Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko B promarnilo v závěru slibný náskok, J. Hradec po roce opouští divizi

 
sobota, 1. června 2019, 23:26

Všechny jihočeské týmy odehrály svá utkání již v sobotu. Táborský B tým se představil proti Dobříši. V Soukeníku předvedl svůj zřejmě nejlepší výkon v jarní části, ovšem stačilo to na pouhý bod, i když vedl ještě deset minut před koncem 3:1. Soběslav zvládla vyrovnané utkání proti Tachovu a doma uhájila tři body po dvoubrankové výhře. Čížová se v Berouně představila opět bez možnosti střídání. S nováčkem si nepohlídal závěr střetnutí a vyšel naprázdno. Jindřichův Hradec neudržel poločasový náskok proti Mariánským Lázním. Po přestávce stříleli góly jen Západočeši. Postup do ČFL slavila v neděli dopoledne Admira Praha.

Táborsko o první výhru přišlo v závěru

Domácí fotbalisté za sebou v Soukeníku chtěli nechat nepříznivou bilanci z jara, kdy ještě nevyhráli v řádné hrací době. A začali více než dobře. Nejprve je do vedení poslal Leoš Vozihnoj, načež na něj navázal kapitán Michal Kubec. Táborsko vedlo o dvě branky, nicméně nadějný náskok neudrželo dlouho. O pět minut později stihl snížit Maryška a vrátil Dobříš zpět do hry.

Dvougólový náskok Jihočechům vrátil v 57. minutě Radosta. Pak se hrálo bez inkasování na obou stranách, jenže jen do poslední desetiminutovky. Ta byla z táborského pohledu velmi nešťastná. Nejenže Junek svůj tým přiblížil na dosah, ale exligista Dort následně i vyrovnal a vidina zisku tří bodů byla pryč. Šlo se tedy do penalt, v nichž Dobříš dokonala obrat kompletně a ze Soukeníků si odvezla dva body. „Utkání jsme herně zvládli, odehráli jsme jedno z nejlepších na jaře. Bohužel dvakrát jsme inkasovali po chybách,“ hodnotil zápas táborský trenér Kamil Tobiáš, jehož svěřenci sehrají poslední střetnutí sezony už ve středu doma s Tachovem (18).

Kutner nasměroval Soběslav za třemi body

První poločas střetnutí Soběslavi s Tachovem toho moc nenabídl. Výjimkou byl centr Filipa Vaňka, který se snesl na břevno brankáře Valeše. Spíše se bojovalo uprostřed hřiště. Dvoustovka fanoušků, která si našla cestu na soběslavský stadion, se branky dočkala až v druhé půli.

V 72. minutě se jako první prosadil neomylnou střelou Aleš Kutner. Tachované ztratili míč při vlastním autovém vhazování. Dvořák nabil nabíhajícímu Kutnerovi, který si ještě stačil přehodit míč na silnější levačku a křížnou střelnou po zemi k tyči překonal Valeše. Západočeši se ale nevzdávali a vsadili vše na hru vabank. V 88. minutě ale nedůrazně odvrátili Vaňkův roh, Hromada šikovně vrátil míč Vaňkovi, který z úhlu vyzval ke skórování střídajícího Vojtěcha Žaldu, který definitivně pojistil tříbodový zisk. „Na obě strany se hrálo zhruba stejně. Celý zápas se hrál velmi vyrovnaně. V závěru museli hosté hru otevřít, z čehož se nám podařilo vstřelit branku,“ pochvaloval si po utkání vedoucí soběslavského týmu Michal Lemberka.

Čížová opět bez náhradníků padla s nováčkem

Čížovou opět nečekala lehká situace. Musela se obejít bez náhradníků. Na poslední chvíli ze sestavy vypadl Kočí, a na lavičce tak seděl pouze Zahrádka, který ovšem do hry zasáhnout nemohl, neboť je zraněný. Momentálně druhý celek tabulky ale začal dobře. Již v 5. minutě šel do vedení po Krasnyakově akci. Beroun se stihl vrátit do hry ještě před koncem poločasu. V jeho posledních chvílích se prosadil domácí Horel a srovnal stav zápasu.

I do druhé půle vstoupila lépe Čížová. V jeho průběhu se prosadila jako první. Nikoho asi nepřekvapí, že se opět trefil Martin Jirouš, který tak Jihočechům opět přisoudil vedení. Za sedm minut na jeho trefu ale reagoval berounský Počta a v 81. minutě rozhodl svou druhou brankou Horel. Beroun utkání tedy celkově otočil ve svůj prospěch a oslabenou Čížovou obral o všechny body. „Do Berouna jsme přijeli v oslabené sestavě. Domácí mě svým výkonem moc nepřesvědčili. Na druhou stranu to ale nebyl dobrý výkon ani od nás,“ nebyl po zápase spokojený trenér Čížové Zdeněk Staroba. Sokol přišel o v závěru vyloučeného kapitána Nečase, který bude v příštím derby se Soběslaví nuceně odpočívat.

Hradec dělilo pár centimetrů od vyrovnání

Mariánské Lázně začaly u Vajgaru velmi dobře a už po pěti minutách šly do vedení po Lattischově trefě. Pak ale iniciativu přebrali domácí fotbalisté a otočili průběh střetnutí. O oba zásahy se postaral Nigérijec Abdoulaziz Gueye, pro něhož to byly první divizní trefy. Hradec se tedy ocitl ve vedení. A dokázal ho udržet až do konce poločasu.

V dalším dějství už to ale byl jen hostující celek, jemuž se v ofenzivě dařilo. V rozmezí tři minut potrestal okénka v hradecké obraně a zvrátil skóre. Domácí tedy museli zničehonic dotahovat. Nejblíže k vyrovnání měli po krásné střele Jindry, která skončila na břevně přihlížejícího brankáře Štrunce. Hradečtí si v závěru tlačili dopředu, měli převahu, ale vyrovnat už nedokázali. Naopak definitivní podobu výsledku určil hostující Lattisch. Hradečtí po šesté porážce v řadě neodvrátili sestup do krajského přeboru. Lázeňští viktoriáni tak mohli slavit po první venkovní výhře na jaře setrvání ve čtvrté nejvyšší soutěži i pro příští rok.

Výsledky 28. kola divize A

FC MAS Táborsko B – MFK Dobříš 3:3 (2:1), penalty 1:3

Branky: 22. Vozihnoj, 27. Kubec, 57. Radosta - 33. Maryška, 81. Junek, 89. Dort. Rozhodčí: Kvaček - Braun, Eibl. Delegát: Macháček. ŽK: 2:2 (Bouchal, Klusák). Diváci: 95.

FK Jindřichův Hradec 1910 – FC Viktoria Mariánské Lázně 2:4 (2:1)

Branky: 13. a 26. Gueye - 5. a 90. Lattisch, 55. Blažek, 58. Kravar. Rozhodčí: Zita - Brychta, Tupý. Delegát: Ploch. ŽK: 1:1 (Janák). Diváci: 88.

FK Spartak Soběslav – FK Tachov 2:0 (0:0)

Branky: 72. Kutner, 88. Žalda. Rozhodčí: Braun - Kvaček, Eibl. Delegát: Vrzal. ŽK: 3:3 (Kutner, Smetana, Dvořák). Diváci: 200.

Český lev-Union Beroun – TJ Sokol Čížová 3:2 (1:1)

Branky: 45. a 81. Horel, 67. Počta - 5. Krasnyanyk, 60. Jirouš. Rozhodčí: Pilný - Arnošt, Haleš. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:6 (Nečas 2, J. Novák, Dvořák, Chytrý, Krasnyanyk). ČK: 0:1 (86. Nečas). Diváci: 125.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Daniel Pekař, Stanislav Hladík