Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudnému začaly porážkou na Doubravce sestupové starosti

 
neděle, 22. dubna 2018, 12:36

Po sérii čtyř zápasů bez vítězství cestovali Roudenští na půdu Doubravky, která se štěstím porazila Soběslav a Č. Krumlov. Výkony rozhodně nepřesvědčila, ale body získala. Smůla se držela i malšanů. V Plzni prohráli 1:3, i když byli Plzeňanům minimálně vyrovnaným soupeřem.

V první půlce se odehrávala celkem vyrovnaná hra, v níž se Jihočeši obrnili svojí bojovností a vysokým presinkem neustále zaměstnávali zkušenou stoperskou dvojici Novák – Knakal. V 15. minutě rozezvučel Hála technickou ranou břevno za bezmocným Luhovým. Jenže přišla akce domácích, na jejímž konci s notnou dávkou štěstí otevřel skóre domácí Pavel Krejčí, který se octil sám před Hřebejkem.

Domácí se snažili využít každé možnosti protiútoku do otevřené obrany Jihočechů. Ve 20. minutě měl na kopačce druhý gól Roubal, ale nastřelil jen Hřebejka. Po další výpadu po křídle a následném centru propadl míč až k osamocenému Sýsovi, Hřebejk se vyznamenal včasným vyběhnutím a vyražením střely. Hrálo se nahoru dolů, fotbal se musel líbit.

Zakrátko to zkusil z dobrých 35 metrů Jan Hála a nachytal Luhového na švestkách. Domácí jednička míč letící doprostřed branky neudržela a vyrazila, až když byl za brankovou čarou, jak správně signalizoval asistent rozhodčího. Remízový stav ale do přestávky nevydržel. Roubal před roudenskou šestnáctkou odcentroval přes M. Otepku na zadní tyč, kam si naběhl Daniel Sýs a hlavou pod břevno poslal Senko opět do vedení.

Po přestávce se Roudenští snažili o vyrovnání, nešla jim upřít snaha, ale domácí se tlaku ubránili. V 82. minutě zahrál O. Otepka trestný kop z hranice pokutového území a orazítkoval břevno. Z následného brejku a centru uzavřel skóre na zadní tyči volný Lukáš Roubal. „Kluci se snažili, ale asi na nich leží nějaká deka. Prohra je pro nás krutá,“ uvedl roudenský asistent Jan Rezek.


SK Senco Doubravka – Malše Roudné 3:1 (2:1)

Branky: 15. Krejčí, 37. Sýs, 83. Roubal – 22. Hála. Rozhodčí: Šmat - Štěrba, Szikszay. Delegát: Bláha. ŽK: 3:1 (Brabec, Petrželka, Světlík - Hála). Diváků: 100.

Roudné: Hřebejk – Zeman, M. Otepka, Holub, Lerch (56. Maršík) – O. Otepka, Vávra (66. Solomakha), Hála – Bartoš (70. Růžička), Tušer (77. Samek), Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha
 


 
Reklama