Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Velikonoční dvojboj začali Jankovští porážkou

 
sobota, 31. března 2018, 12:22

Fotbalisté divizního Jankova svůj první domácí zápas nezvládli. Vyrovnaný souboj s Rakovníkem rozhodla jediná branka, o kterou se postaral v 58. minutě hostující Jakub Sklenka. Jihočeši nedokázali hráčům Rakovníka konkurovat v osobních soubojích, a proto se velmi složitě dostávali do větších šancí. Některé si přesto vypracovali, ale skórovat nedokázali.

První šance utkání přišla v 11.minutě, očekávaně po standardní situaci Rakovníka. Na rohový kop Sklenky si naskočil Duchoň, jehož hlavičku směřující pod břevno odvrátil na brankové čáře Lošek. V podstatě vzápětí přišla první gólovka také na druhé straně. Po akci na levé straně odcentroval napříč pokutovým územím Zajíc, bohužel pro Jankov jeho prudkou výzvu nedokázal Smetana usměrnit do odkryté branky.

Další možnost si vypracoval hostující tým. V 27.minutě se obtočil Schwendt kolem bránícího Loška, vypálil, avšak Pavelec nohou míč vyrazil. Po půl hodině hry přišla slušná možnost Jankovských, jenže přímý kop Zajíce mířil metřík vedle brány. Po nepříliš pohledném průběhu hry se šlo do kabin za stavu 0:0.

Ani druhý poločas, co se fotbalovosti týče, mnoho krásy nepobral. Hosté hráli svůj styl založený na osobních soubojích a v těm se jim celek Jankova nedokázal, až na výjimky, vyrovnat. A když k tomu přišly chyby domácích borců, dostal se Rakovník do vedení. V 57.minutě ještě po chybě Fajtla zneškodnil Pavelec velkou šanci Červeného, ale o chviličku později už inkasovali, když nezachytili průnik Jakuba Sklenky středem hřiště, hostující středopolař si ještě narazil míč s Schwendtem a technickou střelou k tyči rozvlnil síť - 0:1.

Až poté se hra domácích zlepšila, také díky příchodu Davida Mensaha, který dokázal uhrávat potřebné souboje na útočné polovině. Jednu ze dvou velkých možností měl nejlepší hráč Jankova Vojtěch Bürger po Sedlicově kolmici, ovšem za překonaného Zacha zaskočili obránci. V 74.minutě si Zach poradil s přímým kopem Zajíce a v 79.minutě perfektním zákrokem nedopřál radost domácímu publiku po parádním centru Loška a neméně pohledné hlavičce Bürgera. I přesto, že v poslední šanci zápasu neuspěl hostující Červený, odjížděli z jankovské Precis arény mnohem spokojenější hosté.

Petr Kadlec, trenér Jankova: "První jarní domácí zápas jsme chtěli zvládnout a naplno bodovat. Věděli jsme, co od soupeře můžeme čekat a to se potvrdilo - nebezpečné standardky a jednoduchý přechod do útočné fáze, kde rakovničtí dobře využívali svoji výškovou převahu. V obranné činnosti jsme odehráli celkem slušný zápas, ale co se týče naší útočné fáze, tak v té bych očekával mnohem více nebezpečných situací před brankou soupeře. Zápas nakonec rozhodl dobře hrající Sklenka přesnou střelou k tyči ze střední vzdálenosti. My naše šance bohužel neproměnili a ze zápasu tedy odešli jako poražení. Teď se musíme co nejlépe připravit na pondělní dohrávku v Přešticích a tuto ztrátu dotáhnout nejlépe hned v tomto následujícím utkání. Našim fanouškům bych chtěl poděkovat za neúnavnou podporu v průběhu celého zápasu."


SK Jankov – SK Rakovník 0:1 (0:0)

Branka: 58. Sklenka. Rozhodčí: Cihlář - Štrincl, Mudra. Delegát: Míka. ŽK: 1:2 (Bürger - Gašpárek, Schwendt). Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:6. Diváci: 178.

SK Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Maršán, Zajíc - Smetana, Fajtl, Sedlic, Šebelka (86. Kočer), Bürger - Kasík (62. Mensah).

SK Rakovník: Zach - Tvrz, Besta, Gašpárek (80. Krupička), Severin - Hamouz (90. Čech), Sklenka, Duchoň, Spal (51. Pucholt) - Červený, Schwendt.

Nejlepší hráči: Bürger - Sklenka

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák