Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Čížová těsně prohrála ve šlágru kola, Soběslav nadělovala Vaňkem

 
středa, 15. května 2019, 16:31

Z jihočeského pohledu to nebyl úplně vydařený víkend. Čížová doma přivítala vedoucí tým ligy. Ve šlágru kola na svého soka jen těsně nestačila, když inkasovala v závěru. Jindřichovu Hradci se nevyvedl druhý poločas v Dobříši, kde nakonec padl výrazně 1:5. Táborsko B dotáhlo utkání v Sedlčanech až do penaltových pokusů, ve kterých ovšem byli šťastnější domácí. Přesto si Tobiášovi svěřenci odvezli alespoň bod. Nejúspěšnějším jihočeským celkem pak byla Soběslav, která Berounu nadělila pěkných pět kousků a jako jediná tedy udržela vítězný prapor vztyčený.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 24. KOLE DIVIZE A 


TJ Tatran Sedlčany - Táborsko B 3:3 (1:1), penalty 3:1

Branky: 16. a 63. Senft, 54. Dvořák - 33. a 72. Alves de Almeida, 81. Postřihač. Rozhodčí: Kovářová - Řeháček, Milner. Delegát: Vaniš. ŽK: 1:0. Diváci: 167. 

Táborsko B: Němeček - Větrovský, Kmeťo, Klusák, Mikuláštík - Gebert, Alves de Almeida, Radosta, Berešík, Vozihnoj - Toutou. Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráč: Alves de Almeida

Kamil Tobiáš, trenér Táborska B: „V utkání jsme byli fotbalovější, byli jsme silnější na balonu i v kombinaci. Dostali jsme góly z brejkových situací, které jsme neubránili. Na druhou stranu tři góly jsme dali, navíc v 90. minutě jsme měli šanci, kterou jsme prostě měli proměnit. Bohužel, nestalo se tak a šlo se do penalt, ve kterých jsme prohráli. Za mě to jsou ztracené body v utkání, které jsme měli zvládnout v základní hrací době.“


FK Spartak Soběslav - Český lev - Union Beroun 5:0 (3:0)

Branky: 5., 17., 58. a 80. Vaněk, 45. Hromada. Rozhodčí: Šob - Haleš, Průcha. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:1 (Mazouch, Boháč). Diváci: 223. 

Soběslav: Kuník (60. Chotovinský) - Zeman, Suchan, Boháč (77. Suda), Podráský- Vaněk, Hromada, Bouchal, Mazouch (70. Žalda) - Kutner (67. Dvořák), Varačka (73. Smetana). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráč: Vaněk, Chotovinský, celý tým

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Z posledních tří zápasů 9 bodů při skóre 12:1... Není důvod být nespokojený.  Filip Vaněk si ze zápasu udělal one man show, ale já bych pochválil celé mužstvo. Zodpovědný výkon po celých 90 minut nás hodně přiblížil k záchraně. Beroun u nás neměl šanci, vrátili jsme mu prohru 1:5 z loňského roku, a troufnu si říct, že gólů mohlo na naší straně být i víc. Doufám, ze zranění Martina Kuníka nebude vážné, a bude připraven na derby. V sobotu jedeme do Táborska s jasným cílem vyhrát.“


Sokol Čížová - FK Admira Praha 0:1 (0:0)

Branka: 86. Šimek. Rozhodčí: Novotný - Vojtěch, Arnošt. Delegát: Urban. ŽK: 1:2 (Nečas). ČK: 1:1 (88. Lukeš - 88. Michálek). Diváci: 100. 

Čížová: J. Novák - Kočí, Novák, Rozhoň, Nečas - Šlapák (82. Chytrý), Polodna (76. O. Gregor), Dvořák, Janda, Lukeš - Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

nejlepší hráč: nikdo.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Prohráli jsme nešťastně brankou v závěru. Celkově bych ale zápas zhodnotil spíše remízově. Admira určitě předvedla svoji kvalitu. Po fyzické stránce to je velmi dobře připravené mužstvo. V prvním poločase jsme si vytvořili jednu šanci, soupeř jen takovou polo-šanci. Za nás ale bohužel Martin Jirouš zamířil jen do gólmana. Kdo se na čížovském hřišti dostane do vedení, většinou bere body. Celý zápas se hrálo hodně soubojově. Občas jsme v útoku měli dobrý závěr, do branky jsme ale nezamířili.“ 


MFK Dobříš - FK Jindřichův Hradec 1910 5:1 (2:1)

Branky: 13., 28., 65. a 70. Maryška, 60. Šrain - 31. Tomek. Rozhodčí: Kastl - Šlapák, Pálek. Delegát: Tereba. ŽK: 1:4 (Gueye, Kněžínek, Völfel, Řehoř). Diváci: 105. 

J. Hradec: Hulík - Chalupský, Gueye, Völfel, Blažek - Řehoř (83. Waník), Kněžínek, Tomek, Votava, Králíček (80. Jindra) - Kučera (46. Janák). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráč: Tomek.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Jsem velice zklamán s výkonem našeho týmu, takto se o záchranu nehraje. Šancí jsme si vytvořili stejně jako domácí tým a ve vyrovnaném nepěkném duelu byl velký rozdíl mezi námi v zakončení a řešení finální fáze. Domácí využili skoro vše, my jsme se chovali jako bychom měli sedmdesát bodů. Dobříš  byla v této činnosti přesnější a proto zaslouženě zvítězila.“



Ostatní výsledky:

FC Mariánské Lázně - SK Klatovy 1898 0:1 (0:0), 80. Diviš.
SK SENCO Doubravka -TJ Přeštice 3:0 (2:0), 19. Shklyarskyy, 33. Ungr, 76. Roubal.
FK Tachov - FK Hořovicko 2:3 (1:1), 36. Skopovy, 50. Vyleta - 41. Přibyl, 83. Borkovec, 87. Krupička.
SK Rakovník - SK Aritma Praha 1:0 (1:0), 7. Sklenka


 
 
Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Jan Škrle