Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav poločasovou ztrátu nesmazala

 
neděle, 6. května 2018, 09:48

Soběslav cestovala do Klatov s cílem ukončit bídné výsledky na soupeřových hřištích, kde oproti suverénním domácím zápasům získala v odvetách jen bod. Domácí Klatovy před utkáním dělily čtyři body ve prospěch Spartaku.

První úder do soběslavské obrany přišel po více jak dvaceti minutách. Domácí zahrávali rohový kop a soběslavská obrana neuhlídala Lukeše – 1:0. Poměrně vyrovnaný zápas štěstí Soběslavským nepřinesl, následovala druhá rána. O pět minut později se trefil Krejčí. To původně hosté vhazovali aut, ale přišel rychlý protiútok a spartakovci museli faulovat před vápnem. Z následného trestného kopu se krásně trefil Krejčí – 2:0. Kuník byl bez šance.

Po přestávce šli Soběslavští do hry s otevřeným hledím. I když se snažili ze všech sil a měli nejenom optickou, ale i praktickou převahu, domácí změnu skóre nedovolil. Jihočeši do jejich obrany bušili, jak mohli, ale vše nadarmo. Uličného pokus zastavil brankář Rojík, domácí v odvetě nastřelili tyč. Hosté byli na hřišti víc vidět, ale body nakonec zůstaly na západě Čech.

„Šancí bylo dost na obou stranách, a minimálně jsme na bod měli. Tlačili jsme potom na soupeře, prostřídali jsme, Šance na góly jsme měli, třeba Uličný, ale vychytal ho gólman. Jenže domácí nás ubránili na vápně,“ poznamenal Michal Lemberka, vedoucí mužstva Soběslavi.


SK Klatovy 1898 - FK Spartak Soběslav 2:0 (2:0)

Branky: 24. Lukeš, 29. Krejčí. Rozhodčí: Nehasil – Štěrba, Aubrecht. Delegát: Kabyl. ŽK: 1:1 (Požárek -  Žalda). Diváků: 210.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Boháč, Suchan, Hromada – Žalda (90. Wimmer), Nohava, Bouchal, Vaněk – Uličný (72. Šmídmajer) – Dvořák.  Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař