Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov dobyl Ostrov a polepšil si v boji o záchranu

 
sobota, 1. dubna 2017, 19:18

Jankov dokázal po výrazném vítězství s poslední Sušicí navázat i na dalekém západě Čech v Ostrově. V souboji dvou divizních nováčků udržel znovu čisté konto a Tomášem Smékalem dvakrát udeřit. Cenné vítězství si Jankovští patřičně užijí po přesunu do K. Varů, odkud se s hrstkou věrných fanoušků vrací domů až v neděli.

Domácím i hostům šlo o hodně, ale daleko lépe se s tíživou situací vyrovnali Jihočeši, i když nastoupili od začátku bez několika hráčů základní sestavy. Kollár a Sedlic nastoupili až později. I tak Jankovští překvapili fotbalisty Ostrova aktivní hrou a vytvářeli si i veliké příležitosti. Hned ve 25. vteřině utkání nahrál Voráček Smékalovi, ale gólman Süttö odolal.

V další slibné situaci mířil Smékal z hranice pokutového území nad branku Ostrova. Ve dvacáté minutě nad brankovou konstrukci mířil z trestného kopu i Lošek. Deset minut před koncem prvního poločasu ještě nebezpečný pokus Bürgera zneškodnil se štěstím domácí gólman. Jankovský brankář Pavelec musel čelit snad jedinému vážnému ohrožení, kdy střelu musel zlikvidovat až nadvakrát.

I ve druhém dějství měli Jihočeši navrch, ale první vážnou příležitost měli tentokrát domácí. Z úhlu střílel Tolar, ale ve velice slibné šanci netrefil z úhlu branku. Takže se poprvé prosadil Smékal a potvrdil lehkou převahu svého týmu. V 66. minutě se asistence ujal střídající Sedlic a jankovský střelec otevřel skóre – 0:1.

Po jedenácti minutách dosáhl na druhý úspěch Smékal. Tentokrát ho ke skórování vybídl Šebelka a střelec Jihočechů zaznamenal svůj druhý úspěch – 0:2. Hosté měli i další příležitosti, ale střídající Kollárovu radost pokazil domácí gólman. Kollár ho sice přeloboval, ale Süttö se stačil vrátit a konečky prstů vytěsnil míč na břevno. I tak Jankov slavil další důležité body.

„Kluci vybojovali hodně důležité body a řekl bych, že zaslouženě. Podařilo se nám v tabulce přeskočit dnešního soupeře a posunout se víc k dalším ohroženým celkům. Měli jsme převahu, tipl bych tak šedesát na čtyřicet. Tím pádem i víc vzniklo příležitostí a dvě jsme díky Smékalovi dokázali využít. Cesta zpátky bude veselá. Ovšem obhajoba doma bude za týden hodně obtížná, přijede totiž pražský Motorlet," uvedl jankovský asistent trenéra Petr Maxa.


FK OSTROV – SK JANKOV 0:2 (0:0)

GÓLY: 67., 77. SMÉKAL.

ROZHODČÍ: CIHLÁŘ - KASTL, HÁNYŠ. ŽK: 2:0 (KOBERA, HORVÁTH). DIVÁKŮ: 141.


JANKOV: PAVELEC – JIRKOVSKÝ, LOŠEK, POPELKA, ZAJÍC – BÜRGER, MARŠÁN (83. KOLLÁR), VORÁČEK (62. SEDLIC), MUŽÍK (85. BERÁNEK), ŠEBELKA (80. ŠEBELKA) – SMÉKAL (90. MAURER). TRENÉR IVO ČECH.


Napsal(a) Milan Šíma | Foto SK Jankov