Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Se Západočechy jen dvě výhry po penaltách

 
čtvrtek, 26. dubna 2018, 06:43

Minulé divizní kolo bylo soubojem jihočeských a západočeských mužstev. Lépe z tohoto klání vyšly celky ze západu. Č. Krumlov přišel o tříbodový zisk u posledního Petřína v závěrečných minutách, Jankov neudržel poločasový náskok s Mariánskými Lázněmi a také se musel spokojit s vítězstvím na penalty. Venku nevýrazná Soběslav prohrála s předposledními Přešticemi a Roudné po vyrovnaném boji na Doubravce. Pohled do divizní tabulky není příjemný.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 22. KOLE DIVIZE A  


SK Petřín Plzeň – FK Slavoj Č. Krumlov 1:1 (0:0), penalty 2:4

Branky: 87. Zoubek - 54. Novák (pen.). Rozhodčí: Opočenský – Švorc, Šlajs. Delegát: Sádovský. ŽK: 2:2 (Zoubek, Vohrna – Kabele, Wagner). Diváků: 120.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Kabele, Dudák, Svoboda (46. Švec) – Kroupa, Wagner, Novák, Persán (71. Tůma) – Sláma (46. Mravec), Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „I když vezeme z venku dva body, tak jsem zklamaný. Nemůžeme si přece nechat dát vyrovnávací gól pár minut před koncem, když jsme měli převahu. První poločas nebyl z naší strany bůhvíjak kvalitní. Po přestávce se přece jenom naše hra zlepšila, měli jsme několik tutovek, ne náhodných šancí. Ale většinou trefíme gólmana. Koncovka nás pořád trápí. No přece jenom jsme šili do vedení, ale pak necháme soupeře vyrovnat. To by se stát nemělo. Jediné pozitivum je snad zisk právě dvou bodů ze hřiště protivníka po penaltách.“


TJ Přeštice – FK Spartak Soběslav 3:1 (0:0)

Branky: 46. Milota, 58. Kuhajda, 74. Bešta - 76. Dvořák. Rozhodčí: Tvrdík – Melničuk, Talpáš. Delegát: Tereba. ŽK: 0:1 (Hromada). Diváků: 128.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Boháč, Hromada (46. Šmídmajer) – Bouchal – Žalda (82. Maršík), M. Mazouch (82. Uličný), Nohava (90. Wimmer), Vaněk – Dvořák. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: M. Mazouch, Bouchal

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Bohužel stále opakujeme stejné individuální chyby, po kterých dostáváme laciné branky. Poločas odehrajeme výborně, domácí k ničemu nepustíme, směrem dopředu jsme odvážní. Vše padne jen co vylezeme z kabiny, necháme soupeře v chůzi projít přes tři hráče a zakončit. Druhý gól z rohu. Opět nedůsledné bránění a je po zápase. Nedá se nic dělat, musíme bojovat dál.“


SK Senco Doubravka – Malše Roudné 3:1 (2:1)

Branky: 15. Krejčí, 37. Sýs, 83. Roubal – 22. Hála. Rozhodčí: Šmat - Štěrba, Szikszay. Delegát: Bláha. ŽK: 3:1 (Brabec, Petrželka, Světlík - Hála). Diváků: 100.

Roudné: Hřebejk – Zeman, M. Otepka, Holub, Lerch (56. Maršík) – O. Otepka, Vávra (66. Solomakha, Hála – Bartoš (70. Růžička), Tušer (77. Samek), Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: Hřebejk, Hála

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Musím říct, že v průběhu utkání a po něm jsem klukům vytýkal hodně věcí, byl jsem naštvaný. Ale s odstupem času, když jsem se podíval na video, tak jsem si všimnul, že jsme byli domácím minimálně vyrovnaní, ne-li dokonce lepší. Trefili jsme i dvakrát tyčku. Ale už od Soběslavi nás pronásleduje pořád stejný problém. Herně jsme na tom líp než soupeř, ale před jejich brankou nejsme produktivní. A před naším gólmanem jsme často laxní. Snažíme se o kombinační hru, ale pak se dopustíme individuálních chyb a doplatíme na to. Musíme se v týdnu společně podívat na video a najít řešení. Psychicky na tom nejsou kluci nejlíp, ale vyhrabeme se z toho. V sobotu přivítáme plzeňský Petřín a snad už změna k lepšímu bude vidět. Bohužel se dostáváme do situace, kdy se budeme muset spíš věnovat výsledku, než líbivé hře.“


SK Jankov – FC Viktoria Mariánské Lázně 1:1 (1:0), penalty 5:4

Branky: 44. Smetana - 61. (pen.) Drahorád. Rozhodčí: Guntiš - Švorc, Trska. ŽK: 1:4 (Sedlic - Lukáš, Štěpán, Kravar, Sadílek. Diváků: 238

Jankov: Pavelec (90. Komárek) – Bürger, Lošek, Honner, Zajíc (80. Jirkovský) – Šebelka, Maršán, Fajtl, Sedlic, Mužík (33. Smetana) – Mensah (63. Kasík). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Fajtl, Pavelec

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Zápas jsme chtěli herně i výsledkově zvládnout a myslím si, že to na hráčích v úvodu utkání bylo vidět. Byli jsme živější a odhodlanější než soupeř a to i přesto, že první velkou šanci měl hostující tým, tu jsme ale oproti předchozím zápasům, díky dobře chytajícímu Pavelcovi, přežili. Šance jsme ale měli i my, tu největší po přetaženém rohu Zajíce na zadní tyči jsme ale bohužel neproměnili. Chvíli před koncem prvního poločasu jsme se konečně mohli zaradovat, když po rychlém přechodu do útoku a skvělé přihrávce Šebelky vstřelil Smetana svou první divizní branku. Ve druhém poločase se hra vyrovnala. Soupeř přidal na intenzitě a my už jsme nedokázali udržet tolik míčů nahoře jako v poločase prvním. Třicet minut před koncem zápasu nás zmrazila branka z penalty, když jsme netaktickým faulem řešili jednoduchou situaci v našem vápně. Zmrazeni jsme byli natolik, že jsme o pár minut později mohli inkasovat z přetaženého centru na zadní tyči. Pavelec ale skvělým zákrokem opět podržel. Z druhého poločasu nejvíce mrzí špatně vyřešená situace, kdy jsme šli tři na jednoho. Jsem rád, že jsme nakonec zvládli penalty, ale i tak ztráta jednoho bodu prostě mrzí, protože je jasné, že v závěrečném zúčtování bude rozhodovat každý bod.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - FK Olympie Březová 0:0, pen.7:6,
SK Klatovy 1898 - MFK Dobříš 1:0 (0:0),
91. Krejčí (pen.).
TJ Tatran Sedlčany - FC Slavia Karlovy Vary 3:1 (2:1), 4. Dvořák, 6. Haas, 53. Krůta - 32. Kalina.
SK Rakovník - FK Hořovicko 1:2 (1:0), 26. Duchoň - 79. Berger, 83. Mojdl.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama