Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav završila obrat v oslabení, Čížová ztratila s Rakovníkem

 
neděle, 31. března 2019, 12:08

AKTUALIZOVÁNO - Čest jihočeských zástupců zachraňovala v sobotu odpoledne Soběslav, která i přes vyloučení kapitána Boháče dokázala pět minut do konce výborně hrajícím Kutnerem strhnout vedení na svou stranu a porazit Přeštice 2:1. V dalších třech zápasech vyšli Jihočeši naprázdno. O překvapení kola se na vlastní úkor postarala druhá Čížová. Sokol nenavázal na sérii tří výher a nečekaně doma podlehl Rakovníku. Mohla za to i neproměněná Jandova penalta ve 22. minutě. Hradečtí nenaplnili přání tipéra Tomáše Cypry a po nemastném výkonu prohráli s Klatovy. Poslední Táborsko B sice sehrálo v Mariánkách vyrovnanou partii, ale z daleké cesty se vrací s prázdnou.

U Vajgaru se nehrál moc kvalitní duel a to hlavně v podání domácích hráčů. Hosté zvítězili naprosto zaslouženě, po celý zápas byli aktivnější a přesnější v kombinaci, domácím naopak kombinace vázla, ztráceli jednoduché míče a nebojovali tak, jak by se slušelo v boji o záchranu.

„Hosté k vítězství nepotřebovali žádný super výkon, stačila jedna podceněná standardní situace a bylo hotovo,“ poznamenal hradecký kouč Marek Černoch k rozhodujícímu okamžiku čtvrt hodiny před koncem. Domácím se vůbec nedařilo, hra byla velmi tristní.

Na domácí půdě překvapivě vyhořela i Čížová, která nastoupila ve stejném složení jako v Mariánkách. S Rakovníkem se od prvních minut usadila na soupeřově polovině a obstřelovala Zachovu branku. Jedinečnou šanci otevřít skóre měl zkušený Janda, který po faulu zahrával pokutový kop, ale střelu doprostřed po zemi stačil gólman nohou vykopnout.

Středočeši se postupně osmělovali a z druhé příležitosti po rohu šli do vedení zásluhou zblízka hlavičkujícího Duchoně. Domácí nezužitkovali převahu ani ve druhé půli, do které nasadil trenér Staroba Polodnu a v průběhu i uzdraveného Kočího. Rakovník usilovně bránil a čtvrt hodiny před koncem pojistil náskok po průniku čížovskou obranou a střelou volného Tvrze přesně k tyči Novákovy branky.

Táborská rezerva inkasovala přímo z rohu

Po třech porážkách v řadě hodlalo táborské béčko uspět v Mariánských Lázních, aby ztráta z poslední příčky ještě víc nenarostla. Po opatrném začátku, v němž nikdo nechtěl udělat chybu, měli mírně navrch Táborští, ale přišlo první zbytečné zaváhání a domácí se lacino dostali do vedení. Po centru z půlky hřiště překonal kapitán Drahorád špatně vyběhnuvšího Němečka. Západočeši se pokoušeli vyzrát na obranu Táborska dlouhými nakopávanými balony, ale ta si s nimi poradila. Škoda nepřesného centru Postřihače ve 28. minutě, Kubec stál osamocený před prázdnou brankou.

Sotva začala druhá půlka, prosadil se po centru z pravé strany Afričan Bryanta. Jenže nerozhodný stav dlouho nevydržel. Už za sedm minut zahrávali domácí tři rohy po sobě a do třetice Šilhán nachytal chybujícího Němečka, když přímo z rohu zakroutil míč za přední tyč. Po hodině hry vybídl Vandas k vyrovnání Bryantu, ale ten z dobré pozice minul. Zakrátko po Bryantově centru před branku nedosáhl na míč Vaňo. V poslední minutě zahráli domácí po rohu na brankové čáře rukou, ale píšťalka zůstala němá. „Nebyli jsme horším týmem, ale nedařilo se nám v koncovce a udělali jsme zbytečné chyby. Utkání by spíše slušela remíza. Musíme bojovat dál,“ uvedl vedoucí táborského mužstva Petr Kolář.

Diváci v Soběslavi se v utkání s Přešticemi nenudili. Spartakovci jim připravili dramatickou podívanou s vítězným koncem. Přitom vstup do zápasu měli tragický. Už ve 45. vteřině inkasovali. „To už je z naší strany ohraná písnička,“ zoufal vedoucí mužstva Michal Lemberka. „Pomalu jsme se vzpamatovávali a byli jsme odměněni vyrovnávacím gólem Kutnera, který prostřelil obranu z vápna,“ popsal vyrovnávací trefu. Příležitosti domácích se kupily, ale koncovka byla žalostná. 

Druhý poločas byl v režii Soběslavských, komplikace nastala v 70. minutě, kdy po jednom z brejků Západočechů musel zatáhnout za záchrannou brzdu stoper Boháč a musel předčasně do sprch. Hosté v přesilovce převzali otěže zápasu a na brejky spoléhali pro změnu spartakovci. V 85. minutě se skóre měnilo naposledy. Po rohu domácích vybojoval míč zpět Vaněk, poslal krásný centr za obranu, kde se zjevil opět Kutner a uklidil míč za Šampalíka podruhé. „Velmi důležitá výhra nás moc těší. Jen mě mrzí, že na dva góly potřebujeme osm šancí,“ dodal Lemberka. V dobrém světle se ukázali náhradníci Podráský a Varačka a po zranění předvádí dobré výkony Zeman.

Výsledky 19. kola divize A:

FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Klatovy 1898 0:1 (0:0)

Branka: 76. Janda. Rozhodčí: Dohnal - Matoušek, Hádek. Delegát: Havránek. ŽK: 1:0 (Toman). Diváků: 100.

J. Hradec: Hulík – Řehoř, Gueye, Völfel (82. Kněžínek), Chalupský (64. Blažek) – Janák, Králíček (46. Kučera), Tomek, Votava – Lukoki, Toman. Trenér Marek Černoch.

TJ Sokol Čížová – SK Rakovník 0:2 (0:1)

Branky: 28. Duchoň, 74. Tvrz. Rozhodčí: Šlapák - Štrincl, Duda. Delegát: Duchoň. ŽK: 1:2 (Nečas – Hamouz, Červený). Diváků: 174.

Čížová: J. Novák - Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Nečas – Krasnyanyk (64. Kočí), M. Gregor (46. Polodna), O. Gregor (76. Chytrý), Lukeš, - Janda, Šlapák. Trenér Zdeněk Staroba.

FC Viktoria Mariánské Lázně – FC MAS Táborsko B 2:1 (1:0)

Branky: 15. Drahorád, 54. Šilhán - 48. Bryanta. Rozhodčí: Šálková - Cihlář, Kubec. Delegát: Ploch. ŽK: 2:1 (Drahorád, Dan – Laszák). Diváků: 200.

Táborsko B: Němeček – Radosta, Kmeťo, Laszák, Mikuláštík – Schramhauser – Postřihač (80. Říha), Kubec, Vandas, Bryanta – Vaňo (66. Kubín). Trenér Kamil Tobiáš.

FK Spartak Soběslav – TJ Přeštice 2:1 (1:1)

Branky: 34. a 85. Kutner - 1. Sýkora. Rozhodčí: Rychtár - Vojtěch, Šob. Delegát: Dobšík. ŽK: 2:2 (Podráský, Kutner – Mudra, Strejček). ČK: 1:0 (70. Boháč). Diváků: 263.

Soběslav: Kuník – Zeman, Suchan, Boháč, Hromada – Mazouch (80. Smetana), Podráský, Bouchal, Vaněk (89. Chotovinský) – Kutner (87. Žalda) – Dvořák (64. Varačka). Trenér Radek Hajič.

Ostatní výsledky a tabulka zde

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle