Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslav a rezerva Dynama se drží v popředí

 
čtvrtek, 12. září 2019, 15:50

Čížová se zaskakujícím trenérem Petrem Jandou získala s posledním Petřínem dva body. Na víc neměla síly ani hráče. Trenérskou změnou si prošly po debaklu v Soběslavi také Katovice. Kouč Roman Malý se rozhodl předčasně skončit, aby nakopl tým k lepším výkonům. V příštím utkání povede mužstvo šéf klubu Tomáš Hajdušek st. Béčko Dynama se mohlo opřít o kvalitní výkony pendlů a střeleckou pohotovost Rabušice s Mršićem. Hradec neubránil v Chebu standardky a z daleké cesty se vracel bez bodů.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 5. KOLE DIVIZE A 


SK Petřín Plzeň – TJ Sokol Čížová 1:1 (0:1), penalty 2:4

Góly: 51. Šimáně - 33. Jirouš. Rozhodčí: Švorc - Gunitš, Nejedlý. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:2. Diváků: 115.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Zikmund – Nečas, Dvořák (37. Horník), Majer, Mařík – Janda, Jirouš. Hrající trenér Petr Janda.

Ohlas z Čížové doplníme.


FC Viktoria Mariánské Lázně – SK Dynamo Č. Budějovice B 1:4 (1:2)

Góly: 20. (pen.) Nedbalý - 4. a 72. Rabušic, 45. a 90. Mršič. Rozhodčí: Šlajs - Mudra, Fencl. Delegát: Prislupský. ŽK: 1:4. Diváků: 102.

Dynamo B: Luksch – Krejčí (53. Jáša), Kočí, Novák, Helešic – Pařízek – Matoušek (78. Bouguetouta), Tomek (87. Etemike), Malecha (63. Lindák), Mršić – Rabušic. Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Nejlepší hráči: Rabušic, Mršić

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Opět jsme chtěli do utkání vstoupit aktivně a udávat tempo hry. To se nám také podařilo díky krásné akci po ose Helešic a zakončujícím Michaelem Rabušicem jsme šli do vedení. Po vstřelení branky jsme ale přestali hrát a domácí se dostávali do brankových příležitostí. Vše vyústilo pokutovým kopem pro domácí tým. Do konce poločasu byla hra neurovnaná, kouskovaná mnoha fauly, a byl to boj ve středu pole. Po standardní situaci domácích jsme z brejku vstřelili vedoucí gól. K odraženému balonu se dostal Rosťa Tomek a krásnou přihrávkou za obranu vyzval ke skórování Matěje Mršiće, který chladnokrevně zakončil. Druhý poločas se odehrával ve stejném duchu. Nám se povedlo vstřelit další dvě branky. Nejprve po ose Helešic – Rabušic, který zakončoval po krásné akci do prázdné branky. Poslední gól vstřelil opět Matěj Mršić a utkání se nám povedlo dovést do vítězného konce. Jsme za to moc rádi, protože v Mariánských lázních to bude mít každý těžké. Poděkování patří všem hráčům, výrazně nám pomohli pendlové z A-týmu.“


FK Hvězda Cheb – FK Jindřichův Hradec 1910 4:2 (2:1)

Góly: 36. Kubinec, 42. Komberec, 52. Hucl, 67. Anděl - 8. Jindra, 63. Scoarnec. Rozhodčí: Štrincl - Kožár, Šmat. Delegát: Harmady. ŽK: 0:2. Diváků: 102.

J. Hradec: T. Cettl – Blažek, Votava, Králíček, Cajz (70. Tuček) – Kubín (87. Krejník), Škoda (84. D. Cettl), Scoarnec, Abderrabi (59. Duarte), Janák – Jindra.

Nejlepší hráči: nikdo

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „V Chebu jsme narazili na kvalitního soupeře, přesto bylo v našich silách bodovat. Přečkali jsme úvodní nápor domácích a v 8. minutě se ujímáme vedení. Hra se vyrovnala a máme další dvě velké šance, ty však nedáváme a soupeř naprosto zaslouženě vývoj utkání do poločasu otáčí. Bohužel v druhé části dostáváme dvě branky ze standardních situací, kdy trestuhodně necháme nepokryté hráče, a to rozhoduje o našem nulovém zisku. Nicméně posledních 25 minut patří jednoznačně nám a vytváříme si nadějné příležitosti, které však brankou nekončí, a tak jedeme s prázdnou.“


FK Spartak Soběslav – SK Otava Katovice 6:1 (2:1)

Góly: 77. a 82. Vaněk, 16. Bouchal, 19. Žalda, 62. Varačka, 88. Brabec - 2. Kadula. Rozhodčí: Němec - Průcha, Eibl. Delegát: Slavíček. ŽK: 2:4. ČK: 0:1 (89. Tušer po 2 ŽK). Diváků: 282.

Soběslav: Kuník - Zeman, Boháč, Suchan, Bouška - Vaněk (88. Suda), Hromada (84. Podráský), Bouchal, Žalda (78. Brabec) – Mazouch (86. Maršík) – Varačka (66. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Katovice: Švehla – Horejš, T. Hajdušek, Tušer, Chylík – Uher (53. Požárek), Janoch, Kahuj (73. Repa), Bálek – Pavlovič – Kadula (78. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Mazouch, Vaněk, Dvořák - nikdo

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Kruté. Za mě příliš krutá porážka hostů. Prezentovali se v Soběslavi jako velice dobré mužstvo , a to hlavně směrem dopředu. Kdybychom po deseti minutách prohrávali 0:2 kdoví, jak by ten zápas dopadl. My jsme během tří minut otočili z 0:1 na 2:1, což bylo zásadní. Poločas mohl skončit klidně 3:3. Druhá půle do 70. minuty tak divoká nebyla, Katovice (s velkou podporou svých diváků) se snažily vyrovnat, my zase pozorně bránit a rozhodnout. To se povedlo Varačkovi v 62. minutě a jelikož hosté stále chtěli s výsledkem něco udělat, otevírali zadní bránu dokořán. Vystřídalo se, přišli čerství hráči a poslední čtvrthodinka už z naší strany byla óda na fotbal. Pochválil bych kompletní trio útočníků . Do ofenzivy byl náš výkon velice dobrý, s obrannou činnosti už jsem tak spokojený nebyl. Na standardní situace citelně chyběl Kutner, který si z Přeštic přivezl zlomený noc a v týdnu absolvoval operaci. Derby, které bylo 70 minut vyrovnané, se muselo divákům líbit.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Výsledek vypadá hrozně. Přitom jsme začali dobře, Kadula dal hned v úvodu gól a Tušer trefil po rohu břevno. Pak jsme ale nechali domácím dvakrát otevřenou levou stranu a bylo to 2:1. Osobně mi štve třetí gól, který jsme domácím doslova darovali. Zbytečně rychle jsme rozehráli na útočné polovině přímák do nepřipravených pozic, kdy jsme nebyli ani nahoře, ani dole. Resultoval z toho rychlý brejk, třetí gól a domácí se dostali do pohody. A když své gólové šance následně neproměnili Hajdušek s Horejšem, přišla závěrečná čtvrthodinka, kdy nám Soběslav dala další tři branky. Soběslavi k výhře gratulujeme, my se z toho musíme oklepat a připravit se na domácí zápas s Hořovickem.“


Ostatní zápasy

FK Hořovicko - FK Robstav Přeštice 1:2 (0:2), 75. Bělohlávek - 16. (pen.) Růžička, 28. Strejček.
SK Senco Doubravka - TJ Tatran Sedlčany 3:2 (1:1), 17. Künstner, 70. a 86. Štěrba - 11. Kvěch, 49. Čipera.
FC Rokycany - TJ Slavoj Mýto 3:0 (2:0), 16. Procházka, 27. Kroc, 80. Vaščák.
Český lev-Union Beroun - SK Klatovy 1898 1:1 (0:0), penalty 11:10, 47. Soukup - 55. Krásný.


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle