Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné zůstává v pásmu ohrožení. V Klatovech nebodovalo

 
sobota, 19. května 2018, 23:19

Klatovy po předchozí porážce v Č. Krumlově potřebovaly nutně zvítězit, aby si polepšily v řádně přehuštěném spodky divizní tabulky. Roudné si uvědomovalo, že klid do závěru jara mu dával jen bodový zisk na klatovské půdě.

Bylo to utkání, jak viděno, o šest bodů. Sestupové pásmo děsí každého a před utkáním k němu měly oba celky zatraceně blízko. Ke škodě Jihočechů se té nervozity z hrozby zbavili dřív domácí a zajistili si záhy vedení, když defenziva Jihočechů už po sedmi minutách zcela propadla. Toho bezchybně využil osamocený Vojtko a z vápna zamířil přesně k levé tyči Hřebejkovy branky – 1:0.

Další pohroma přišla pro Roudenské po půlhodině hry, kdy museli nechtěně střídat, protože kvůli zranění kolena musel odstoupit Matěj Otepka. Nucené střídání se potom možná přeneslo i do dalšího průběhu hry, ale do poločasu už toho nic dalšího ani po snaze všech nestalo.

Druhé dějství se od toho prvního moc nelišilo. Jihočeši se snažili, ale naráželi na sevřenou obranu Západočechů. Šance sice nějaké byly, ale daly by se snad nazývat jenom spíš občasnými příležitostmi. A ty ke gólu nevedou. Naopak ty domácích ano. Po faulu kapitána Holuba, který marně reklamoval, že první trefil míč, zvýšil z penalty náskok domácích Janda – 2:0.

Bohužel ke škodě Jihočechů domácí svoji snahu o vítězství pořád neuzavřeli. Konec nadějím udělal až střídající Szedmák – 3:0. Roudné se sice snažilo o lepší výsledek, ale po porážce v Klatovech mu začínají opět šplouchat v galoších sestupové chladné vody. „V týdnu hlásili kluci řadu zranění a nemocí, ale někteří z nich prostě chtěli nastoupit. Ale bohužel jsme se nevyvarovali tradičních chyb,“ posteskl si trenér Malše Rudolf Otepka, jehož tým v závěru sezony hostí Rakovník, pak jede k derby do Jankova, přivítá K. Vary a končí v Mariánských Lázních.


SK Klatovy 1898 – Malše Roudné 3:0 (1:0)

Branky: 7. Vojtko, 50. Janda (pen.), 84. Szedmák. Rozhodčí: Melničuk - Tvrdík, Štěrba. Delegát: Sádovský. ŽK: (Mészáros - Zeman). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Zeman, Holub, M. Otepka (27. Samek), Maršík – Růžička (66. Píša), Vávra, Hála, Tušer, Lerch – Vlk (88. O. Otepka). Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Ján Honza