Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V předehrávkách divize bodovala jen Čížová. Soběslav pouze snižovala

 
pátek, 19. dubna 2019, 21:45

Volno v prodlouženém velikonočním víkendu si užijí fotbalisté Sokola Čížová a Spartaku Soběslav. Na Velký pátek si předehráli svá venkovní utkání v divizi A. Čížová dopoledne získala tři body u nebezpečných Přeštic a vrátila se po zaváhání Klatov na druhou příčku. Soběslav marně dotahovala manko z první půle na hřišti vedoucí Admiry Praha v Kobylisích. Výsledkem byla jen korekce nepříznivého skóre.

Přeštice si v prvním poločase na domácím hřišti nevytvořily žádnou výraznější šanci. Brankář hostujícího celku tedy mohl být relativně v klidu. Naopak Šampalík na opačné straně čelil v brance pár útočným výpadům Čížové, ani z jejího pohledu však žádné vážnější ohrožení svatyně nepřišlo. Oba týmy se tedy na trávník vracely po poločase za bezbrankového stavu.

Jihočeský celek se i přes absenci výraznějších šancí prosadil jako první. V 62. minutě byl nařízen pokutový kop po Zahrádkově centru a ruce domácího obránce. Exekuce se ujal kanonýr Martin Jirouš a po přesné trefě zapsal již 21. gól v této sezóně.

Jediná trefa na výhru hostujícímu týmu stačila, Přeštice do konce zápasu totiž gólově odpovědět nedokázaly. „V kontextu bych řekl, že jsme byli šťastnější než domácí. Pro mě to byl spíše remízový zápas. O něco chytřejší, a to především ve vápně, jsme ale přeci jenom byli,“ zhodnotil utkání trenér Čížové Zdeněk Staroba.

Soběslav nakonec o gól padla

Spartakovci zajížděli na horkou půdu vedoucí Admiry. Proti favoritovi utkání bojovali, co to šlo, v druhém poločase snížili, avšak šance na vyrovnání už jim Pražané nedovolili. I přes bojovný výkon tedy Soběslav v hlavním městě padla těsně o jednu branku 1:2.

První poločas moc fotbalové krásy nenabídl, přesto patřil Pražanům. Ti si vedení vybojovali již v 5. minutě, kdy se po průniku obranou do šestnáctky a přesnou křižnou ranou prosadil kapitán Jan Martinic. Oba týmy své výkony sice nevyšponovaly, jak by zřejmě mohly, přesto i druhý zásah patřil Admiře, který přidal na domácí kopačky o něco více klidu. Ve 36. minutě udeřil Tomáš Majer, na jehož povedený volej za vápnem neměl Kuník nárok. Dvougólové vedení Pražané udrželi a šli s ním do dalšího dějství v zádech.

V druhém poločase se soběslavští fotbalisté oklepali a i oni se dočkali branky v 72. minutě, kdy naději na bodový zisk vykřesal dorážkou zblízka Martin Dvořák. Vytoužená vyrovnávací trefa nicméně i přes jihočeskou snahu nepřišla. Domácí dobře bránili, dokonce sami hrozili z brejkových situací. Ty však většinou ztroskotaly na nepřesném řešení nebo zákrocích brankáře Kuníka. Vedoucí celek tabulky tedy tři body doma uhájil. „Po přestávce se naše hra zlepšila, ale po gólu nám už domácí nějaké nebezpečné zakončení nedovolili,“ poznamenal vedoucí soběslavského mužstva Michal Lemberka.

Výsledky pátečních předehrávek 22. kola divize A

TJ Přeštice – Sokol Čížová 0:1 (0:0)

Branka: 62. Jirouš (pen.). Rozhodčí: Vyhnanovský - Cichra, Vnuk. Delegát: Mencl. ŽK: 3:1 (Krasnyanyk). Diváků: 192.

FK Admira Praha – FK Spartak Soběslav 2:1 (2:0)

Branky: 5. Martinic, 36. Majer - 72. Dvořák. Rozhodčí: Šlajs - Pálek, Hodek. Delegát: Sádovský. ŽK: 0:2 (Boháč, Kutner). Diváků: 322.

SK Aritma Praha – FK Tachov 2:0 (1:0), 20. Kocour, 68. Macek, SK Klatovy 1898 – MFK Dobříš 1:1 (0:0), penalty 3:4, 48. Kotrba - 87. J. Šrain.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Daniel Pekař