Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov doma vysoko prohrál s druhou Aritmou Praha

 
středa, 11. dubna 2018, 19:26

Malý klub z jihočeské vesničky se ve středeční dohrávce 17. kola divize utkal s pražskou Aritmou. V tabulce oba celky dělilo deset bodů, avšak výhoda domácího prostředí a nutnost Jankova bodovat papírové předpoklady lehce mírnila.

I tak byl ale klub z hlavního města favoritem střetnutí. Svěřenci trenéra Petra Kadlece v neděli odehráli výborný zápas v Sedlčanech, proto neměl domácí kouč potřebu nic měnit a do utkání poslal totožných jedenáct borců jako před třemi dny.

A Jankov začal skvěle. Hned ve 2. minutě Mensahem nastřelil spojnici a vypracoval si další dvě dobré možnosti ke skórování. Pak ale přišla 9. minuta a obranou zapomenutý Junek na zadní tyči lehce skóroval - 0:1. Domácí tým se sesypal jako domeček z karet, čehož Aritma využila dalšími dvěma góly ještě do poločasu. V 25. minutě dorážel po rohu Kraus, tentýž hráč se trefil v poslední vteřině první půle, opět z dorážky - 0:3.

Definitivní náznak jakési šance na zvrat vzal za své hned v 52. minutě, kdy využil velkou Komárkovu chybu Glasnovič čtvrtým gólem - 0:4. V 79. minutě se hezky z přímého kopu trefil dobře hrající Junek a upravil na 0:5.

Čestný úspěch Jihočechů přišel tři minuty před koncem také z přímého kopu. Fotbalovou parádou se o něj postaral Roman Mužík, ale na ostudné porážce to nic nezměnilo.


 SK Jankov – SK Aritma Praha 1:5 (0:3)

Branky: 87. Mužík - 9. a 79. Junek, 25. a 45. Kraus, 52. Glasnovič. Rozhodčí: Krejsa – Štefan, Švagr. Delegát: Krejčí. ŽK: 3:1 (Bürger, Maršán, Kasík - Petrák). Diváci: 138.

SK Jankov: Komárek – Bürger (70. Jirkovský), Lošek, Popelka (31. Rytíř), Zajíc – Smetana (46. Kasík), Maršán, Fajtl, Sedlic (55. Kočer), Mužík – Mensah.

Aritma: Stareček – Turbák, Kraus, Troníček, Modr – Plechatý, Rybka (70. Bychkov), Hrabák (76. Pecháček), Junek (82. Petrák) – Glasnovič, Baran (64. Beneš).


Další středeční dohrávky:
FK Hořovicko - SK Senco Doubravka 4:0 (2:0), 3., 40. a 68. Balvín, 57. Doležal.
SK Rakovník - SK Klatovy 1898 4:0 (1:0), 41. Kalaš, 68. Stuchl, 90. Pucholt, 90.+2 L. Krupička.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák