Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Start sezony vyšel Soběslavi a Čížové

 
čtvrtek, 16. srpna 2018, 10:07

Pět bodů vytěžily čtyři jihočeské celky z úvodního kola nového ročníku divize A. Soběslav zdolala Vaňkovým gólem Rakovník, extřetiligová Čížová si odvezla z Tachova dva body po penaltách. Naprázdno vyšli oba nováčci. J. Hradec v domácí premiéře nezopakoval týden starý výkon z poháru proti Sedlčanům, na čemž se podepsal rychle inkasovaný gól ve 3. minutě. Béčko Táborska vzdorovalo na horké půdě v Klatovech jen první poločas, pak už úřadovali Západočeši.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 1. KOLE DIVIZE A


FK Spartak Soběslav – SK Rakovník 1:0 (0:0)

Gól: 48. Vaněk. Rozhodčí: Brychta – Drábek, Bednář. Delegát: Ploch. ŽK: 4:3 (Hromada, Chotovinský, T. Mazouch, Suchan – Hamouz, Stuchl, Schwendt). Diváků: 253.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Hromada, Zeman – Žalda (90. Wimmer), Bouchal, Nohava (85. Podráský), Kutner (91. Petrásek), Vaněk – Dvořák (63. T. Mazouch). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Zeman, Bouchal, Chotovinský.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Z mého pohledu klasické první utkání sezony. Na klukách byla hlavně ze začátku vidět obrovská chuť po gólu. Ale projevila se i trocha nervozity, a směrem dopředu to nebylo ono. Jinak vyrovnaný zápas, který rozhodla pohledná akce na začátku druhého poločasu. Dobře se uvedla nová posila Vojta Zeman, i přes zdravotní problémy hrál dobře Nohava a také Chotovinský. Máme první tři body v soutěži, to je pozitivní a doufám, že i výkony hráčů půjdou postupně nahoru.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Tatran Sedlčany 0:1 (0:1)

Gól: 3. Soldát. Rozhodčí: Kvaček - Raplík, Zita. Delegát: Hanzal. ŽK: 4:3 (Kučera, Janák – Kdolský, Dvořák). Diváků: 100.

J. Hradec: Hulík – Řehoř, Votava, Völfel, Chalupský – Kučera, Černoch (82. Králíček), Jindra, Janák – Princ (72. Blažek), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Toman.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Bohužel nám druhé utkání nevyšlo podle našich představ. Musím říci, že soupeř byl v tomto utkání lepším týmem. Nás hodně negativně ovlivnila brzká branka, která utkání rozhodla. Nemohli jsme se dostat do tempa a soupeř nás přehrával. Zhruba od třicáté minuty se hra vyrovnala a tak to bylo až do konce utkání. Škoda, že tam nepadla střela Kučery a Jindra trefil břevno. Po celý zápas nás hodně zlobil Němec, který nám dělal velké problémy. V poslední minutě jsme měli velkou šanci na vyrovnání, bohužel Blažek zvolil jiné řešení situace, než šance vyžadovala. Kluci bojovali, makali a bylo vidět, že moc chtějí alespoň bodík, tak snad příště.“


SK Klatovy 1898 – FC MAS Táborsko B 4:1 (1:1)

Góly: 32. Krejčí (pen.), 52. Žáček, 61. Janda, 85. Vojtko - 22. Ndiaye.  Rozhodčí: Štěrba - Talpáš, Jati. Delegát: Bláha. ŽK: 1:2 (Tříska – Větrovský, Jírava). Diváků: 200.

Táborsko B: Novák – Větrovský, Hasil (62. Zvára), Laszák, Mikuláštík – Postřihač, Peterka, Kopřiva, Kubec (64. Jírava), Radosta – Ndiaye. Trenér Jaroslav Polášek.

Nejlepší hráči: Novák.

Jaroslav Polášek, trenér Táborska B: „V první půli jsme podali velmi slušný týmový výkon a s domácím zkušeným mužstvem jsme drželi krok. Po obrátce jsme už tahali za kratší konec. Zápas rozhodla třetí branka do naší sítě, kdy byl v souboji zraněn Hasil a musel střídat. I přes porážku zaslouží chlapci pochvalu a výkon v první půli je příslibem do dalších zápasů.“


FK Tachov – TJ Sokol Čížová 1:1 (1:0), penalty 3:4

Góly: 19. Knakal – 88. Novák. Rozhodčí: Hodek - Langmajer, Pálek. Delegát: Pešek. ŽK: 2:0 (Braun, Tušl). Diváků: 190.

Čížová: Satrapa – Kočí (92. Nečas), Rozhoň, Novák, Pospíšil – Lukeš, Fenyk (72. Kasík), Janda, Dvořák, O. Gregor – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: celý tým.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Tachov osobně tipuji na jednoho z aspirantů vítěze soutěže. A prokazoval to i svým moderním fotbalem. Má vysoké urostlé hráče a spoléhá se i na standardky. Ale i tak jsme odvedli dobrý výkon. Jsme tradičně v situaci, v jaké se pohybujeme už dlouho. Měli jsme hráčů tak akorát. Škoda, že jsme neproměnili některou z těch šancí z první půlhodiny. Neuhlídali jsme potom jednu standardku a poločas patřil domácím. V tom druhém jsme se ale přece jenom dostávali víc do hry, domácí nějak povolili. Ne, že bysme je přehráli fyzicky, to ne. Víte, že jsme toho v přípravě moc nenatrénovali ani nenahráli. Ale jsem rád, že jsme si z Tachova odvezli dva body. Odsud se ty bodíky moc vozit nebudou.“


Ostatní výsledky

FK Hořovicko – TJ Přeštice 1:1 (1:0), penalty 2:1, 21. Novotný - 55. Bešta.
MFK Dobříš – FC Viktoria Mariánské Lázně 3:0 (2:0), 16. Dort, 44. Talůžek, 57. V. Šrain.
Český lev-Union Beroun – SK Senco Doubravka 0:2 (0:2), 11. Skopový, 34. Krejčí.
FK Admira Praha – SK Aritma Praha 1:1 (0:1), penalty 3:4, 87. Mošna - 19. Baran.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle