Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Loučení s fanoušky zvládli nejlépe spartakovci

 
čtvrtek, 15. listopadu 2018, 13:49

Tři jihočeská mužstva se posledně v tomto roce předvedla vlastním divákům. Spokojenost zavládla jen v Soběslavi, která v derby zaslouženě porazila Čížovou. Béčko Táborska s hratelným soupeřem získalo na Soukeníku jen bod a ještě hůře dopadl u Vajgaru hradecký nováček, který zahazoval šanci za šancí a vyšel naprázdno.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 14. KOLE DIVIZE A


FC MAS Táborsko B – SK Aritma Praha 2:2 (1:1), penalty 3:4

Branky: 2. Schramhauser, 58. Peterka – 17. Modr, 78. Macek. Rozhodčí: Štefan - Švagr, Hrkal. Delegát: Skála. ŽK: 1:0 (Postřihač.). Diváků: 80.

Táborsko B: Duchoň – Větrovský, Březina, Bouchal, Mikuláštík (46. Rytíř) – Postřihač, Peterka, Schramhauser, Bryanta (85. Kmeťo) – Varačka – Radosta. Trenér Karel Musil.

Nejlepší hráči: Schramhauser.

Karel Musil, trenér Táborska B: „Měli jsme výborný vstup do utkání, z první akce jsme vstřelili branku. Hosté využívali svoji výškovou převahu, hlavně v prvním poločase. Jejich anglická hra nám dělala problém, a proto následně vyrovnali po sérii rohových kopů. Snažili jsme se o kombinaci po zemi, měli jsme dobré střelecké příležitosti, ale chyběla přesnost. Také mi chyběla fotbalová drzost a více si věřit v útočné fázi. Lépe si ji připravit. Ve druhém poločase jsme začali opět dobře, přišla šance Varačky, ale brankář hostů tým podržel. Vstřelili jsme branku z rohového kopu, důraz v pokutovém území se vyplatil. Hosté opět hrozili po nevídané sérii standardních situací. Obrana dokázala tyto situace ustát, ale přišla chyba ze hry a vyrovnání. Individuální chyba rozhodla o ztrátě bodů, škoda… Penalty jsme nezvládli! Musíme bodovou ztrátu nahradit v následujícím utkání.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Rakovník 1:2 (0:1)

Branky: 62. Princ – 5. Stuchl, 60. Schwendt. Rozhodčí: Šlajs - Szikszay, Štuk. Delegát: Ploch. ŽK: 0:2 (Duchoň, Hamouz). Diváků: 80.

J. Hradec: Hejníček – Blažek, Janák, Jáša, Völfel, – Kučera, Votava, Jindra, Králíček (60. Princ) – Chalupský, Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Votava, Janák.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Bohužel jsme domácí utkání nezvládli a to hlavně kvůli naší velmi špatné koncovce. Kdyby první dějství skončilo 5:1, tak jsme si mohli zahrát a být v klidu. Nestalo se tak a nechali jsme soupeře odskočit do dvoubrankového vedení, které jsme jen korigovali a i přes velký tlak se nám už branku nepodařilo dát. Je to další domácí ztráta a je z kategorie naprosto zbytečných. Body měly zůstat v Hradci. Zbytečně si to komplikujeme a děláme si ještě těžší než to je.“


FK Spartak Soběslav – TJ Sokol Čížová 3:1 (1:1)

Branky: 25. a 71. Vaněk, 49. Kutner – 16. (pen.) Jirouš. Rozhodčí: Kvaček - Vychodil, Tesař. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:1 (Kutner, Bouchal – Chytrý). Diváků: 257.

Soběslav: Nývlt – Hromada (83. Chotovinský), Suchan, Boháč, Zeman – T. Mazouch, Bouchal, Kutner  (90. Maršík), Žalda (73. Dvořák) – Nohava – Vaněk (88. Smetana). Trenér Radek Hajič.

Čížová: Satrapa – Polodna, Kočí, Rozhoň – Krasnyanyk, O. Gregor, Janda, Kasík (88. Nečas) – M. Gregor (31. Chytrý), Lukeš – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: celý tým, Vaněk, Kutner, T. Mazouch, Bouchal – Janda, Jirouš, Krasnyanyk.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Z mého pohledu asi nejlepší zápas podzimu. Od začátku jsme byli aktivní a snažili se ohrožovat branku soupeře. Trochu nás zbrzdila zbytečná penalta po faulu Žaldy na Jandu. Do přestávky vyrovnal Vaněk, který nastoupil v útoku. Ve druhém poločase se Čížová snažila vyrovnat, hodně aktivní byl exligista Petr Janda, nebezpečně vyzkoušel Nývlta z 35 metrů Jirouš. Jinak naše defenziva pracovala bezchybně. Ve 49. minutě se do vzduchu po rohu Vaňka zavěsil Kutner a poslal nás do vedení. A když v 71. minutě po pěkné akci Mazoucha zvýšil svým druhým gólem Vaněk, bylo hotovo. Další vyložené šance Žaldy, Bouchala a Dvořáka už zůstaly nevyužity. V pěkném zápase a před slušnou návštěvou jsme vyhráli zaslouženě. Gólově nás táhnou stále Vaněk s Kutnerem, ale pochvalu zaslouží celé mužstvo. Snad takový výkon zopakujeme konečně i venku. V sobotu vyjíždíme k poslednímu zápasu podzimní části do Mariánských Lázní.“

Tereza Kolpeková, funkcionářka Čížové: „Tenhle zápas jsme samozřejmě dost prožívali. Bylo to derby, jenže jsme nemohli posloužit kompletní sestavou. Chyběli nám Dvořák, D. Novák (přeražený nos), Fenyk. Na druhou stranu byli v sestavě poprvé Satrapa a Chytrý. Oba zahráli výborně. Museli jsme hráčům přidělit posty, na které nejsou zvyklí, a to se také projevilo. Sice to byl náš asi nejmíň povedený zápas, ale bojovali jsme. Domácí nás tentokrát předčili. Body jsme neuhráli, tak je musíme získat příště.“


Ostatní výsledky

FK Hořovicko - SK Senco Doubravka 2:1 (2:1), 19. Dolejš, 43. Anýž - 17. Štěrba.
SK Klatovy 1898 - TJ Přeštice 1:0 (0:0), 79. Lecjaks (vlastní).
MFK Dobříš - FK Tachov 2:2 (1:1), penalty 4:5, 6. Talůžek, 63. Horáček - 24. Čížek, 74. Habart.
Český lev-Union Beroun - FC Viktoria Mariánské Lázně 1:0 (1:0), 18. Lhotka.
FK Admira Praha - TJ Tatran Sedlčany 4:1 (1:0), 13. Pavlata, 54. Douděra, 67. Martinic, 79. Zahálka - 69. Senft.


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama