Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovicím nevyšly penalty, tři body získala jen Čížová

 
neděle, 6. října 2019, 16:42

V devátém kole divizní skupiny A dokázala naplno bodovat jen Čížová. V regionálním derby zvítězila u Vajgaru góly Jirouše a Rozhoně. Po třech bodech sahaly v Plzni Katovice, ale promarnily náskok 2:0 a v penaltách neobstály. Soběslav nenavázala na výkon z druhého poločasu v M. Lázních a doma opět rozdávala body. Po sedmizápasové šňůře našla rezerva prvoligového Dynama přemožitele v Berouně.

Hradec stačil v jihočeském derby před hrstkou diváků vzdorovat favorizované Čížové celý poločas, ale poněkolikáté nezachytil nástup do druhého poločasu a kanonýr Jirouš gólem s pořadovým číslem devět poslal hosty do vedení. Pojistku na vítězství hostujícího týmu přidal dvanáct minut před koncem obránce Rozhoň. Hradečtí se po porážce propadli na chvost divizní tabulky.

V přímém souboji o třetí místo prohrála Soběslav na domácím trávníku s Rokycany. Spartakovci se nedokázali vypořádat se zahuštěnou obranou Západočechů, kteří se ujali vedení gólem do šatny po brejku z poloviny hřiště, když domácí stopeři marně stíhali 18letého Korandu. Když Rokycany po hodině přidaly po fatální chybě Boháče se Zemanem druhou branku, bylo jasné, že Soběslav už jen těžko odvrátí první domácí porážku.

Katovice nepojistily vedení

Katovice cestovaly opět do Plzně. Na Doubravce si vytvořily Pavlovičem a Uherem slibný dvougólový náskok, ale Senco na konci poločasu snížilo a po přestávce, i když měli navrch hosté, dokázalo z ojedinělé šance opět Künstnerem vyrovnat. Katovičtí si poprvé vyzkoušeli penaltový rozstřel, ale do třetí série proměnil jen prvně kopající T. Hajdušek (po něm nedali Kadula a Tušer vysoko přestřelil), pak nezaváhali Janoch s Chylíkem. Plusový bod zůstal v Plzni, nováček měl navíc.

Vítězná série béčka Dynama ČB skončila v nedělní dohrávce na berounském hřišti Na Ostrově, kam přijeli svěřenci trenérů Plocka a Skály s mladým mužstvem, nejstarším byl 22letý Krejčí, a čtyřmi hráči do 19 let v základní sestavě. O výhře Středočechů rozhodla situace z 25. minuty, kdy vsítil jediný gól zápasu Krůta. Nejlepší ofenzíva divize vyšla poprvé naprázdno.

 

Výsledky 9. kola divize A


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Sokol Čížová 0:2 (0:0)

Góly: 46. Jirouš, 78. Rozhoň. Rozhodčí: Průcha - Matyš, Tupý. Delegát: Řezáč. Bez karet. Diváků: 50.

SK Senco Doubravka – SK Otava Katovice 2:2 (1:2)

Góly: 43. a 77. Künstner - 32. Pavlovič, 41. Uher. Rozhodčí: Kyncl - Baum, Šimeček. Delegát: Hnilička. ŽK: 1:1 (Řehoř – Pavlovič). Diváků: 150.

FK Spartak Soběslav – FC Rokycany 0:2 (0:1)

Góly: 43. Koranda, 65. Procházka. Rozhodčí: Kvaček - Bednář, Depeš. Delegát: Gotthard. ŽK: 1:2 (Vaněk – Procházka, Hereit). Diváků: 153.

Český lev-Union Beroun – SK Dynamo Č. Budějovice B 1:0 (1:0)

Gól: 25. Krůta. Rozhodčí: Kříž - Hodek, Špindlerová. Delegát: Petřík. ŽK: 1:2 (Lacina – Matoušek, Červený). Diváků: 100.

Ostatní výsledky a aktuální tabulka zde.

Napsal(a) Redakce | Foto David Koranda/mladisportovci.cz
 


 
Reklama