Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jan Suchan zavelel k obratu Soběslavi. Povedenou šajtlí vymetl pavučinky

 
středa, 14. března 2018, 16:44

Spartakovci ze Soběslavi zvrátili nepříznivý vývoj střetnutí mistrovského utkání s Březovou po půlhodině hry. Velkou zásluhu na tom měl stoper Jan Suchan, který nejprve asistoval u vyrovnání, pak dvě minuty nato parádní ranou do horního růžku naklonil misky vah na stranu Jihočechů.

Soběslav musela dotahovat jednogólovou ztrátu. Po třiceti minutách převzala iniciativu a dvakrát nachytala na „švestkách“ hostujícího brankáře. „My jsme si to říkali už před zápasem, že tam bude prostor na podobné náběhy a centry za stopery,“ vyprávěl Jan Suchan, jak vyslal milimetrový centr z vlastní poloviny, který prodloužil do sítě Filip Vaněk a vyrovnal.

Zakrátko přišel velký okamžik soběslavského zadáka. Fanoušky Spartaku, kteří dorazili do Třeboně, potěšil ukázkovým gólem. Rázem vedl tým Radka Hajiče 3:2. „Viděl, že jsem, že se otevřel střed hřiště, tak jsem si zařval, šlo mi to proti noze a nic jiného než to narvat, s tím nešlo udělat. Trošku foukal vítr a zapadlo to přesně do šibenice,“ popsal krásnou trefu šajtlí Jan Suchan. Jeden gól a jedna asistence je na stopera velice slušná vizitka. „Když to bude takhle pokračovat, tak budeme jenom rádi,“ smál se po utkání na třeboňské umělce.

V prvním poločase hra obranné řady Soběslavi často skřípala. Březová v ní našla dvě díry. „Bohužel, objevovalo se to už v přípravě, ale to bylo spíš ke konci zápasu. Bylo to nejspíš i tím, že šlo o první utkání, navíc na umělce, kde je vše rychlejší. Každopádně jsme chtěli vyhrát a nějaká ta chyba se bohužel stane. Snad to příště bude lepší, musíme si na to dát pozor,“ věděl o nedostatcích při startu jara, v němž má jihočeský nováček jednoznačný cíl. „Chceme divizi zachránit,“ řekl odhodlaně odchovanec Milevska.

První cíl spartakovci v azylu v Třeboni splnili a utnuli nelichotivou šňůru šesti porážek z podzimu. „Jsem rád, že jsme ukončili černou sérii proher a snad zase nastartujeme tu vítěznou,“ doufal 28letý zkušený obránce, jenž přišel do Soběslavi v létě z Táborska a v mládí to zkoušel i v Příbrami.

Příště se divizní nováček představí už na vlastním stadionu. Přijedou Sedlčany, kde skončil výborný gólman Capouch. „Doma se musí vyhrávat, takže musíme zvládnout i druhý zápas a pak se budeme těšit na derby v Č. Krumlově,“ vyhlížel první regionální derby, do něhož by rádi jeli s šesti body na kontě.

Velké penzum práce odvedl před Janem Suchanem novic Petr Bouchal, který zajišťoval defenzívu ve středu hřiště. „Plní dvě funkce, do obrany je výbornej, má skvělý výběr místa, hlavičky a odražené míče. Jeho velké plus je, že umí i dopředu. Podrží balon, dá přihrávku, to nám hodně pomáhá a i v přátelácích to bylo hodně znát. Pro nás to bude do těžkého jara jenom plus,“ charakterizoval největší zimní posilu.

Suchanův o dva roky mladší bratr Miroslav, útočník přeborových Čimelic, ho mocně povzbuzoval za klandrem. „Sezona jim začíná až příští týden, takže to byl asi poslední zápas, co se přijel podívat, protože se nám zápasy kryjí,“ uzavřel Jan Suchan, že si budou držet palce na dálku.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař, Miloslav Kusbach
 


 
Reklama