Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová v derby těsně podlehla béčku Dynama

 
neděle, 13. října 2019, 18:44

Na Složišti se v sobotu dopoledne odehrálo za téměř letního počasí divizní jihočeské derby mezi rezervou Dynama a Čížovou. Duel dvou předních týmů soutěže sliboval zajímavou podívanou, zápas ale nakonec zůstal svoji kvalitou poněkud za očekáváním.

Českobudějovičtí mladíci byli podle předpokladů běhavější, zkušenější hosté z Čížové zase fotbalovější. Navrch ale měli v prvním poločase pohyblivější mladí hráči Dynama. Do vápna hostů létaly nebezpečné míče, skutečných šancí ale mělo Dynamo poskrovnu. Gólová akce přišla až čtyři minuty před koncem půle, kdy za hranicí velkého vápna napřáhl Rostislav Tomek, a ač si brankář Novák na míč sáhl, skončil v síti.

Fotbalisté Čížové (poprvé s Polodnou v základní sestavě) se v první půli snažili hrát na rychlé brejky. Do slibného přečíslení tři na dva se hosté dostali ve 25. minutě, avšak nepříliš prudká střela Miroslava Maříka mířila pouze do míst, kde stál gólman Matěj Luksch. Podobně naložili na druhé straně se svými šancemi Šplíchal a Tomek.

Zbytečné emoce

Po přestávce bylo k vidění ještě méně dobrého fotbalu. V největší šanci druhé půle ztroskotal na strážci čížovské svatyně domácí Jan Malecha. Hra byla jinak hodně nervózní a rozkouskovaná, jediné co nechybělo, byly emoce. Došlo k několika ostrým zákrokům a téměř i na hokejovou potyčku, fotbalová krása se ale vytratila, a tak branka Tomka ze závěru prvního poločasu se ukázala být rozhodující.

Domácí kouč Jaromír Plocek byl také spokojen pouze se ziskem tří bodů. „To je samozřejmě na tom utkání pozitivní. Naše hra by ale měla vypadat jinak, chtěli bychom se prezentovat jiným fotbalem,“ podotkl Plocek. Hodně rozladěný odcházel z trávníku hrající trenér Čížové Petr Janda. „Dynamo bylo lepší a vyhrálo zaslouženě. Nemohu si ale tentokrát odpustit kritickou poznámku k rozhodčím, kteří zápas pokazili a fotbal mi úplně znechutili.“

SK Dynamo Č. Budějovice B – TJ Sokol Čížová 1:0 (1:0)

Góly: 41. Tomek. Rozhodčí: Braun - Kvaček, Novotný. Delegát: Tereba. ŽK: 2:5 (Matoušek, Etemike – Janda, Jirouš, Nečas, D. Novák, J. Novák). Diváků: 100.

Dynamo B: Luksch – Krejčí, Kočí, Kalu, Kalousek – Bouguetouta, Malecha, Tomek (72. Etemike), Lindák (90. Kortiš) – Matoušek, Šplíchal. Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Čížová: J. Novák – Bohánek, Rozhoň, D. Novák, Zahrádka – Nečas, Janda, Polodna (37. Šitner), Majer – Jirouš, Mařík. Hrající trenér Petr Janda.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle