Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Soběslavi chystají comeback Milana Mazoucha, políčeno mají na Koktavého

 
úterý, 7. ledna 2020, 22:42

Soběslav - Uplynulý rok zakončili fotbalisté Soběslavi tradičně na ledě, hokejovým kláním proti Vlastiboři. Letitého rivala zdolali po delší odmlce 8:5. V novém roce se poprvé sešli v pondělí 6. ledna 2020 a prvním tréninkem pod taktovkou kouče Hajiče zahájili přípravu na divizní jaro, do něhož půjdou z lichotivé páté pozice.

Po letech úspěšného působení opustil Soběslav útočník Martin Dvořák, který se výrazně podepsal na historických okamžicích soběslavského fotbalu vítězstvím v krajském přeboru, v němž byl nejlepším střelcem, a premiérovým postupem do divize. „Martin to avizoval již dopředu, že by se chtěl vrátit do mateřské Kamenice, odkud k nám v létě roku 2015 přišel a odvedl u nás cenné služby, za což mu ještě jednou děkujeme,“ řekl k jedinému zimnímu odchodu vedoucí mužstva Michal Lemberka.

Nováčkem je záložník či útočník Daniel Svoboda (24) z Č. Budějovic, který si v Soběslavi našel přítelkyni. Poslední dva roky strávil s fotbalem za hranicemi v Rakousku. Během kariéry už prošel deseti kluby, těmi posledními byly na jihu Roudné a Čtyři Dvory. Ve hře je příchod 26letého obránce Třeboně Petra Koktavého, jenž je odchovancem nedalekého Veselí nad Lužnicí. „Usilujeme o něj již delší dobu. Jednání probíhají, uvidíme, jak dopadnou.“

Na úvodním tréninku zimní přípravy se mezi novými hráči objevil také Milan Mazouch (32), bývalý kapitán a dlouholetá opora Spartaku. Po roce a půl hodlá ofenzivně ladění plejer znovu naskočit do fotbalového kolotoče. „Panovaly pochyby, v jaké bude kondici a zda bude po dlouhé přestávce na vše stačit, ale už na prvním tréninku ukázal, že nemusíme mít strach a bude znovu platným hráčem,“ měl radost z návratu někdejší opory Lemberka. Milan Mazouch tak opět bude stát v jednom týmu po boku mladšího bratra Tomáše.

Hostování z FC Písek pokračuje Vojtěchu Zemanovi, stále však není obsazen post druhého brankáře. „Pořád se nám ho nedaří získat, Marek Nývlt musí stále sedět na dvou židlích,“ říká k záskoku předsedy klubu na střídačce při domácích zápasech.

Spartakovci, kteří v příštím roce oslaví jubilejní stoleté výročí od založení klubu (1921), sehrají přes zimu sedm přípravných zápasů. „Již tuto sobotu hrajeme v Benešově, pak se dva víkendy zaměříme na fyzičku. Připravovat se budeme v domácích podmínkách, nebude chybět hala ani fitness. První tři únorové soboty nás čekají přípravné zápasy. Podruhé vyrazíme na konci února na soustředění do Tasovic u Znojma, kde se nám loni moc líbilo. Sehrajeme tam opět dvě utkání,“ nastínil program zimní přípravy v Soběslavi Michal Lemberka.

Generálku na první mistrák v Sedlčanech obstará v neděli 1. března duel s Č. Krumlovem na hlubocké umělce.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař