Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Hradec zabral s Hořovickem, domácí ztráta Soběslavi

 
středa, 17. dubna 2019, 14:59

Jihočeské týmy byly v divizi A o víkendu úspěšné jen z poloviny. Čížová a Jindřichův Hradec na domácích hřištích byly směrem dopředu produktivní a se svými soupeři si poradily bez větších problémů. Soběslavští fotbalisté padli proti Klatovům, kterým k výhře stačila jediná branka. A vůbec se nedařilo táborskému B-týmu, který v Rakovníku schytal s omlazenou sestavou pětigólový příděl. A co víkendová utkání říkali trenéři?

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 21. KOLE DIVIZE A


 FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Hořovicko 3:1 (1:1)

Branky: 16. a 47. Toman, 75. Chalupský - 41. Šmíd. Rozhodčí: Opočenský – Musil, Hrkal. Delegát: Vl. Eibl. ŽK: 2:0. Diváků: 100.

J. Hradec: Hulík – Blažek, Gueye, Völfel, Votava – Kučera, Chalupský, Tomek, Králíček (90. Waník) – Lukoki (80. Princ), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráč: celý tým.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Jednalo se o velmi důležité záchranářské utkání a jsem rád, že ho kluci zvládli za tři body. V prvním poločase, i když jsme se ujali vedení, bylo Hořovicko aktivnější, přesnější a také zaslouženě vyrovnalo. Nám patřila druhá část utkání, kluci to odmakali a odměnou za to bylo naše zasloužené vítězství. Byly tam ještě tři stoprocentní šance, bohužel jsme je nedali, ale i tak zůstaly body doma.“


Sokol Čížová – Tatran Sedlčany 4:1 (2:0)

Branky: 27. a 73. Jirouš, 30. Šlapák, 71. (pen.) Zahrádka - 72. Krůta. Rozhodčí: Kvaček - Zita, L. Eibl. Delegát: Hamouz. ŽK: 2:4. Diváků: 160.

Čížová: J. Novák – Kočí, D. Novák, Rozhoň, Polodna – Zahrádka, O. Gregor, Janda, Lukeš – Jirouš, Šlapák (78. M. Gregor). Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: celý tým.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Naprosto zasloužené vítězství. Co se týče prvního poločasu, za stavu 0:0 jsme neproměnili čtyři šance a čekal jsem, že to bude jako s Rakovníkem, který nám dal gól z brejku. Nakonec se nám ale podařilo dát do poločasu dva góly a vedli jsme zaslouženě. I druhé dějství bylo myslím v naší režii. Za stavu 3:0 tam byla taková nekoncentrovanost, v euforii jsme soupeře nechali snížit. To bych přikláněl tomu, že, jak my říkáme, jsme byli moc na hrušce. Za stavu 4:1 jsme ještě mohli některé brejkové situace zvládnout a měli jsme ještě další možnosti. Takže s vítězstvím maximální spokojenost a také s předvedenou hrou, tedy kromě toho začátku, kdy se nám nepodařilo využít šance, což je škoda, protože kdyby soupeř náhodně udeřil, zápas se mohl vyvíjet úplně jinak.“


FK Spartak Soběslav – SK Klatovy 1898 0:1 (0:1)

Branky: 39. Bálek. Rozhodčí: Braun - Dujsík, Štuk. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:3. Diváků: 220.

Soběslav: Kuník – Hromada, Suchan, Bouchal, Maršík (70. Chotovinský) – Vaněk, Podráský (70. Boháč), Kutner, Žalda (46.  Dvořák) – Varačka, Mazouch. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráč: nikdo.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Zbytečná ztráta, zbytečná prohra. Odfláknutý první poločas. Klatovy jako druhý tým tabulky a favorité zápasu u nás nepředvedly žádný oslnivý výkon, bohužel my jsme se hlavně v první půli přizpůsobili jejich hře a nechali si dát laciný gól. Druhý poločas byl už lepší, přitlačili jsme hosty k jejich brance, vytvořili si tři slibné šance, ale ani z jedné se nepodařilo překonat brankáře hostí. Trápí nás malá produktivita a důraz v soupeřově šestnáctce a v určitých fázích i kvalita. Jak říkám, zcela zbytečná domácí prohra.“


SK Rakovník – FC MAS Táborsko B 5:0 (5:0)

Branky: 1. a 20. Vilímek, 6. a 39. Severin, 27. Hamouz. Rozhodčí: Duda - Szikszay, Šálková. Delegát: Tereba. ŽK: 2:4. Diváků: 150.

Táborsko B: Němeček – Cais (65. Danda), Kmeťo, Vandas, Ott – Postřihač, Dumbrovský, Kubec, Kwamina – Radosta. Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráč: nikdo.

Kamil Tobiáš, trenér Táborska B: „Utkání se hodnotí špatně. Do Rakovníka jsme jeli v hodně omlazené sestavě. V základu jsme měli čtyři kluky nad osmnáct, což bylo na celkovém výkonu vidět. Jsou ještě mladí a bylo toho na ně hodně. Ještě potřebují chvilku, aby mohli tuhle soutěž hrát. Soupeř dominoval od první minuty, v patnácté minutě jsme prohrávali 0:3 a bylo víceméně rozhodnuto. Neměli jsme ani sílu vzdorovat, opravdu to bylo jednoznačné, soupeř byl jednoznačně lepší.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Senco Doubravka 0:1 (0:1), 31. Künstner
FK Tachov - TJ Přeštice 0:1 (0:0), 71. Kristl
MFK Dobříš - SK Aritma Praha 1:2 (0:0), 67. Šrain - 66. a 77. Turák
Český lev-Union Beroun - FK Admira Praha 0:0, penalty 4:2.


 
 
Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Stanislav Hladík (hladikfoto.cz)