Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradecký kouč Černoch: O záchranu se budeme rvát do poslední chvíle

 
čtvrtek, 5. března 2020, 23:04

Jindřichův Hradec – Před rokem bitvu o udržení v divizi Hradec zvládl. Jenže po roce se znovu bude prát o setrvání v soutěži a napravení bídného podzimu, v němž s oslabeným mužstvem nasbíral jen deset bodů a skončil poslední. „Museli jsme zkvalitnit kádr. Přišli čtyři hráči do základu,“ říká před zahajovacím hvizdem jara v sobotu dopoledne doma s Berounem trenér Marek Černoch.

Jak u vás probíhala zimní příprava na jarní část? Stačili jste odtrénovat, co jste si naplánovali?
Bohužel to, co jsme si naplánovali, tak jsme nesplnili. Leden byl výborný, všechno klapalo, bohužel v únoru některé hráče postihlo zranění, potom se přidala chřipka, celý týden jsme trénovali v šesti lidech. Museli jsme zrušit jedno přípravné utkání, takže únor nebyl podle mých představ.

Na co jste se během zimní přípravy zaměřili?
Jako každý rok, kondiční blok, práce s míčem, taktický nácvik atd.

Kolik jste sehráli přípravných zápasů a co vám ukázaly?
Odehráli jsme čtyři zápasy a ukázaly nám, kde a proč chybujeme, slabší místa i kde a čím bychom mohli být nebezpeční a efektivní. Teď to vše dobře uvařit.

Proběhly nějaké změny v kádru nebo budete v jarní části hrát víceméně ve stejném složení?
Kádr jsme museli zkvalitnit, nakolik se nám to povedlo, uvidíme v soutěži, ale přišli čtyři hráči do základu. Z Rakouska zkušený Jaroslav Cech, z Táborska Jakub Laszák a dva zahraniční hráči Grace Obiang z Gabonu a Michael Amaglo z Ghany.

Jakým fotbalem byste se chtěli v jarní části prezentovat a co je vaším cílem? Máte nějaké umístění, na které byste chtěli dosáhnout?
Chceme hrát fotbal, který by nás všechny bavil a po zápasech jsme měli dobrý pocit z vykonané práce, i když by se výsledkově nezadařilo. Skoro každý nás vidí jako jasného sestupujícího, my však chceme ten boj o záchranu zdramatizovat a rvát se o ni do posledních kol. Víme, že naše postavení není komfortní, ale jdeme bojovat a určitě nedáme kůži lacino. Kluci jsou nabuzeni a odhodláni pro to udělat maximum, i když to bude strašně těžké.

Co celkově čekáte od jarní části divize?
Očekávám zajímavý boj o čelo a konec tabulky.

Jak se po dlouhé zimní přestávce osobně těšíte na mistrovské boje?
Na zápasy se určitě těším, jako vždy, jen bych ještě přivítal dva týdny přípravy, které nám chybí. Léčivo na nervy mám připravené, takže se může začít (smích).

Změny v kádru

Přišli: Jaroslav Cech (Weitra, Rakousko), Jakub Laszák (FC Táborsko), Grace Obiang (Gabon), Michael Amaglo (Ghana)

Odešli: Vojtěch Cajz (návrat Žirovnice), Petr Krejník (návrat Lomnice)

Soupiska FK Jindřichův Hradec 1910 pro jaro

Brankáři: Jakub Hulík, Tomáš Cettl
Obránci: Michal Völfel, Martin Škoda, Ondřej Blažek, Jakub Laszák, Ondřej Nováček, Michael Amaglo
Záložníci: Filip Votava, Martin Janák, Tadeáš Jindra, Jaroslav Cech, Grace Obiang, Luboš Králíček, Dan Cettl
Útočníci: Martin Toman, Jan Kubín, Vojtěch Princ

Realizační tým
Trenér:
Marek Černoch. Vedoucí mužstva a asistent trenéra: Tomáš Cypra. Trenér brankářů: Jiří Mazánek.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto FK J. Hradec 1910