Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová nedala šanci Doubravce. Rozhodla do přestávky

 
sobota, 8. září 2018, 15:50

Fotbalisté Sokola Čížová porazili na domácím trávníku Doubravku a stále se drží na druhé příčce divize A. O zaslouženém vítězství rozhodli gólovým náskokem z prvního poločasu. Skóre otevřel premiérovou brankou Ondřej Gregor, druhý přidal po Knakalově teči Jan Lukeš a výhru završil z penalty Petr Janda. Západočeši stačili tři minuty před koncem jen kosmeticky upravit výsledek.

Čížová pokračuje ve kvalitních výkonech a získala s nebezpečnou Doubravkou tři další body. Ve čtvrtek ještě upekla poslední přestup horkého léta. Ze Znojma přívedla ostříleného obránce Tomáše Pospíšila (27 let). Odchovanec Aritmy Praha to v mládežnickém věku zkoušel ve Spartě i Slavii. Zakotvil na šest let v Dukle, kde byl u jejího postupu do 1. ligy a prošel na hostování Mostem, Pardubicemi, krátce N. Strašecím a naposledy přestoupil do Znojma (2017). Při svém debutu si vedl ve středu obrany s přehledem a jistotou.

Do vedení mohli jít jako první hosté. Vytvořili si dvě obrovské příležitosti, které ovšem bravurně zapracoval gólman domácích Jaroslav Novák. Potom už začal úřadovat tým trenéra Zdeňka Staroby. Nastěhoval se před branku Luhového a zásoboval ho zakázkami. Po devatenácti minutách se domácí poprvé radovali. Ondřej Gregor dostal milimetrovou uličku od Jandy před vápno a nedal gólmanovi Západočechů šanci zasáhnout – 1:0.

"Vlastenec" dodal klid

To podnítilo ještě větší chuť po dalších gólech. Jihočeši i nadále drželi taktovku hry a před veškerou snahu hostů je ke své brance moc nepouštěli. Více než slušné příležitosti měl například Janda, ale zatím mu nebylo přáno. Jeden z jeho pokusů zastavila i tyč. Přesto snaha Jihočechů nevyzněla naprázdno. Jirouš posunul hlavou do křídla na Jana Lukeše, který vymíchal obránce a jeho střelu z levé strany si do vlastní sítě srazil nešťastný Knakal – 2:0. Zanedlouho nastala před brankou Doubravky trma vrma, už to vypadalo, že domácí dotlačí míč za čáru, ale hosté stačili zachránit odkopem.

Po pauze sice sáhli hosté k dvojnásobnému střídání, ale domácí kontrolovali průběh hry a přitom nezapomínali na útočení. Luhový měl stále co dělat a v 57. minutě přece jenom znovu lovil míč ze své sítě. Díky neustálé převaze vznikaly před jeho brankou závary. Po jednom z průniků do pokutového území byl faulován Petr Janda a sám postižený penaltu s jistotou proměnil – 3:0. Čížová v závěru dvakrát nebezpečně ostřelovala plzeňskou branku. To už v útoku běhal brankář Satrapa. Hosté už jenom zmírnili porážku, když J. Nováka překonal Daniel Skopový – 3:1.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. I když na druhou stranu musím přiznat, že jsme na začátku měli obrovské štěstí, když nás při šancích hostů podržel gólman J. Novák. Kdyby hosté vedli, mohlo se utkání vyvíjet jinak. Ale zvládli jsme to a pak patřila hra nám. Musím kluky pochválit, předváděli kvalitní a slušný fotbal.“

Sokol Čížová – SK Senco Doubravka 3:1 (2:0)

Branky: 19. O. Gregor, 26. Knakal (vlastní), 57. Janda (pen.) – 87. Skopový. Rozhodčí: Vyhnanovský - Hádek, Vrchota. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:1 (Dvořák - Štěrba). Diváků: 100.

Čížová: J. Novák – Kočí, D. Novák, Pospíšil, Polodna – Dvořák, Janda (85. Satrapa), Krasnyanyk, O. Gregor, Lukeš – Jirouš (42. Kasík). Trenér Zdeněk Staroba.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle