Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav porazila na startu divize Březovou. Výhra se ale nerodila lehce

neděle, 11. března 2018, 17:24

V pětigólovou divočinu se strhlo v první půli střetnutí Soběslavi s Březovou. Duel dvou divizních nováčků vyhráli spartakovci v třeboňském azylu 4:2, ale cesta k bodům byla trnitá. Hosté nejprve dvakrát vedli, po přestávce zahodil penaltu Nohava a až do samého závěru bylo utkání otevřené.

Soběslavští si prozřetelně zamluvili třeboňskou umělku už v listopadu minulého roku. „Věděli jsme, že se bude první jarní kolo odkládat a chtěli jsme to za každou cenu odehrát. V týdnu bychom těžko dávali mužstvo dohromady,“ prozradil nám František Maršík, činovník Spartaku.

Překvapení na první pohled budila i soběslavská sestava, protože všichni tři útočníci (Dvořák, Šmídmajer, Uličný) zůstali na lavičce náhradníků a na hrot k Nohavovi se posunul Tomáš Mazouch. Po prvních seznamovacích minutách se první vážnější událost zrodila ve 13. minutě, kdy Bouchal zaskočil pohotovou ranou nejistého brankáře Štrunce, kterou na poslední chvíli vykopl nohou. Z protiútoku nečekaně udeřilo před Kuníkovou svatyní. Obrana si počínala nedůrazně, míč se dostal k úplně volnému Jiřímu Šollongovi a ten napodruhé otevřel skóre – 0:1.

Spartakovci zahýbali sestavou, Vaněk se posunul na křídlo a Jihočeši byli rázem daleko nebezpečnější. Byl to právě Vaněk, který zachytil takřka ztracený míč, vrátil jej z autové čáry přímo k Pavlu Nohavovi a jeho placírka skončila přesně u levé tyče – 1:1. Jenže za čtyři minuty našli Západočeši další okénko v domácí obraně, Šellongův pokus ještě stačil brankář Kuník vyrazit na roh. Obrana při něm nepokryla zadní tyči dva hráče a Jiří Šellong měl snadnou úlohu – 1:2. Vzápětí měl další gól na noze Bereczký, ale nemířil přesně.

Soběslav se vzpamatovala po půl hodině. Zpřesnila hru a dostávala se častěji k brance Březové. Ve 37. minutě vyslal milimetrový pas z vlastní poloviny stoper Suchan, Filip Vaněk přehlavičkoval z hranice vápna pozdě vybíhajícího gólmana – 2:2. Ve 39. minutě se blýskl povedenou ranou z dálky Jan Suchan, jeho pohotová šajtle zaplula rovnou do šibenice – 3:2. „To byl minimálně gól měsíce," komentovali výstavní trefu diváci. Hosté se připomněli v samém závěru první půle zahozenou příležitostí D. Martince.

Zahozená penalta nemrzela

Po přestávce se hra zklidnila, obrany si počínaly daleko zodpovědněji. Vzruch přinesla až 67. minuta, kdy hostující obránce fauloval ve vápně M. Mazoucha a Nohava mohl přidat z penalty pojistku. S kopem váhal tak dlouho, až mu střelu po zemi k pravé tyči brankář Štrunci vyrazil na roh. Deset minut nato prováhal ideální možnost střílet opět Nohava.

Nedáš – dostaneš mohlo platit v dalších okamžicích. V 79. minutě si domácí oddechli, když jejich minelu nepotrestal Berecký, který mohl běžet sám na branku, ale míč si ukopl. Zanedlouho byl po rohu blízko k hattricku Šellong, následnou dorážku kapitána Neumanna vyrazil Kuník na další roh.

Rozuzlení přišlo pět minut před koncem. Nejprve T. Mazouch střílel technicky z vápna do břevna a z další akce padl jediný gól druhého poločasu. Hostující Šaloun nezpacifikoval centrovaný míč, ten si bleskurychle uzmul Hromada a postupoval sám na branku. Na kraji malého čtverce se ještě zbavil vracejícího se obránce a namazal před branku Martinu Dvořákovi, jemuž stačilo jen nastavit nohu – 4:2. Vydřené, ale zasloužené body putovaly na konto Soběslavi.



FK Spartak Soběslav – FK Olympia Březová 4:2 (3:2)

Góly: 18. Nohava, 37. Vaněk, 39. Suchan, 85. Dvořák – 14. a 22. Šellong. Rozhodčí: Matoušek – Vnuk, Hucek. Delegát: Míka. ŽK: 0:2 (D. Martinec, Šaloun). Diváků: 190.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Boháč, Hromada – Žalda (74. Dvořák), Bouchal, M. Mazouch, Vaněk (87. Wimmer) – T. Mazouch (86. Uličný), Nohava (89. Šmídmajer). Trenér Radek Hajič.


 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach