Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlovu na body nestačily ani tři góly, Roudné prohrálo v Přešticích

 
sobota, 5. května 2018, 13:09

V sobotním divizním dopoledni vyšly ve venkovních zápasech naprázdno jak Roudné u zachraňujících se Přeštic, tak Č. Krumlov u favorizované Aritmy. Tři góly dali krumlovští fotbalisté na hřišti druhé Aritmy Praha, ale na vítězství to nestačilo. Přeštický nováček si po Soběslavi poradil i s Roudným, když měl dvakrát výhodu pokutového kopu.

Slavojáci papírově jasný zápas pořádně zdramatizovali, po obrátce dvěma góly zvrátili stav na 3:2, ale pak neubránili dvě situace před Hňupovou brankou a z Prahy se vracejí s prázdnou. „Je to škoda. Minimálně bod jsme si zasloužili,“ litoval krumlovský kouč Václav Domin. „Dáme venku tři góly, ale na body to nestačí, protože uděláme v obraně tři hrubé chyby, které soupeř samozřejmě využil,“ dodal, že bránění standardních situací nebylo nejlepší.

Už na začátku zápasu musel střídat pro zranění stoper Kabele. Zelenobílí hráli chvilku o desíti, když Tauber ranou z vápna odpověděl na Glasnovičův úvodní gól. Ve 30. minutě se ujali domácí vedení zásluhou Rybky. Vstup do druhé půle vyšel Jihočechům dokonale. Wagner po třech minutách hlavou vyrovnal a Tauber svým druhým zásahem zvrátil stav na 2:3.

Jenže po hodině hostující obrana neuhlídala centr do šestnáctky, následovala přihrávka před branku a Benešova dorážka na 3:3. V 71. minutě zahrávali Pražené roh a Rybka zblízka dorazila na 4:3. „V závěru mohl vyrovnat Tůma, ale velkou šanci neproměnil,“ dodal Domin k zahozené tutovce.

Roudné čelilo dvěma penaltám

Necelou půlhodinu drželo Roudné bezgólový stav v Přešticích. Pak se poprvé prosadil domácí po rohovém kopu, který dorážel do sítě na zadní tyči úplně volný Zdeněk. Snaha malšanů povětšinou končila na dobře organizované obraně Přeštic. Domácí zvýšili náskok na konci první půle, kdy se pískala penalta za Hálův faul ve vápně. Zdeněk poslal pokutový kop prudkou střelou po zemi k pravé tyči a domácí šli do kabin s dvougólovým náskokem.

V 57. minutě sáhli roudenští trenéři k trojnásobnému střídání, ale sedm minut nato inkasovali potřetí. Ani jim dnes nešlo bránění standardních situací. Po trestném kopu hlavičkoval přešťovický Milota za Hřebejkova záda.

Jiskřičku naděje vykřesal snížením střídající Vlk, který hlavou dorazil střelu odraženou od tyče. Západočeši si ale vedení pohlídali a navíc ještě z další penalty završili vítězství třetím gólem Zdeňka.


SK Aritma Praha – FK Slavoj Č. Krumlov 4:3 (2:1)

Branky: 30. a 71. Rybka, 7. Glasnovič, 63. Beneš – 15. a 52. Tauber, 48. Wagner. Rozhodčí: Jati - Tvrdík, Šmat. Delegát: Beneš. ŽK: 5:2 (Svoboda, Wagner). Diváků: 120.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Kabele (15. Švec), Dudák, Svoboda (63. Neckář) – Sláma (85. Strapek), Kroupa, Novák, Mravec (63. Tůma) – Wagner, Tauber. Trenér Václav Domin.


TJ Přeštice – Malše Roudné 4:1 (2:0)

Branky: 24., 44. (pen.) a 89. (pen.) Zdeněk, 64. Milota – 66. Vlk. Rozhodčí: Lafek - Krejsa, Švagr. Delegát: Sádovský. ŽK: 0:2 (O. Otepka, Tušer). Diváků: 130.

Roudné: Hřebejk – Maršík (57. Růžička), M. Otepka, Holub, Lerch – Zeman (57. Vlk), O. Otepka, Tušer, Hála, Vávra (57. Solomakha) – Píša (69. Samek). Trenér Rudolf Otepka.


Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák