Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: V derby zůstaly body u Vajgaru, Jiroušův koncert v Čížové

 
čtvrtek, 27. září 2018, 13:01

Jihočeské derby dvou divizních nováčků skončilo těsným vítězstvím domácího Hradce, který zásluhou Martina Tomana zdolal béčko Táborska. Čížová si otevřela Martinem Jiroušem střelnici s Přešticemi a do poločasu si vytvořila náskok 4:0. Soběslav okusila první hořkost porážky na domácím stadionu. Prvním dobyvatelem soběslavského stadionu byla vedoucí Admira.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 7. KOLE DIVIZE A      


FK Jindřichův Hradec 1910 – FC MAS Táborsko B 1:0 (0:0)

Branka: 64. Toman. Rozhodčí: Matyš – Štuk, Benedikt. Delegát: Macháček. ŽK: 1:0 (Kučera). Diváků: 100.

J. Hradec: Hulík – Chalupský, Jáša, Völfel, Blažek – Kučera, O. Černoch (77. Princ), Jindra (88. Cettl), Janák – Votava, Toman (90. Králíček). Trenér Marek Černoch.

Táborsko B: Novák – Větrovský (84. Bouchal), Ngimbi, Laszák, Mikuláštík - Vozihnoj, Radosta (65. Schramhauser), Vandas, Peterka – Postřihač (71. Kubec), Pouček. Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráči: Toman, Hulík - Vandas, Ngimbi.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Cíl utkání, a to zisk tří bodů, jsme splnili. I když se potvrdilo to, co se očekávalo, že to bude velký boj a možná rozhodne jedna branka. Náš vstup do zápasu byl tradiční a dá se říci, že první poločas patřil Táborsku. Na šance to však bylo vyrovnané. Druhé dějství jsme začali lépe a Martin Toman nastřelil břevno, od té doby jsme to byli my, kdo diktoval tempo. Jak se však blížil konec, tak se hosté snažili o vyrovnání, ale do žádné velké šance jsme je nepustili.“

Kamil Tobiáš, trenér Táborska B: „Do zápasu jsme vstoupili velice dobře. Líp jsme kombinovali a byli lepší i na míči. Měli jsme i tak tři veliké šance, ale nic jsme z nich nevytěžili. A to jsme šli třeba sami na gólmana. Dá se to možná pochopit u mladých kluků, kteří sbírají zkušenosti, ale druholigový fotbalista by si měl poradit líp. Domácí spoléhali na brejky, ale to jsme uhlídali. Po pauze nás trochu přimáčkli a z jednoho brejku šli do vedení. Po inkasovaném gólu jsme se snažili vyrovnat a znovu jsme měli převahu. Ale pořád se nám nevedlo gólmana překonat. Bylo to náročné utkání se špatným koncem pro nás.“


TJ Sokol Čížová – TJ Přeštice 5:2 (4:0)

Branky: 14., 16. a 22. Jirouš, 42. Kočí, 78. Dvořák – 56. a 79. Skála. Rozhodčí: Novotný - Vojtěch, Rychtár. Delegát: Havránek. ŽK: 0:2 (Strejček, Růžička).  Diváků: 120.

Čížová: J. Novák – Kočí, Pospíšil, D. Novák, Polodna – Krasnyanyk (72. Kasík), Dvořák, O. Gregor (80. M. Gregor), Lukeš – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Jirouš.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Zápas byl od začátku náš, soupeře zlomil hattrick Martina Jirouše. Další gól přidal i Kočí. Jenže po pauze jsme si začali koledovat o gól, kluci to trochu vypustili. Hosté toho využili dvakrát, ale jinak jsme měli utkání pod kontrolou.“


FK Spartak Soběslav – FK Admira Praha 0:1 (0:1)

Branka: 45. Vosický. Rozhodčí: Pálek - Mudra, Vrchota. Delegát: Bláha. ŽK: 0:3 (Vosický, Štefan, Šimek). Diváků: 210.

Soběslav:  Kuník – Maršík (46. Chotovinský), Suchan, Hromada, Zeman – Bouchal – Mazouch, Kutner, Vaněk – Nohava (81. Podráský) – Dvořák (63. Smetana). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Kutner.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Bohužel stejně tak jako před týdnem v Klatovech i tentokrát jsme prohráli po individuální chybě a malém důrazu před soupeřovou brankou. Nebyli jsme rozhodně horším mužstvem, máme šance, ale buď se nedostaneme vůbec do zakončení, nebo je řešíme zbrkle. Měli jsme spoustu standardních situací, ale nejsme dostatečně důrazní v soupeřově vápně. Jinak Admira ukázala svoji kvalitu, v první půli nás přehrávala hlavně po levé straně... My se před utkáním v Hořovicku musíme dát do kupy, a začít opět bodovat. Čeká nás teď pět zápasů (3 doma), z nichž musíme maximálně bodovat.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - TJ Tatran Sedlčany 2:1 (1:0), 15. Nedbalý, 71. Lattisch - 53. Senft.
FK Tachov - SK Aritma Praha 3:1 (1:1), 43. Habart, 48. Kůžel (pen.), 59. Čížek - 21. Rybka.
MFK Dobříš - SK Klatovy 1898 1:4 (1:3), 4. V. Šrain - 36. a 53. Pavlovič, 30. Krejčí, 44. Diviš.
Český lev-Union Beroun - FK Hořovicko 2:1 (1:0), 19. a 54. Lhotka - 53. Novotný.
SK Rakovník - SK Senco Doubravka 1:1 (0:0), penalty 4:2, 75. Čech - 54. Stružka.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař