Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nejhorší scénář. Č. Krumlov je na pokraji sestupu z divize

 
sobota, 9. června 2018, 15:58

V sobotním dopoledni získali Krumlovští v přímém souboji týmů, jimž hrozil sestup, jen jeden bod, který nedává valné šance na záchranu v neskutečně vyrovnané dolné polovině divize A.

Slavojáci věděli, že musí vyhrát, naopak zkušení hosté si hlídali záda a hráli velice opatrně. Dovolili si pouštět domácí až ke své brance, ale přímo ve vápně rozhodovala jejich zkušenost a opět nedůraz Jihočechů. Ti si vypracovali celou řadu možností, ale jejich využití s přehledem Západočeši eliminovali.

Celkově tedy probíhal za drtivé převahy Krumlovských a hosté se tomu stačili bez větších problémů vzdorovat. Jihočechům chyběl v závěrečných momentech větší důraz, na jehož nedostatek už mnohokrát upozorňoval trenér Václav Domin. Jinak by při těch příležitostech neměli Západočeši šanci uhrát plichtu.

Po bezbrankovém poločasu se na trávníku přece jenom dít věci, které by mohly diváky zajímat. Po hodině hry svým tlakem domácí donutit hosty k ruce, po akci Mravce s Tauberem skončil míč na ruce hostujícího obránce a ta spravedlivě vynesla penaltu. Tu s přehledem proměnil Václav Novák – 1:0.

Hosté si uvědomovali, že porážka je může dostat až do sestupové propasti a nechávat vše na poslední domácí zápas s Roudným by nebylo nejlepší. A už za šest minut dosáhli vyrovnání. Lukáš zahrával roh, domácí obrana nepokryla všechny hráče a toho využil František Nedbalý a hlavou překonal Říhu – 1:1.

Jihočeši vrhli všechno do útoku a hráli vabank. Otevřeli hru a vytvořili si i šance. Tauber nezkrotil míč před brankou, Novák to zkoušel z trestňáku těsně nad.  Skóre se už nezměnilo a domácím se nedařilo ani v penaltovém rozstřelu, v němž bod navíc hrál velkou roli do posledního utkání.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Uhráli jsme remízu, ale nejspíš jsme projeli divizi. Co je to platný, že nepustíme soupeře k pořádné akci, když potom nedokážeme nic vytěžit? Kluci se rvali, bojovali, ale bez gólů to nejde.“


FK Slavoj Český Krumlov – FC Viktoria Mariánské Lázně 1:1 (0:0), penalty 4:5

Branky: 56. Novák (pen.) – 63. Nedbalý. Rozhodčí: Cichra - Opočenský, Hurych. Delegát: Novotný. ŽK: 2:4 (Persán, Beránek  - Grambal, Nedbalý, Dubský, Šmejkal). ČK: 0:2, kategorie C (Kravar, Šmejkal). Diváků: 167.

Č. Krumlov: Říha – Beránek, Dudák, Švec, Mravec – Tůma (69. Sláma), Novák, Kroupa (82. Neckář), Persán – Wagner, Tauber. Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák