Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Série Čížové skončila, Hradec zvítězil i v druhém derby

 
čtvrtek, 11. října 2018, 11:29

Nováček od Vajgaru si dokázal i s druhým protivníkem z kraje připsat důležité vítězství. Po béčku Táborska překvapivě zabodoval i v Soběslavi. Spartakovci se v posledních zápasech trápí, prohráli čtyřikrát po sobě, což mělo za následek pád na předposlední příčku. Snad tuto nelichotivou šňůru ukončí hned v sobotu v Berouně. Druhá Čížová poprvé klopýtla, na domácí hřišti prohrála s třetími Klatovy, když citelně scházeli kanonýr Jirouš a stoper Pospíšil, který odcestoval do Austrálie a letos už nebude. Poslední béčko Táborska vyšlo s minimální účastí pendlů (hrál pouze Kopřiva) venku popáté naprázdno.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 9. KOLE DIVIZE A


TJ Sokol Čížová – SK Klatovy 1898 0:2 (0:1)

Branky: 44. Bálek, 68. Jůda. Rozhodčí: Erlebach – Fišer, Hrkal. Delegát: Novotný. ŽK: 2:1 (Fenyk, Polodna – Žáček). Diváků: 114.

Čížová: J. Novák – Kočí, D. Novák, Fenyk, Polodna – Lukeš, Dvořák, O. Gregor, Krasnyanyk – Kasík (85. M. Gregor), Janda. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: nikdo.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Zápas se odvíjel ve dvou rovinách. Nám se nepodařilo vypořádat s absencemi opor Pospíšila a Jirouše, zatímco hosté vytěžili z minima maximum a dali ze tří střel dva góly. Měli jsme tam závary, šance, ale góly bychom asi nedali ani do večera.  Jednou to ale přijít muselo, byla to časová bomba. Škoda porážky, neboť jsme mohli jet v neděli dopoledne k první Admiře v jiné pozici a mohlo to být zajímavější.“


FK Spartak Soběslav – FK Jindřichův Hradec 1910 2:3 (1:2)

Branky: 18. Vaněk, 53. Kutner – 37. a 88. Toman, 34. Völfel. Rozhodčí: Švagr – Machýček, Babka. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:0 (Vaněk, Kutner). Diváků: 260.

Soběslav: Kuník – Maršík, Bouchal, Chotovinský, Hromada – Zeman, Podráský, Nohava, Vaněk – Kutner, Dvořák (75. Smetana). Trenér Radek Hajič.

J. Hradec: Hulík – Blažek, Jáša, Völfel, Řehoř (51. O. Černoch) – Kučera, Jindra, Votava, Chalupský, Janák (91. Cettl) – Toman (93. Princ). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Kutner, Bouchal – Toman, Völfel.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Nemá cenu si nic nalhávat, jsme ve špatné situaci, ze které nevede jiná než tvrdá práce. Zápas jsme si opět prohráli sami, dáme šťastný gól, můžeme přidat další, ale místo toho z ničeho prohráváme. Na začátku druhé půle vyrovnáme, máme další tři šance (ovšem i soupeř) a nedáme. Když se zápas chýlí k penaltám, založíme hostům útok špatným centrem, Kučera s balónem proběhne přes celé hřiště a naservíruje to před bránu, kde byl osamocený Kuník bezmocný. Chyby, chyby, chyby a neproměňování šancí, to je momentálně náš největší problém, proč tyto zápasy nezvládáme. A tak mi nezbývá než popřát klukům z Hradce ke třem, myslím, šťastným bodům.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Do Soběslavi jsme jeli s cílem neprohrát, to se nám podařilo tím nejlepším možným způsobem. Kluci plnili to, co bylo stanoveno a nastaveno po celý zápas i když po první brance v naší síti bylo vidět, že jsme malinko rozhozeni, nicméně dostali jsme se zpět a do konce utkání jsme naplňovali náš záměr. Plně jsme se koncentrovali a vyvarovali zbytečných chyb, a to nám dopomohlo k vítězství.“


Český lev-Union Beroun – FC MAS Táborsko B 4:2 (2:0)

Branky: 2. a 73. Lhotka, 39. Ježek, 55. Sklenář – 60. Bryanta, 77. Vozihnoj. Rozhodčí: Szikszay – Langmajer, Cupl. Delegát: Tereba. ŽK: 1:3 (Lhotka - Mikuláštík, Radosta, Větrovský). Diváků: 200.

Táborsko B: Mareš – Větrovský, Jírava, Laszák, Mikuláštík (88. Ott) – Kopřiva – Postřihač, Peterka, Sigmund (46. Bryanta), Vozihnoj – Radosta (88. Studenovský). Trenér Karel Musil.

Nejlepší hráč: Peterka.

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: „První poločas nebyl z naší strany moc povedený, zase jsme vyráběli chyby, které nás stály body i tentokrát. V kabině se pochopitelně dočkali hráči důrazné domluvy a hra vypadala jinak. Bohužel naši snahu pozastavil další poklesek a pak už to šlo ztěžka. Sice jsme snížili, ale znovu jsme dovolili domácím vrátit pohodlný náskok. Pořád mám na čem pracovat.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Aritma Praha 1:2 (0:0), 47. Nedbalý – 48. Turák, 71. Nedbalý (vlastní).
FK Tachov - FK Admira Praha 1:4 (1:2), 32. Knakal (pen.) - 9. Douděra, 18. Martinic, 69. Zahálka, 80. Šimek.
SK Senco Doubravka - TJ Tatran Sedlčany 3:3 (2:2), penalty 4:3, 7. Novák, 29. (pen.) a 47. Krejčí - 24. Němec, 43. Soldát, 87. Brotánek (pen.).
MFK Dobříš - FK Hořovicko 0:1 (0:1), 13. Kubec.
SK Rakovník - TJ Přeštice 1:2 (1:1), 12. Duchoň - 37. Růžička (pen.), 69. Mudra.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle