Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová v divizi nekončí. Ve středu poprvé potrénuje

 
pondělí, 3. února 2020, 12:30

Čížová - Páteční valná hromada Sokola Čížová rozhodla o dalším osudu divizního klubu z Písecka. Černý scénář se naštěstí nenaplnil, Čížovští dojedou letošní ročník do konce.

Konec spekulacím. V pátek 31. ledna 2020 proběhla Valná hromada TJ Sokol Čížová. O jejím průběhu nás informovala předsedkyně klubu Tereza Kolpeková. „Kromě běžných administrativních úkonů proběhly dva zásadní. Na místo zesnulého JUDr. Vávry byl jako třetí člen Výkonného výboru zvolen Vlastimil Kovář, dosavadní manažer béčka. VV je nyní tedy kompletní, zůstal v původním rozestavení funkcí,“ sdělila Jihočeskému fotbalu. Tereza Kolpeková zůstává nadále v čele klubu, Ing. Tomáš Korejs členem výboru a funkci tajemníka bude zastávat Vlastimil Kovář.

Druhým a hlavním bodem hromady bylo hlasování, zda Sokol po odchodu některých hráčů bude pokračovat v divizi, v níž skončil po první polovině osmý. „Mohu naše fanoušky uklidnit, ano bude. Všichni přítomní hráči si odhlasovali setrvání v soutěži. Prokázali tak obrovskou míru odhodlání a toho, že jim na osudu klubu záleží. Vím, že to pro nás bude nejtěžší půlka sezony za dlouhou dobu, ale věřím, že budeme důstojní soupeři. Kluci mají chuť hrát a to je důležité. Kdo zůstane z áčka je zatím ještě brzo hlásit, přestupové okno je otevřené, vše se teprve dojednává,“ potěšilo šéfku Sokola.

Vrací se bývalý kapitán

Zatímco hráči z Prahy už dopředu ohlásili, že v klubu po podzimu končí (skončily i čížovské ikony Jirouš s Jandou), Terezu Kolpekovou potěšil příchod první zimní posily. „Pro naše skalní fanoušky bude jistě milým překvapením návrat čížovské legendy Míry Jarouška. Z toho máme všichni velkou radost. Trénování se ujal Milan Satrapa, což je také velmi dobrá zpráva,“ uvedla k návratu někdejšího kapitána. Trenérským kormidlem bude točit Milan Satrapa (otec píseckého brankáře Jana), který na podzim vedl čížovský B-tým v okresním přeboru.

Už několikrát se v předchozích letech řešila možná sousedská spolupráce s třetiligovým FC Písek. Jednou už byla téměř ruka v rukávě a zbývalo jen součinnost podepsat na papíře... „Po odchodu Vladimíra Vávry se nyní otevírá možnost spolupráce se sousedním Pískem, který nám již na podzim několikrát nabídl a podal pomocnou ruku. Tato spolupráce, jak zasvěcení vědí, nebyla díky historickým přehmatům minulého vedení příliš schůdná. Jsem moc ráda, že je to za námi a věřím, že pokud to bude možné, budeme spolupracovat,“ věří Kolpeková, že se k nim Písečtí neotočí zády a pomohou i na jaře.

Ve středu 5. února proběhne první ostré setkání hráčů na trávníku, v neděli první přípravný zápas. „O novinkách a přesném složení kádru budeme informovat hned, jak se upřesní,“ dodala předsedkyně Sokola.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama