Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V divizním derby na Soukeníku úřadovala zkušenost Čížové

 
sobota, 18. srpna 2018, 13:58

I když to v létě vypadalo v Čížové po sestupu z ČFL všelijak, do divize vstoupila ve velkém stylu. Po dvou cenných bodech z Tachova uspěla i ve druhém utkání venku a naznačila, že by se mohla držet hodně vysoko. Na sezimoústeckém Soukeníku se zaskvěl třemi zásahy po sobě Martin Jirouš, další přidali novic Ihor Krasnyanyk (odchovanec Slavoje Vyšehrad) a kapitán Petr Janda.

Ve velikém horku začaly oba týmy opatrně a hráči si šetřili síly na průběh celého zápasu. Dříve se ale osmělili zkušenější hosté, kteří si uvědomili, že není na co čekat. Po dvaceti minutách se poprvé prosadil zkušený Martin Jirouš, když využil nedorozumění v domácí obraně – 0:1.

Do konce poločasu se stačil Jirouš vyznamenat podruhé, když zužitkoval po rohovém kopu svoji oblíbenou disciplínu a hlavou nezadržitelně zavěsil – 0:2. Domácí se dostávali na dostřel branky Jana Satrapy, který na jaře působil právě v Táborsku, jenom sporadicky a nebezpečně nezahrozili.

I po přestávce se jako první zapsali hosté a byl to znovu Martin Jirouš, který si zopakoval úspěšnou hlavičku po rohu a zkompletoval hattrick – 0:3. Ostřílení hosté kombinovali a běhat nechali mladé domácí fotbalisty. Ti se časem vyčerpali, hosté ovládli hru a ještě upravili skóre. Čtvrtý gól přidal po trestném kopu nováček týmu Ihor Krasnyanyk, jehož přestup z Bohemians se upekl až v pátek – 0:4. A skóre uzavřel tečovanou střelou za Novákova záda Petr Janda – 0:5.

Čížová nasbírala po prvních dvou kolech 5 bodů. V domácí premiéře přivítá příští sobotu (13,30) Mariánské Lázně. Táborský nováček je zatím bez bodu, příště zkusí překvapit v pražských Kobylisích s Admirou.

Ohlasy po derby

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: „Zápas dokázal, že naši mladí kluci se mají od těch zkušenějších hodně co učit. Je to na nich, jak k tomu přistoupí. Je třeba, aby se rychle omlátili a na tuhle hru si zvykli. Tady je nikdo šetřit nebude.“

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Byl jsem rád, že jsem tu sestavu nějak dal dohromady. Dva hráči dělali svědky na svatbě, Kasík říká, že má něco s tříslem, druhý Gregor taky není v pořádku. Ti zkušení si s tím poradili a tři body jsou naprosto zaslouženě naše.“

FC MAS Táborsko B – TJ Sokol Čížová 0:5 (0:2)

Branky: 20., 36. a 63. Jirouš, 71. Krasnyanyk, 73. Janda, Rozhodčí: Cihlář - Kastl, Matyš. Delegát: Slavíček. ŽK: 1:0 (Peterka). Diváků: 170.

Táborsko B: Novák – Laszák, Peterka, Větrovský – Mikuláštík (80. Jírava), Kopřiva (83. Jansa) – Berešík, Postřihač, Radosta, Zvára (61. Mischnik) – Kubec. Trenér Jaroslav Polášek.

Čížová: Satrapa – Polodna, Rozhoň, Novák, Pospíšil – Dvořák – O. Gregor, Kočí, Janda, Krasnyanyk – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Berešík – Jirouš.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař