Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Hradec získal body naděje, Vaněk nejlepším střelcem

 
středa, 20. listopadu 2019, 16:36

Až v závěrečném divizním vystoupení dokázaly všechny jihočeské kluby svorně zabodovat, i když Katovice i Soběslav mohly získat více než bod. Druhé béčko Dynama porazilo bez potíží plzeňský Petřín, Čížová přehrála Mariánky a důležité body bral doma J. Hradec, který za poslední tři kola získal jako za celý podzim.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 15. KOLE DIVIZE A  


SK Petřín Plzeň – SK Dynamo Č. Budějovice B 1:5 (0:2)

Góly: 65. Černý - 3. Kladrubský, 26. a 47. Šplíchal, 56. Lindák, 77. Bouguetouta. Rozhodčí: Coufal - Šmat, Jati. Delegát: Bláha. ŽK: 1:0 (Hrabačka). Diváků: 100.

Dynamo B: Luksch – Krejčí (85. Kortiš), Kočí, Kalu, Kalousek – Kladrubský, Pařízek (79. Tomek) – Šplíchal, Malecha (87. Martinec), Lindák (68. Bouguetouta) – Matoušek (78. Míka). Trenéři Jaromír Plocek, Petr Skála.

Nejlepší hráči: celý tým

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Poslední podzimní utkání jsme odehráli na hřišti Petřína Plzeň. Věděli jsme, že domácí drží sérii pěti výher v řadě. My jsme se chtěli rehabilitovat po našem nepodařeném domácím utkání a jeli do Plzně bodovat.
Do utkání jsme vstoupili jinak než v minulých utkáních, chtěli jsme hrát z bloku a nechat domácí tvořit a pak vyrážet do rychlých brejkových situací. Podařilo se nám brzy vstřelit první branku pěknou střelou ze střední vzdálenosti Jirkou Kladrubským. To nám dodalo klid, protože domácí začali otevírat své prostory na krajích hřiště a my je začali využívat, podařilo se nám po pěkných akcích přidat další góly. Do poločasu jsme šli s pěkným výsledkem pro nás. Kluky jsme nabádali, aby udrželi stejnou aktivitu a nasazení jako v prvním poločase. Povedlo se jim to a tím jsme těžké utkání zvládli. Moc nám pomohli kluci z áčka, zejména Jirka Kladrubský byl v naší hře hodně znát.
Také jme rádi, že jsme odehráli podle nás velmi dobrý podzim. Upřímně, nečekali jsme, že se nám podaří získat tolik bodů, protože jsme nevěděli, jak si v této soutěži povedeme. Přeci jenom v juniorské lize o nic nešlo. Hráči teď nastupují v divizi proti chlapům a to je úplně o něčem jiném. Musíme je pochválit, protože přistup k tréninkům a utkáním byl vždy dobrý a hlavně jsme moc rádi, v jakém počtu jsme mohli trénovat. Uvidíme, co nám přinese zimní přestávka.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – FC Rokycany 3:1 (1:1)

Góly: 32. Toman, 80. (pen.) a 85. Janák - 30. Sadílek. Rozhodčí: Kvaček - Šimek, Eibl. Delegát: Židík. ŽK: 0:3. Diváků: 60.

J. Hradec: Hulík – Blažek, Völfel, F. Votava, Škoda – Janák, D. Cettl (68. Kubín), Scoarnec, Králíček (86. Cajz) – Toman, Jindra. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Janák, Völfel

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Jsem velice rád, že stoupající tendenci našich výkonů jsme potvrdili v domácím zápase s dobře hrajícími Rokycany. Od začátku jsme se tlačili před hostující branku a vytvářeli si šance, Janák trefil břevno, Votava z malého vápna hlavou těsně vedle, bohužel poté jsme opět zbytečně inkasovali. Naštěstí jsme hned zareagovali vyrovnáním Tomanem. V druhé části se hrál celkem zajímavý vyrovnaný zápas, který jsme zaslouženě strhli na naši stranu a získali důležité tři body naděje.“


TJ Sokol Čížová – FC Viktoria Mariánské Lázně 3:1 (1:0)

Góly: 12. Jirouš, 52. Majer, 77. Báca - 88. Prokš. Rozhodčí: Zita - Depeš, Benedikt. Delegát: Chlaň. ŽK: 4:3 (Nečas, Mařík, Zahrádka, Báca – Nedbalý 2, Prokš). ČK: 0:1 (75. Nedbalý). Diváků: 77.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Nečas – Horník (85. Duchoň), Mařík, Majer, Šlouf (63. Báca) – Janda, Jirouš. Hrající trenér Petr Janda.

Nejlepší hráči: celý tým

Petr Janda, hrající trenér Čížové: „Do zápasu jsme lépe vstoupili my, po úvodní čtvrthodině ale převzali iniciativu hosté z Mariánských Lázní, a přestože se do vyložené šance nedostali, byli ve zbytku poločasu lepší. Nicméně jsme vedli 1:0 my, když Roman Zahrádka utekl po straně a předložil na přední tyč balon Martinu Jiroušovi před odkrytou bránu. Definitivně se rozhodlo v prvních patnácti minutách druhého poločasu, kdy jsme na soupeře vlétli. Kromě gólu na 2:0 jsme ještě neproměnili další šance včetně nastřeleného břevna. Od povedeného začátku druhé půle se odvíjel další průběh utkání. V 75. minutě navíc hřiště opustil vyloučený hráč Mariánských Lázní a chvíli na to přidal Karel Báca třetí gól. To už jsme měli vývoj zápasu definitivně pod kontrolou. Nakonec jsme se rozloučili výhrou 3:1 a díky tomu jsme si mohli lépe vychutnat dokopnou.“


SK Senco Doubravka – FK Spartak Soběslav 1:1 (0:0), penalty 5:4

Góly: 65. Bartůněk - 50. Hromada. Rozhodčí: Starý - Gunitš, Cichra. Delegát: Košťál. Bez karet. Diváků: 100.

Soběslav: Kuník - Podráský, Boháč, Suchan, Zeman – Mazouch (70. Žalda), Hromada, Bouchal, Vaněk – Kutner – Varačka. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Vaněk, Kuník, Zeman

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „K poslednímu zápasu podzimní části jsme jeli do Plzně s cílem bodovat, což se povedlo. I když, jak jsme se shodli s trenérem domácích, pro nás oba to byl pomalu infarktový zápas. Útočníci na obou stranách jasně převyšovali děravé obrany, které držely oba fantastičtí brankáři. Konečný výsledek mohl být klidně 4:4. Myslím, že remíza je asi spravedlivá. Hodnocení po polovině sezony určitě ještě proběhne, ale z mého pohledu můžeme být spokojeni. Páté místo 27 bodů, druhé nejlépe střílející mužstvo, druhé místo s nejméně obdrženými brankami. A k tomu Vaněk jako nejlepší kanonýr. Není důvod nebýt nespokojený. Věřím, že na jaře ještě kartami pořádně zamícháme.“


SK Otava Katovice – SK Klatovy 1898 1:1 (0:0), penalty 6:7

Góly: 75. Kadula - 90. (+1) Rojík. Rozhodčí: Nejedlý - Maiello, Vnuk. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:4 (Chylík, Kadula – Prančl, Mészáros, Janda, Tříska). Diváků: 485.

Katovice: K. Hajdušek – Horejš, T. Hajdušek, Tušer, Chylík – Janoch, Kahuj – Repa, Kadula, Pavlovič (58. Bálek) – Požárek (56. Uher). Trenér Přemysl Šroub.

Nejlepší hráči: Kahuj, T. Hajdušek

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „Poslední zápas podzimu jsme prohráli na penalty a s bodem spokojen nejsem. I pres to, že jsme nepodali nejlepší výkon, tak jsme měli brát tři body. Měli jsme více ze hry a dostatek brankových příležitosti na vstřelení gólu. V 75. minutě nás dostal do vedení Kadula a když už jsme se viděli na dokopné, vyrovnal hostující brankář Rojík z poslední standardky. Je to škoda. To už jsme měli udržet. V penaltách jsme měli i mečbol, ale nakonec berou dva body Klatovy. Celkově hodnotím podzim jako veleúspěšný a na kluky jsem hrdý.“


Ostatní výsledky

TJ Tatran Sedlčany - Český lev-Union Beroun 0:1 (0:0), 70. Sklenář.
FK Robstav Přeštice - TJ Slavoj Mýto 1:0 (0:0), 52. Kristl.
FK Hvězda Cheb - FK Hořovicko 4:2 (3:1), 21. a 87. Anděl, 30. Komberec, 39. (pen.) Klepáček - 14. Březina, 71. Pyšek.


Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák