Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov získal v derby dva body, Soběslav selhala v penaltách

 
sobota, 24. března 2018, 20:33

První jarní derby se uskutečnilo v Č. Krumlově. Slavojáci potřebovali nutně bodovat, soběslavský nováček chtěl navázat na dvě domácí výhry. Do krumlovské sestavy se vrátili Sláma s Tůmou, spartakovci nahradili zraněného T. Mazoucha Dvořákem.

Domácí byli na fotbal natěšení a bylo to vidět od samotného počátku střetnutí. Zakousli se do svého soupeře a přitlačili ho k jeho brance. Soběslavskou svatyni ohrožovali především ze vzduchu. Velikou šanci předvést se v novém angažmá střelec Tauber, ale jeho pokus skončil na tyči Kuníkovy branky. Ale vedení se domácí zaslouženě ujali zásluhou kapitána Václava Beránka, který si zpracoval Tauberův centr, šikovně obtočil kolem obránců a křížnou střelou překonal Kuníka. 

Z podobného úniku po křídle a následném centru Soběslav vyrovnala. Už to vypadalo, že domácí v poklidu uhájí jednogólový náskok, když těsně před koncem poločasu poslal Žalda přesný centr na zadní tyč a dobíhající Martin Dvořák zblízka vyrovnal. Jak ukázalo video, evidentně dosáhl gólu rukou.

Ve druhém dějství byla hra vyrovnaná, ale tentokrát se jako první prosadili hosté, když z rychlého protiútoku Nohava posunul balon na Martina Dvořáka, ten tváří v tvář brankáři zaznamenal ranou po zemi svůj čtvrtý jarní gól. O celkem spravedlivou remízu se zasloužil Tomáš Tauber, který prokázal svůj čich na slibné příležitosti. Stále sledoval míč, i když to vypadalo, že ten se ocitne v moci brankáře Kuníka. Jenže ten promáchl a Tauber poslal míč do opuštěné branky.

Na řadu přišel penaltový rozstřel, v němž hosté zcela selhali. Jako první začal Nohava, nedal brankáři šanci, ale míč skončil na tyči. Domácí Beránek nezaváhal a stejně si vedla dvojice Vaněk s Novákem. Další tandem neproměnil. Zkušený Bouchal mířil ideálně do míst pro brankáře (polovysoká střela) a Kabele vyprášil dělovkou jen Kuníkovy rukavice. Vyrovnat mohl následně Hromada, ale pálil vysoko nad. Poslední slovo měl Tauber, který ke gólu a asistenci přidal i poslední proměněnou penaltu.

Ohlasy po derby

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Hned v úvodu jsme měli řadu šancí, kterými jsme mohli jít do vedení, jenže třeba Tauber trefil jenom tyčku. Až po čtvrthodině se prosadil Beránek. Náskok jsme si málem udrželi až do konce poločasu, ale před jeho koncem soupeř vyrovnal. Podle mého názoru rukou, ale rozhodčí to uznal. Po přestávce hosté stav otočili, ale díky Tauberovi, který šel vytrvale za míčem, jsme po chybě gólmana vyrovnali. A penalty potom patřily nám. Musím říct, že Soběslav prokázala svoji kvalitu, byl to nepříjemný soupeř.“

Michal Lemberka, vedoucí mužstva Soběslavi: „My jsme vůbec nezachytili začátek utkání. Přežili jsme několik šancí a neprobudil nás ani první gól domácích. Do hry jsme se dostávali hodně pomalu, ale podařilo se nám do konce poločasu aspoň vyrovnat. Po pauze Krumlov trochu polevil a nám se podařilo jít do vedení. Často nás ale potom při útocích zastavoval praporek asistenta rozhodčího. Postupně nám docházely síly. Nakonec domácí vyrovnali po chybě našeho gólmana, který promáchl a Tauber dával do prázdné branky. No a penalty nám nevyšly.“


FK Slavoj Český Krumlov – FK Spartak Soběslav 2:2 (1:1), penalty 3:1

Branky: 15. Beránek, 85. Tauber – 42. a 56. Dvořák. Rozhodčí: Vrchota – Kouba, L. Eibl. ŽK: 1:3 (Tůma – Chotovinský, Boháč, Nohava). Diváků: 183.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Kabele, Dudák, Mravec – Sláma (77. Švec), Novák, Tůma (71. Kroupa), Persán (71. Strapek) – Tauber, Wagner. Trenér Václav Domin.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Boháč (31. Maršík), Suchan, Hromada – Žalda, Bouchal, M. Mazouch (72. Šmídmajer), Vaněk – Dvořák (82. Uličný), Nohava. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: celý tým, Beránek, Novák, Dudák – Bouchal, Hromada

Napsal(a) Milan Šíma