Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné totálně selhalo, Krumlov po zásluze slavil tři body

 
sobota, 7. dubna 2018, 22:07

Tradiční jihočeské derby překvapivě snadno ovládli hosté, kterým ve vyrovnané divizní tabulce teklo do bot. Budou-li ale malšané předvádět podobný „plážový fotbal“ jakým se prezentovali hlavně v prvním poločase, ocitnou se brzy v podobné pozici.

Slavoji přitom stačilo poměrně málo – nasazení, důraz, bojovnost. Nebyl to ale žádný beton. „Kladl jsem hráčům na srdce, že musíme hrát aktivně. To splnili. Byl to týmový výkon opřený o individuality Nováka s Wágnerem,“ říkal krumlovský trenér Domin.

A byli to právě hosté, kteří si po oboustranně nudné půlhodině vytvořili první šanci a pak otevřeli skóre. To nejdříve ve 31. minutě domácí brankář Konečný tým podržel, když chytil hostům tutovku, ve 38. minutě jim ale gól daroval, když nepovedeným odkopem trefil Františka Peršána a ten pak střílel do prázdné branky. Tři minuty předtím přitom Novák poslal z rohu míč přesně na Wágnera a ten „z první“ trefil břevno. Krásný moment!

Roudné první poločas zcela promarnilo. Hrálo bez pohybu, komplikovaně, bez šance i bez střely na branku, v níž stál „novic“ Říha, který do divizní sestavy putoval z I. B třídy v Kaplici. „Intuice mi říkala, ať ho dám do sestavy. A František nás ve druhém poločase hodně podržel,“ dodal kouč Domin. Intuice ho nezklamala, ani když postavil Svobodu na beka. I ten si na nezvyklém postě odehrál své.

Malšané se po změně stran zlepšili, což se dalo i čekat, protože hůř už mohli sotva hrát, byť v sestavě mají plno v regionu známých jmen. Jejich individuality je ale netáhly. Hodně jejich hře naopak pomohlo střídání. Trojice Vlk, Solomakha a poté Růžička hru rozhýbala a s jiným rychlostním stupněm už měla defenzíva Slavoje problémy. V 62. minutě Říha vychytal Vlka po centru Solomakhy a gólem neskončila ani dorážka. Minutu na to branku netrefil Vávra po Otepkově centru. To byla nejlepší (mini)pasáž domácích, což ale bylo hodně málo.

Další Konečného špatný odkop se pokusil potrestat v 65. minutě Tomáš Tauber, ale dalekonosnou střelou branku netrefil. V 74. minutě už měl lepší mušku, když po špatně založeném roudenském útoku poslal po Mravcově přihrávce ostrou ranou balon do sítě. Hosté mohli slavit a domácí, kteří vyšli podruhé bodově zcela naprázdno, zase přemýšlet, jak se vrátit do lepších fotbalových časů.


Malše Roudné – FK Slavoj Český Krumlov 0:2 (0:1)

Branky: 38. Persán, 74. Tauber. Rozhodčí: Průcha - Novotný, Kouba. Delegát: Rauch. ŽK: 0:1 (Beránek). Diváků: 250.

Roudné: Konečný – Maršík (68. Růžička), Holub (76. Samek), Tušer, Lerch – Vávra, Bartoš (58. Solomakha), Hála, O. Otepka, Zeman (58. Vlk) – Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Kabele, Dudák, Svoboda – Persán (78. Švec), Kroupa (83. Neckář), Novák, Sláma (68. Mravec) – Wagner, Tauber (89. Ješina). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: nikdo – Říha, celý tým

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Ján Honza
 


 
Reklama