Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslav zdramatizovala závěr v Čížové, Hradci v závěru vystřelil body Jindra

 
středa, 12. června 2019, 18:24

Ve 29. kole bylo na pořadu poslední jihočeské derby. Tentokrát se proti sobě postavila Čížová a Soběslav. Domácí favorit se možná nadřel více, než by chtěl, přesto soběslavského soka nakonec těsně o jeden zásah porazil. Jindřichův Hradec byl po víkendovém utkání spokojený. O všechny body totiž obral Rakovník, kam zajížděl. Táborsko B své utkání v rámci předposledního kola předehrávalo již na začátku května a splněno má i do nadcházejícího víkendu.

Výsledky Jihočechů ve 29. kole divize A


SK Aritma Praha – FC MAS Táborsko B 2:0 (0:0)

Branky: 60. Modr, 64. Macháček. Předehráno ve středu 8. května 2019. Více zde.


Sokol Čížová – FK Spartak Soběslav 2:1 (1:0)

Branky: 13. Šlapák, 80. Janda - 88. (pen.) Vaněk. Rozhodčí: Janíček - Tesař, Eibl. Delegát: Rauch. ŽK: 2:0 (D. Novák, Šlapák). Diváci: 156.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, Rozhon, D. Novák (M. Gregor), Kočí – Krasnyanyk (75. Chytrý), Dvořák, O. Gregor, Janda, Lukeš – Šlapák. Trenér: Zdeněk Staroba.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Boháč, Podráský, Zeman – Mazouch, Hromada, Kutner, Vaněk – Varačka (83. Smetana), Dvořák (62. Žalda). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Šlapák – Boháč, Varačka

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Paradoxně do 85. minuty neměl soupeř výraznější šanci skórovat, měl akorát střelu ze střední vzdálenosti. V závěru gólman udělal chybičku, ze které následovala penalta, a soupeř snížil na 1:2. V 90. minutě pak mohl soupeř dokonce vyrovnat. Měl dva rohové kopy, byly tam dva závary. V kontextu utkání myslím, že jsme zvítězili zaslouženě. Už v prvním poločase jsme mohli vést o dva nebo tři góly. Navíc nám nebyl uznán jeden gól pro ofsajd a Lukeš ještě nastřelil spojnici. Soupeř chtěl vyrovnat, ale hru jsme měli pod kontrolou. Hrozili jsme z brejkových situací. Na můj vkus jsme se častokrát dostávali do ofsajdu. Kdyby mělo hostující mužstvo trošičku štěstíčka, mohlo dojít i na penalty. Kromě posledních pěti minut jsme byli lepší.“

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Když se zpátky ohlédnu za zápasem, tak domácí byli o ten jeden gól lepší a vyhráli zaslouženě. Prvních dvacet minut nás přehrávali a zaslouženě šli do vedení. Pak už se podle mě hrál do konce vyrovnaný zápas. Nad všemi svou kvalitou vyčníval Petr Janda, a řekl bych, že to byl právě on, kdo otočil kormidlem na stranu domácích. My se ale nemáme zač stydět, i když se dle trenéra domácích neumíme jako mužstvo chovat, doufám, že pro domácí jsme byli dobrým soupeřem převyšující úroveň 1. A třídy. Já zase "Čížovákům" přeji, ať "parta" kolem Jandy a Jirouše hraje ještě několik let stále tak dobrý fotbal. Poslední zápas nás čeká v sobotu s Mariánskými Lázněmi. My se budeme chtít rozhodně rozloučit se sezonou vítězstvím. Zvu všechny fanoušky na dobrý fotbal a pivo zdarma.“


SK Rakovník – FK Jindřichův Hradec 1910 1:2 (0:1)

Branky: 63. Krupička - 28. Králíček, 89. Jindra. Rozhodčí: Kolátor - Trojan, Nedvěd. Delegát: Macháček. ŽK: 0:2 (Gueye, O. Blažek). Diváci: 220.

J. Hradec: T. Blažek – Chalupský, Gueye, Völfel, O. Blažek – Janák, Kněžínek, Jindra (90. Princ), Votava – Tomek, Králíček. Trenér: Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Jindra, Janák, Völfel

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „S tímto výkonem můžeme být spokojení. Koncentrovaným a výkonem bez zbytečných a hrubých chyb jsme dokráčeli pro vítězství. Základ úspěchu byl ten, že jsme plnili věci, které jsme měli. Soupeř hrozil především z dlouhých nakopávaných míčů, které jsme většinou zachytili a z toho pak rozjížděli naši ofenzivní činnost. Byli jsme hodně nebezpeční, takže je škoda, že jsme nevyužili i další šance.“


Ostatní výsledky

TJ Přeštice - SK Klatovy 1898 3:2 (2:0), 25. Suchý, 35. Kulhánek, 78. Skála - 52. Pavlovič, 58. Lukeš..
FC Viktoria Mariánské Lázně - Český lev-Union Beroun 2:2 (1:1), penalty 4:2, 6. Peček, 92. Štěpán - 37. a 51. Horel.
SK Senco Doubravka - FK Hořovicko 4:0 (4:0), 11. Krejčí, 15. Patrovský, 23. Roubal, 40. Štěrba.
FK Tachov - MFK Dobříš 0:1 (0:0), 49. Talůžek.
Tatran Sedlčany - FK Admira Praha 1:4 (0:3), 73. Senft - 19. Čácha, 32. Křízek, 37. Pavlata, 82. Zahálka.


 
 
Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama