Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné přivedlo zajímavé posily. Přáním je umístění do šestého místa

 
pátek, 9. března 2018, 12:43

Malšané skončili po první půlce divize A z jihočeských zástupců nejlépe a aby to platilo i v odvetách letošní sezony, vedení klubu nelenilo a mužstvo na důležitých postech významně doplnilo. Poslední příchod upeklo ve středu. Trenér Rudolf Otepka může být s posílením kádru maximálně spokojený. Teď to ještě potvrdit na trávníku. „Myslím si, že kádr má kvalitou na to, aby skončil do šestého místa,“ předestřel jarní plány roudenský trenér.

Jak hodnotíte dva měsíce zimní přípravy?
Asi budu to zimní období hodnotit celkem dobře. Myslím tím hlavně, že zranění se nám jakž takž vyhýbala. Ale zase to nahradila chřipková epidemie. Ta ale asi postihla všechny týmy. Jeden hráč se uzdravil, druhý na marodku nastoupil. Byla to řetězová reakce. Navíc je dlouhodobě zraněný Růžička s kotníkem.

Vašim svěřencům jste přes zimu naplánoval pět přípravných zápasů. Co vám ukázaly?
Sehráli jsme řadu kvalitních zápasů, v nichž jsme herně nepropadli. Tedy až na ten poslední s Benešovem. Každopádně jsem ale s prací týmu spokojen. Trošku nás přibrzdily mrazy, ale měli jsme připraven plán B, který nástrahy přírody nahradil.

S posílením kádru asi musíte být spokojený, že?
Určitě. Radost mi udělal příchod Jana Hály. Chtěli bychom Dynamu poděkovat, že nám ho pustilo. Je to s jeho zkušenostmi veliká posila. A divize není zase až tak nekvalitní soutěž, jak řekl nedávno i Pavel Horváth. Z dorostu Dynama se vrací odchovanec Martin Vlk. Hostování si u nás prodlouží Lukáš Holub, který se v zimě připravoval s Pískem. Odtud jsme získali v týdnu i Vojtěcha Zemana. Slibně se jeví Ilja Solomakha z Ukrajiny, naposledy hrál na Slovensku za Velké Revištia. Řekl bych, že tohle byl majstrštyk našeho předsedy Libora Šolce. Markytán odešel do Německa, i když jsme mu tady vytvořili podmínky. Jeho odchod jsme si nepřáli, ale bylo to jeho rozhodnutí. Přejeme mu tam hodně úspěchů. Patrik Kössl přešel na vlastní žádost do béčka a Svoboda se vrátil zpět do „Čtyráku“.

V jakých patrech byste se rádi pohybovali v jarní části?
Jaro nebude žádná legrace. Cesta dolů i nahoru je velice krátká. Naším cílem je umístit se do šestého místa. Myslím si, že kádr na to máme.

TJ MALŠE ROUDNÉ PŘED JAREM 2018


ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Jan Hála, Martin Vlk (oba SK Dynamo ČB), Ilja Solomakha (Ukrajina), Vojtěch Zeman, Lukáš Holub (oba FC Písek)
Odešli: Matyáš Markytán (Německo), Daniel Svoboda (SK Čt. Dvory), Patrik Kössl (B-tým)


SOUPISKA

Brankáři: Tomáš Hřebejk, Daniel Konečný

Obránci: Roman Maršík, Martin Tušer, Lukáš Holub, Matěj Otepka, Jakub Vogl, Daniel Lerch

Záložníci: Matyáš Bartoš, Ondřej Otepka, Ladislav Vávra, Dominik Samek, Dominik Kořínek, Jan Hála, Ilja Solomakha, Vojtěch Zeman

Útočníci: Martin Vlk, Jakub Píša, David Růžička


REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Rudolf Otepka. Asistent trenéra: Jan Rezek. Vedoucí mužstva: Dušan Skopec. Technický vedoucí: David Beníšek. Sportovní manažer: Miloslav Kössl.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto TJ Malše Roudné