Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov hrál ve čtvrtém jarním střetnutí potřetí nerozhodně

 
úterý, 10. dubna 2018, 15:49

Před téměř pěti sty diváky zahájili fotbalisté Jankova na půdě Sedlčan "anglický" týden. Na Jihočechy čekají tři zápasy během sedmi dní, navíc s velice náročnými soupeři. Ten první se svěřencům Petra Kadlece povedl. V divoké přestřelce bohužel přišli o vedení v poslední minutě z pokutového kopu. Po třetí remíze ve čtvrtém jarním duelu alespoň poprvé v sezóně vyhráli penaltový rozstřel.

Před pěknou diváckou kulisou hráči obou celků na nic nečekali a spustili rychlý brankostroj. V 7. minutě zahrávali hosté rohový kop. Zajícův centr sklepl v pokutovém území Mužík a David Tetteh Mensah zblízka ranou o břevno rozvlnil síť poprvé - 0:1.

Vedení Jihočechům vydrželo jen pět minut, než přišla situace, na kterou se pečlivě připravovali, avšak která se i těžce brání. Brotánkův pas přes padesát metrů si za obranou hostí našel rychlík Dominik Němec, využil chybného postavení gólmana Komárka a lobem vyrovnal - 1:1. Běžela 25. minuta a skóre se naklonilo na stranu Sedlčan. Po rohu trefil míč ve vápně do ruky Loška a přísnější penalta byla na světě. Kapitán Lukáš Brotánek se s ní nepáral a míč poslal do šibenice - 2:1.

Jednogólová ztráta s hosty nezamávala, ba naopak. Následující minuty patřily Jankovu. V 28. minutě krásnou střelou z přímého kopu orazítkoval břevno Roman Mužík. O minutu později po dalším rohu Zajíce skončil míč opět na břevně domácí branky, naštěstí pro hosty se míč odrazil k Patriku Sedlicovi, který ho vrátil na místo určení - 2:2. Uběhly další dvě minuty a skóre se opět měnilo. Do vedení se dostal Jankov po nejhezčí brance zápasu. Loškův pas si našel Patrik Sedlic, vymotal dva protihráče a technickou střelou skóroval - 2:3. I ve zbytku prvního poločasu se hrál svižný fotbal, více branek ovšem nepřišlo.

Smolná 90. minuta

Druhé dějství se neslo ve snaze Tatranu o vyrovnání, avšak žádný výraznější tlak se nekonal. Hosté bránili výborně, bez chyb, a hráče Sedlčan do žádných šancí nepouštěli. Sami mohli naopak přidat pojistku, když v 71. minutě usiloval o hattrick s chutí hrající Sedlic, jenže proti jeho povedené střele z přímého kopu zakročil gólman Glogar. Ten se vytáhl i za další dvě minuty po akci Smetany a střele střídajícího Kasíka.

Když už to vypadalo, že se Jihočeši dočkají prvního jarního vítězství, padl po kontaktu s Bürgerem v pokutovém území Němec a na světě byla druhá penalta ve prospěch Tatranu. Tíhu okamžiku unesl Lukáš Brotánek a s přehledem srovnal - 3:3. V poslední z pěti nastavených minut měl vítěznou trefu na noze po přihrávce Sedlice Jan Šebelka, dvacetiletý Tomáš Glogar v domácí brance se znovu vytáhl a domácí tým podržel skvělým zákrokem.

Oba soupeři mají s penaltovými rozstřely několikanásobné zkušenosti, mnohem úspěšnější byl ovšem Tatran. Jenže ve vzájemném souboji selhali dva domácí fotbalisté ze čtyř (Komárek obě chytil), kdežto stejný počet hráčů Jankova se nemýlil. V hezkém a na góly bohatém utkání tak získali jankovští do vyrovnané divizní tabulky dva body.


TJ Tatran Sedlčany – SK Jankov 3:3 (2:3), pen. 2:4

Branky: 12. Němec, 25. a 90. Brotánek (obě z pen.) – 7. Mensah, 29. a 31. Sedlic. Rozhodčí: Šimeček - Klupák, Nedvěd. Delegát: Vl. Eibl. ŽK: 4:3 (Kdolský, Stibor, Kvěch, Matoušek - Popelka, Bürger, Komárek). Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:2. Diváci: 480. Penalty: Kvěch -, Brotánek +, Sirotek +, Dvořák - - Zajíc +, Bürger +, Šebelka +, Sedlic +

Sedlčany: Glogar – Repetný (61. Stibor), Brotánek, Hofman, Lípa – Kdolský, Kvěch, Dvořák, Hájek (70. Sirotek) – Němec, Krůta (63. Matoušek).

SK Jankov: Komárek – Bürger, Lošek, Popelka, Zajíc – Smetana (74. Šebelka), Maršán, Fajtl, Sedlic, Mužík (55. Kasík) – Mensah (82. Rytíř).

Nejlepší hráči: Němec – celý tým

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama