Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížovští uctili Vávrovu památku šesti góly, Soběslav padla v Přešticích

 
neděle, 1. září 2019, 19:05

Soběslav ve čtvrtém divizním kole přišla o vedení v tabulce nejtěsnější porážkou v Přešticích, které vystřídaly spartakovce v čele soutěže. Smutek zavládl po úmrtí funkcionáře a mecenáše Vladimíra Vávry (54) v Čížové. Hráči Sokola nastoupili se smutečními páskami a Hořovicko smetli půltuctem gólů, o který se každý z poloviny postarali Martin Jirouš a Radim Nečas. Hattrick vystřihl i katovický Vladimír Uher a dal zapomenout na špatnou produktivitu nováčka v předchozích zápasech. Beroun utržil „bůra“, Katovice se dočkaly prvního domácího vítězství. Béčko Dynama ČB stačilo jen vyrovnat proti bránící Doubravce, plusový bod si připsalo po stoprocentní exekuci penalt. Nulu na kontě vymazal J. Hradec. V duelu s posledním Petřínem vyhrál 2:1.

Úlohu favorita nesplnila rezerva Dynama, i když na Složišti měla proti Plzeňanům k dispozici jen jediného pendla Martana. Černobílí měli převahu, ale dlouho se nemohli vyrovnat s urputně bránícím soupeřem. Chyběly klid a přesnost. Doubravka hrozila z brejků. Po jednom nastřelila tyč, na konci poločasu se nečekaně ujala vedení Patrovským. Dynamo po obrátce ještě zvýšilo aktivitu, brejk neproměnil střídající Etemike a na druhé straně trefili Západočeši opět tyč. Vzápětí po Matouškově přihrávce srovnal Martan. Další gól už přes velký tlak domácí nepřidali a po bezchybné střelbě penalt, druhou Doubravky Luksch chytil, získali bod navíc.

Důležité střetnutí dvou mužstev z konce tabulky se hrálo u Vajgaru. Svěřenci Marka Černocha prahli proti poslednímu Petřínu Plzeň po prvních bodech. Nově sestavené mužstvo Hradeckých se teprve sehrává, v předchozích zápasech platilo krutou daň za nezkušenost, ale tentokrát se vypjalo k dobrému výkonu. Janák s Jindrou zajistili dvougólový náskok, hosté sice vzápětí korigovali, snažili se oživit hru trojnásobným střídáním, ale skóre se poslední půlhodinu nezměnilo. Tři body zůstaly v Hradci.

Martin Jirouš stovkařem

Čížová měla zápas od začátku pod kontrolou a po půlhodině vedla prostřednictvím tref Jirouše s Nečasem 3:0. V převaze pokračovala i po přestávce, kdy znovu úřadovalo duo Radim Nečas a Martin Jirouš. Oba v závěru zkompletovali hattrick. Kanonýr Jirouš se v 78. minutě nesmazatelně zapsal do čížovských statistik. 32letý útočník vsítil svůj jubilejní stý gól v zelenobílých barvách, které nosí od jara 2015. Devadesát čtyři nasázel v divizi, šest v ČFL. Po úmrtí Vladimíra Vávry se spekuluje, co bude dál s klubem, který teď musí za chybějící mládež zaplatit svazu půlmilionovou pokutu.

Soběslav zlomil gól v závěru

Spartak po třech výhrách v řadě nastoupil na hřišti ambiciózních Přeštic. Souboj o první příčku nakonec těsně prohrál. Domácí měli po celý zápas územní převahu, ale vytvořili si minimum šancí. Soběslav spoléhala na brejky. Dvě největší příležitosti měl na kopačce Vaněk. V první půli běželi s Varačkou na jediného obránce, ale zakončoval těsně vedle. Ve druhé trefil jen brankářovu náruč. „Když už si všichni mysleli, že zápas skončí 0:0, tak v 82. minutě chyboval obránce Zeman a Remiáš po centru z pravé strany hlavou nezaváhal. Výborně hrající Přeštice už nás bohužel nepustily do kloudného zakončení a uhájily vítězství,“ komentoval klíčový okamžik vedoucí soběslavského týmu Michal Lemberka. Nejlepším hráče Spartaku byl Aleš Kutner ve středu zálohy, který na konci poločasu vyšel z hlavičkového souboje s tržnou ránou na nose.

Katovice doma nezaváhaly

Po dvou porážkách prahli Katovičtí po prvním domácím vítězství. S Berounem měli od začátku navrch a už do poločasu zadělali vedením 4:1 na důležité body. Hlavní roli sehrál s chutí hrající Vladimír Uher, autor hattricku dal své první divizní góly. „Hned na začátku se nám podařilo vstřelit branku, ale hlavně bylo pro nás důležité, že jsme se dokázali poučit z předchozích zápasů. Dneska se nám dařilo proměňovat šance, kluci odvedli na hřišti maximum a diváci musejí být spokojení,“ hodnotil po historické první domácí výhře spokojený kouč Roman Malý. Beroun stačil jen snížit z trestného kopu a z penalty. V domácí brance si odbyl vydařenou premiéru brankář Kamil Hajdušek (dříve Dynamo ČB a Písek), který poprvé nastoupil v mistrovském utkání po boku staršího bratra a kapitána Tomáše.

 

Výsledky 4. kola divize A

SK Dynamo Č. Budějovice B – SK Senco Doubravka 1:1 (0:1), penalty 5:3

Góly: 57. Martan - 45. Patrovský. Rozhodčí: Fišer - Švorc, Starý. Delegát: Brož. ŽK: 1:3. Diváků: 100.

FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Petřín Plzeň 2:1 (1:0)    

Góly: 17. Janák, 58. Jindra - 61. Demeter. Rozhodčí: Čechlovský - Zita, Němec. Delegát: Mencl. ŽK: 1:2. Diváků: 100.

FK Robstav Přeštice – FK Spartak Soběslav 1:0 (0:0)

Gól: 82. Remiáš. Rozhodčí: Plzák - Krupka, Míč. Delegát: Vrzal. ŽK: 4:1. Diváků: 157.

Sokol Čížová – FK Hořovicko 6:0 (3:0)

Góly: 2., 52. a 83. (pen.) Nečas, 21., 34. a 78. Jirouš. Rozhodčí: Pálek – Šlajs, Matyš. Delegát: Bláha. ŽK: 0:2. Diváků: 201.

SK Otava Katovice – Český lev-Union Beroun 5:2 (4:1)

Góly: 3., 45. a 56. (pen.) Uher, 20. Kadula, 25. Pavlovič - 39. Krejča, 89. Král. Rozhodčí: Cupl - Kříž, Šálková. Delegát: Rauch. ŽK: 1:0. Diváků: 383.

Aktuální tabulka a ostatní zápasy zde.
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Ján Honza