Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Béčko Dynama už je druhé, do popředí se dere Čížová

 
čtvrtek, 19. září 2019, 10:24

Pro Jihočechy to bylo vydařené kolo. Českobudějovická rezerva zabodovala i napopáté se poskočila na druhé místo. Po propadáku v Klatovech okupuje třetí příčku Soběslav. Katovice si připsaly cennou výhru s Hořovickem, výsledkem 2:1 vyhrála také Čížová nad Chebem. Bez gólů se hrálo pouze v J. Hradci. V šesté sérii penalt rozhodl o plusovém bodu domácí Votava.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 6. KOLE DIVIZE A 


SK Dynamo Č. Budějovice B – TJ Tatran Sedlčany 3:1 (1:1)

Góly: 19. Kalousek, 50. a 76. Helešic - 38. Čejda. Rozhodčí: Fencl - Pálek, Volf. Delegát: Gotthard. ŽK: 3:2. Diváků: 100.

Dynamo B: Luksch – Krejčí, Kočí, Míka, Helešic – Pařízek – Lindák (90. Martinec), Tomek (80. Kalu), Malecha (67. Bouguetouta), Kalousek (87. Kortiš) – Matoušek (75. Etemike). Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Nejlepší hráči: Helešic

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Do utkání v domácím prostředí jsme vstoupili aktivně a podařilo se nám vstřelit vedoucí branku po hezké křídelní akci, kterou proměnil David Kalousek. Dostali jsme se do vedení a měli jsme další brankové příležitosti, které se nám nepodařilo proměnit, nebo jsme špatně vyřešili finální fázi. Sedlčany dobře bránily a vyrážely do rychlých protiútoků, které měly dobře nacvičené a sehrané. Po zaváhání naší obrany a hloupém faulu na hranici šestnáctky jsme z přímého kopu dostali vyrovnávací branku. Musím říci, že to hráč Sedlčan trefil moc pěkně. Druhou polovinu utkání jsme začali opět aktivně a vytvářeli jsme si příležitosti. Z našeho tlaku vyústil faul na šestnáctce Sedlčan a kopali jsme přímý kop, který nádherně trefil Matěj Helešic a šli jsme do vedení 2:1. Byla to úplně stejná situace jako v prvním poločasu, když kopal hráč ze Sedlčan. Měli jsme další šance, ale ty se nám nepodařilo proměnit anebo správně vyřešit. Ke konci utkání přišla sólová akce Matěje Helešice, který prošel po levé straně, prostřelil brankáře a dostal náš tým do vedení 3:1. Mužstvu se sluší poděkovat za předvedenou hru.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Senco Doubravka 0:0, penalty 5:4

Rozhodčí: Depeš - Braun, Bednář. Delegát: Mareška. ŽK: 0:4. Diváků: 80.

J. Hradec: T. Cettl – Chyška, Votava, Králíček, Cajz – Abderrabi (68. Toman), Škoda, Scoarnec, Janák, Jindra – Kubín. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: celý tým

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „S kvalitním soupeřem jsme předvedli velmi dobrý výkon. Základem byla skoro bezchybná práce v defenzivní činnosti, bohužel jsme nebyli přesní ve finální fázi. Šancí bylo dost, v prvním dějství tedy jediná, kterou spálil Tadeáš Jindra, ale ve druhé části zápasu jsme si vytvořili dalších pět šancí, které měly skončit brankou. Nakonec byl fotbal spravedlivý a dva body zaslouženě zůstaly doma.“


TJ Sokol Čížová – FK Hvězda Cheb 2:1 (1:1)

Góly: 8. Janda, 55. Zahrádka - 32. Macháček. Rozhodčí: Paták - Janoch, Urban. Delegát: Ploch. ŽK: 0:2. Diváků: 100.

Čížová: J. Novák – Zikmund, D. Novák, Bohánek, Zahrádka – Nečas, Majer, Mařík (78. Horník), Kočí – Janda, Jirouš. Hrající trenér Petr Janda.

Nejlepší hráči: celý tým

Petr Janda, hrající trenér Čížové: „Výsledek neodpovídá dění na hřišti. Bylo to jednoznačné utkání, jen jsme neproměňovali šance tak jako v předchozích domácích utkáních. Už v poločase jsme klidně mohli vést 5:1.  Cheb z ojedinělé střely asi z pětadvaceti metrů vyrovnal. My jsme naopak trefili ve druhé půli ještě břevno a další šance nedali Mařík ani Nečas. Měli jsme jich dost, zatímco Cheb neměl žádné. Vyhráli jsme zcela zaslouženě.“


SK Otava Katovice – FK Hořovicko 2:1 (1:0)

Góly: 45. Chylík, 81. Bálek - 48. Mach. Rozhodčí: Šlapák - Kastl, Tesař. Delegát: Macháček. ŽK: 2:1. Diváků: 338.

Katovice: K. Hajdušek – Horejš, T. Hajdušek ml., Janoch, Cibulka – Bálek (90. Koutský), Kahuj, Kadula, Pavlovič, Chylík (66. Repa) – Požárek (55. Uher). Mužstvo vedl Tomáš Hajdušek st.

Nejlepší hráči: Janoch, Kadula, Bálek

Tomáš Hajdušek st., předseda klubu a zastupující trenér: „Hlavním naším cílem bylo hrát organizovaně, v kompaktním bloku a držet si své prostory. Nabádal jsem kluky, ať jsou trpěliví a hlavně dobře brání, že nějaký ten gól určitě dáme. V prvním poločase se nám to dařilo. Navíc jsme byli nebezpečnější než soupeř a dostali se do více šancí, které nám ale hostující gólman všechny vychytal. Nakonec jsme dali gól těsně před přestávkou, když Pavlovičova střela skončila na tyči a odražený míč zasunul do sítě Chylík. Bohužel hned zkraje druhé půle jsme byli špatně postavení při výkopu gólmana a hosté nás za to potrestali vyrovnávajícím gólem. To je nakoplo a převzali iniciativu. Dvacet pět minut před koncem ale přišel na hřiště Repa a tohle střídání nám pomohlo. Až do konce jsme hosty tlačili, z čehož vzešel vítězný gól. Repův centr vrátil na malé vápno Pavlovič a Bálek uklidil míč k tyči. Posledních deset minut jsme si to už pohlídali a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Jsou to pro nás důležité body, které nám pomohou odjet na Petřín Plzeň s čistou hlavou a novým trenérem.“


SK Klatovy 1898 – FK Spartak Soběslav 2:1 (1:0)

Góly: 26. a 49. Diviš - 70. Dvořák. Rozhodčí: Zoufalý - Krejsa, Matějček. Delegát: Bláha. ŽK: 1:1. Diváků: 200.

Soběslav: Kuník – Zeman, Suchan, Podráský, Bouška – Vaněk, Hromada, Bouchal, Žalda (56. Dvořák) – Mazouch – Varačka. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Bouchal, Kuník

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Nebudu zastírat, že jsme jeli do Klatov s myšlenkou na nějaký bodový zisk, no po tak ostudném výkonu není divu, že nemáme nic. Klatovští po dvou domácích porážkách zjistili, že takhle to nepůjde, a vsadili na osvědčenou taktiku, a to zrovna nemyslím bojovnost a nasazení, které bylo z jejich strany příkladné. My jsme jim napomohli bídným a u většiny hráčů podprůměrným výkonem, který v divizi nemá co dělat. Měřítko snesli jen Bouchal, Kuník a možná ještě Zeman a Suchan. Ostatní by se měli chytnout za nos, a začít makat.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - FC Rokycany 2:0 (2:0), 31. a 40. (pen.) Nedbalý.
FK Robstav Přeštice - SK Petřín Plzeň 2:1 (1:1), 17. Strejček, 65. Böhm - 45. Lisý.
TJ Slavoj Mýto - Český lev-Union Beroun 2:1 (1:0), 77. Holý, 44. Hereit - 60. Soukup.


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Stanislav Hladík (hladikfoto.cz)
 


 
Reklama