Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

K prvním bodům nepomohli ani pendlové

 
neděle, 9. září 2018, 10:24

Poslední rezerva Táborska díky reprezentační přestávce přijela do Hořovic v celkem slušně posílené sestavě, aby konečně ukořistila první divizní body, ale na hře to znát moc nebylo. Z kádru áčka se v sestavě objevili například Vandas, Zadražil, Berešík, Vozihnoj, exbudějovický Pouček, Prošek, Kopřiva, Zárybnický. Sestava vzbuzovala respekt jen na papíře. Očekávaný výkon nakonec podal asi jenom Březina, který hrál opravdu srdíčkem.

„Řekl bych, že jsme promarnili velikou příležitost k zisku prvních bodů. Už jenom kvůli složení mužstva. Ale nesplnili jsme naše očekávání. Na utkání byl i asistent trenéra áčka, který sledoval svoje hráče. No, musíme bojovat dál,“ shrnul vystoupení proti domácímu Hořovicku Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B.

Ani domácí nepředvedli nic světoborného, takže diváci se asi moc nebavili. Ale snad jediným úspěchem byla střela Kopřivy, která pohříchu letěla nad Bébrovu branku. Domácím se také naskytla příležitost, ale tu uměli i proměnit. Využili chybu hostů, vyslali centr do vápna, kde se Jan Mach prosadil přes oba mladé obránce a přivedl Středočechy do vedení – 1:0.

Ani ve druhém dějství nedokázali hosté využít viditelně svoji fotbalovou kvalitu a dovolili Hořovicku, aby v závěru navýšilo náskok. Opět po chybě hráčů rezervy Táborska dokázali přečíslit její obranu a Martin Anýž zajistil domácím dvoubrankový a rozhodující náskok – 2:0.

Táborští se probudili až na konci a začali Hořovicko přehrávat. Jenže kontaktní gól vydolovali až v poslední minutě. A to bylo příliš pozdě. Po jednom z průniků před branku se trefil zblízka dorážející Jan Peterka – 2:1. Jak už řečeno, závěr střetnutí patřil hostům. Jenže jejich převahu domácí dokázali úspěšně kouskovat taktickým poleháváním na trávníku a z vítězství nad favoritem měli obrovskou radost.

FK Hořovicko – FC MAS Táborsko B 2:1 (1:0)

Branky: 42. Mach, 86. Anýž - 90. Peterka. Rozhodčí: Hlaváček - Starý, Maiello. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:0 (Dolejš, Klimeš). Diváků: 165.

Táborsko B: Zadražil – Větrovský, Březina, Zárybnický, Sigmund (59. Bryanta) – Kopřiva, Berešík (84. Radosta), Vozihnoj – Prošek (29. Peterka), Pouček (46. Laszák) – Vandas. Trenér Jaroslav Polášek.

Napsal(a) Milan Šíma