Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov vyšel potřetí z derby naprázdno. Zaslouženou výhru odvezlo Roudné

 
neděle, 3. června 2018, 19:44

Na Jankov čekalo třetí jihočeské derby v řadě, tentokrát na domácím pažitu přivítal Roudné. Matematika byla jasná. Domácí, byť ještě teoretickou šanci na záchranu před utkáním měli, byli se svým sestupovým osudem smířeni, Malšané byli na prvním nesestupovém místě s jednobodovým náskokem na Přeštice, které svůj duel 28. kola již prohrály.

Hosté potřebovali zvítězit v boji o záchranu, domácí zase chtěli pomstít jednogólovou prohru z podzimního utkání, které rozhodla nesprávně odpískaná penalta. Vstup do duelu se více povedl Jankovským, ale ze dvou šancí neuhodilo.

Po čtvrthodině hry převzali iniciativu hostující fotbalisté. Vše nastartoval dalekonosný pokus O. Otepky, který nadělal Komárkovi spoustu práce a musel využít i pomoci tyče. V 23. minutě Píša přeloboval z dobré pozice nejen Komárka, ale i domácí branku. Neujaly se ani střely Hály a znovu Píši, proto diváci v první půli gól neviděli.

Rozhodující moment přišel v 59. minutě, kdy vymyslel žákovskou chybu zkušený Maršán a Martin Vlk to potrestal vedoucím gólem - 0:1. V 72. minutě pečetil výhru Malše z pokutového kopu Ondřej Otepka po faulu Bürgera na Vávru. Roudné podalo kvalitní výkon, takový, jaký se od záchrany bojujícího mančaftu očekává. Výhra 2:0 je naprosto zasloužená.


SK Jankov – TJ Malše Roudné 0:2 (0:0)

Branky: 59. Vlk, 72. O. Otepka z pen. Rozhodčí: Janíček - Němec, Průcha. Delegát: Vrzal. ŽK: 3:0 (Bürger, Honner, Lošek). Diváci: 378.

SK Jankov: Komárek - Jirkovský, Honner, Lošek, Zajíc - Bürger, Maršán, Šebelka (46. Sedlic), Rytíř (68. Smetana) - Kočer (58. Kasík), Mensah (72. Mužík). Trenér Petr Kadlec.

Roudné: Hřebejk - Zeman, Holub, Maršík, Lerch - Píša (87. Solomakha), O. Otepka, Hála, Tušer, Vávra (82. Samek) - Vlk (69. Bartoš). Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) SK Jankov
 


 
Reklama