

 
sobota, 22. srpna 2020, 23:19

Katovice – Nejprve platili nováčkovskou daň, měnili trenéra a záhy se rozjeli k pozoruhodné sérii neporazitelnosti. Vyústilo z toho krásné třetí místo. V přípravě na novou sezonu divize Katovičtí naznačili, že ve stejných kolejích zamýšlejí jet i letos.

Do letní přípravy naskočili Katovičtí už bez odchovance a zadáka Libora Horejše a s posilami Petrem Kotrbou z Klatov a strakonickým Davidem Bálkem. „Přípravu hodnotím kladně. Hráči poctivě trénovali a vše, co jsme si naplánovali, jsme splnili,“ těší lodivoda Přemysla Šrouba. „Až na pár zranění proběhla letní příprava bez větších komplikací,“ dodává.

V přípravných zápasech Katovice navázaly na vítěznou šnůru z jarního bloku. Pilovali souhru, sestavu a bavili početné fanoušky. „Přípravné zápasy jsou od toho, aby odkryly nedostatky a tak tomu i bylo. Co se nedařilo, tak jsme se snažili odstraňovat a snad se to povedlo. Postupně jsme remizovali se Slavii U19 7:7, porazili Písek 5:3, Táborsko 2:1, Lhotu u Plzně 11:0 a Planou u ČB 7:0,“ sumarizoval letní přátelské duely, v nichž jeho svěřenci ani jednou neprohráli a ukázali mimořádnou produktivitu, což podtrhuje 32 nastřílených gólů.

V předchozím nedohraném ročníku byly Katovice největším překvapením soutěže. Jak tomu bude letos? „Chceme hrát v horní polovině tabulky, vyhnout se záchranářským starostem a bavit naše diváky pěknou hrou,“ prozradil Šroub, jenž za kandidáty na nejvyšší příčky považuje minule první a druhý celek. „Tak asi jako vloni budou hrát nahoře Přeštice a Dynamo B. Doufám, že ani my se v soutěži neztratíme.“

Dlouhé čekání končí. V neděli odpoledne zahájí sezónu 2020-2021 katovický tým na půdě západočeského Slavoje Mýto. „Já i hráči se těšíme moc. Přestávka byla dlouhá a adrenalin v podobě hraní o mistrovské body nám chyběl,“ sdělil Šroub, který věří, že se nová sezona dohraje, byť stále řádí koronavirus. „Obavy samozřejmě mám. Je to špatná doba a snad nám Covid opět nezatrhne to, co máme všichni rádi,“ uzavřel katovický kouč.

Kádr SK Otava Katovice

Brankáři: Tomáš Švehla, Petr Provazník, Kamil Hajdušek

Obránci: Karel Cibulka, Tomas Hajdušek, Martin Tušer, Jan Chylík, Jakub Miklas, Ondrej Koutský

Záložníci: Michal Repa, Tomáš Janoch, Alexandr Kahuj, Daniel Pavlovič, Lukáš Bálek, David Bálek, Petr Kotrba

Útočníci: Jindřich Kadula, Michal Požárek, Vladimír Uher

Realizační tým:
Trenér:
Přemysl Šroub. Asistent trenéra: Jiří Křiž. Vedoucí mužstva: Petr Šídlo. Masér: Pavel Vilím.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Tibitanzl