Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Táborska v derby třikrát dotahovalo. Přestřelka po penaltách pro Hradec

 
sobota, 20. dubna 2019, 19:38

V divizi bylo v sobotu dopoledne na pořadu druhé regionální derby v jarní části. Poslední béčko Táborska hostilo na Soukeníku čtrnáctý J. Hradec. Oběma staronováčkům šlo o hodně. Nakonec se na sezimovoústeckém trávníku rozešly stejnou dělbou bodů 3:3 jako před rokem o patro níž. Mezi střelce se netradičně zapsali tři hráči tmavé pleti.

První poločas slušně hraného jihočeského derby, v němž neudělil sudí ani jednu kartu, by se dal označit jako ticho před bouří. Na rozdíl od druhé půle diváci viděli pouze jednu branku. Radovali se z ní jindřichohradečtí fotbalisté, kteří měli první velkou možnost po hrubce brankáře Nováka při malé domů. Ve 13. minutě se k balónu dostal Ngedi Ismael Lukoki a propálil vše, co mu stálo v cestě. Jeho tým následně držel hubené vedení, a to až do samotného hvizdu, který signalizoval odchod do kabin. Domácí sice drželi míč na svých kopačkách, ale proti hradecké obraně se neprosadili.

Pořádná gólová smršť přišla chviličku po zahájení druhé části. Za domácí se po třch minutách trefil pendl Pavel Vandas - dobře orientoval a střelou k tyči z vápna překonal Hulíka. Na opačné straně ale síťku záhy rozvlnil Vít Kučera, který byl na konci rychlého přečíslení po chybě obránce Kmeťa na polovině hřiště a Nováka prostřelil mezi nohama. Táborští odpověděli v 65. minutě po vydařené samostatné akci Francouze Daniela Toutou Mponda.

Táborští srovnali i do třetice

Nerozhodné skóre nicméně opět nemělo dlouhého trvání. Příznivý stav na hostující kopačky vrátil v 75. minutě v posledních zápasech střelecky disponovaný Martin Toman, když potrestal ztrátu míče stopera Ngimbiho a domácí dostali další laciný gól. Dostihové závody ale nekončily. Radosta po centru jen těsně minul pravou tyč. Za pět minut se zapsal čerstvý Kwamina Baidoo Bryanta, který zůstal na zadní tyči zcela osamocen a po Klusákově trestném kopu definitivně poslal utkání do penaltové loterie.

„Utkání jsme ztratili po našich chybách, hned třikrát jsme museli dotahovat. Za stavu 3:3 jsme měli pár šancí, ze kterých jsme měli definitivně rozhodnout,“ litoval po utkání táborský lodivod Kamil Tobiáš. V penaltovém rozstřelu neproměnil pouze Bryanta, Jindřichohradečtí byli stoprocentní a získali bonusový bod navíc. K podzimní výhře 1:0 přidali další dva body.

FC MAS Táborsko B – FK Jindřichův Hradec 1910 3:3 (0:1), penalty 3:5

Branky: 48. Vandas, 65. Toutou, 75. Bryanta - 13. Lukoki, 54. Kučera, 70. Toman. Rozhodčí: Dujsík - Jansa, Průcha. Delegát: Rauch. Bez karet. Diváků: 90.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Daniel Pekař