Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav vyhrála v Precis aréně, Jankov je na pokraji sestupu

 
úterý, 22. května 2018, 14:26

Během prvního poločasu to s Jankovem nevypadalo špatně. Zelenobílí byli aktivnějším týmem, měli šance a zaslouženě se dostali do vedení. Jenže v závěru prvního poločasu Soběslav vyrovnala a po návratu z poločasové přestávky hru ovládla. Výsledkem toho byl gól Filipa Vaňka v 81. minutě, který zajistil Spartaku tři body. Důležité body v natěsnaném sestupovém pásmu divizní tabulky.

Do tohoto pásma už bohužel nepatří Jankov. Byť teoretická naděje na záchranu stále existuje, většina fanoušků je s osudem smířena. Nicméně do konce soutěže zbývají ještě čtyři kola a samotný tým nic nevzdá! A pakliže naváže na výkon z prvního poločasu v utkání se Soběslaví, může se pokusit o zázrak...

První půle opravdu musela všem Jankovákům udělat radost. Hráči věděli, že mají nůž na krku a podle toho do prvního ze tří po sobě jdoucích jihočeských derby vstoupili. Ve 4.minutě přihrál Mensah Šebelkovi, ten po kličce Boháčovi vystřelil, ale ke škodě domácích trefil pouze tyč. Následnou dorážku Mensaha Kuník bez větších problémů zneškodnil. V 9.minutě vyhrál Mensah osobní souboj se Suchanem, avšak následnou střelu z velice dobré pozice nasměroval nad hostující branku.

Ghanský útočník ve službách Jankova byl i v další příležitosti. V 25.minutě hlavičkoval po centru Fajtla, leč ani tentokrát branku trefit nedokázal. Tlak domácího celku přinesl ovoce o dvě minuty později. Chybnou malou domů Boháče vystihl Jan Šebelka, obešel Kuníka a do prázdné branky zacílil neomylně - 1:0.

Nováčka nastartoval gól do šatny

I přes dobrý výkon však Jankovští vedení do poločasu neudrželi. V 44.minutě po kombinaci Nohavy a finální přihrávky Žaldy vyrovnal první přímou střelou na branku Erik Uličný - 1:1. To už hájil branku domácích Jan Komárek, který po dvaceti minutách hry musel vystřídat zraněného Aleše Pavelce, který Jankovu ve zbytku sezóny již nepomůže.

Po návratu z poločasové přestávky převzali iniciativu spartakovci. Především Filip Vaněk začal být hodně vidět a byl to právě on, kdo se staral o největší nebezpečí hostujícího celku. Hned v 46.minutě testoval svou levačku z mírného úhlu, Komárek byl připraven. V 49.minutě přišla radost Soběslavi, leč jen chvilková. Dělovku Vaňka z přímého kopu Komárek s námahou vyrazil, Žalda míč dorazil do branky, ale pro ofsajd gól neplatil. Neuběhla ani minuta a Vaněk se po Nohavově přihrávce opět dostal do střelecké pozice, tentokrát mířil zhruba metr vedle domácí svatyně.

Po hodině hry oprášili ofenzivní choutky také domácí, avšak Kasíkova střela nad branku po Mensahově sklepnutí byla jedinou vážnou akcí Jankova ve druhé půli. Do střeleckých statistik se zapsal také zkušený Bouchal, jenž pálil tvrdě, ale díky nepřesnosti Komárka k zásahu nedonutil.

Rozhodnutí přišlo v 81.minutě a díky dění na hřišti se logicky radoval Spartak. Žaldův odkop z vlastního vápna si našel Milan Mazouch, vysunul střídajícího Dvořáka, který z pravé strany poslal nabídku před branku, kde si věděl rady Filip Vaněk. Prvním dotekem zasekl Jirkovskému a druhým zařídil Soběslavi důležité vítězství. Jankovští první jarní derby nezvládli, nyní je čekají další dvě, to nejbližší v Českém Krumlově. Soběslav se pokusí obrat o body vedoucí Karlovy Vary.


SK Jankov – FK Spartak Soběslav 1:2 (1:1)

Branky: 27. Šebelka - 44. Uličný, 81. Vaněk. Rozhodčí: Starý - Opočenský, Švorc. Delegát: Havránek. ŽK: 3:1 (Bürger, Maršán, Fajtl - Chotovinský). Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:7. Diváci: 288.

Jankov: Pavelec (21. Komárek) - Fajtl, Honner, Lošek, Zajíc (82. Smetana) - Bürger, Maršán (75. Jirkovský), Sedlic, Mužík (59. Kasík) - Mensah, Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Soběslav: Kuník - Hromada (82. T. Mazouch), Boháč, Chotovinský, Suchan - Žalda (90. Maršík), Bouchal, Nohava, M. Mazouch (87. Janoušek), Vaněk - Uličný (69. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Lošek – Vaněk

Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle