Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přípravu na divizní jaro ukončily víkendové generálky

 
úterý, 6. března 2018, 13:27

Poslední zkouškou před ostrými mistrovskými zápasy jarní části divizní skupiny A prošlo o víkendu kvarteto jihočeských mužstev. Generálky měly napovědět, s jakou formou vstoupí do soutěže a co ve zbývajících dnech musí vylepšit. Ukázaly ještě pár nedostatků, ale vesměs vládla spokojenost.

FK Slavoj Český Krumlov – FK Protivín 2:0 (2:0)

Góly: 7. Mravec, 32. Tauber. Rozhodčí: Albert – Ovčáček, Slepička. Hráno jako dohrávka Hlubocké ligy.

Č. Krumlov: Hňup – Švec, Svoboda, Kabele, Mravec – Neckář, Wagner, Kroupa, Strapek, Persán – Tauber. Střídali Říha, Ješina, Hofmann. Trenér Václav Domin.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Jeli jsme k utkání bez několika zraněných nebo nemocných kluků. Takže dostali šanci předvést se další hráči širšího kádru. A proti kvalitnímu soupeři to neměli lehké. Sám bych chtěl Protivínu poděkovat, že nás sice nešetřil, ale nehrál záludně. Takže těsně před soutěží žádní další zranění nepřibyli. Do vedení jsme se dostali po standardce, kterou poslal Mravec asi z osmnácti metrů přes zeď za Hanusova záda. Druhý gól přidal hlavičkou Tauber, když na přední tyči využil roh Kabeleho. Šance měli i Protivínští, ale zvládli jsme to. Druhý poločas taky nebyl špatný, ale už nepadaly góly. Přitom jsme měli příležitosti, ale třeba Neckář ani Tauber už neuspěli. A svoje šance neproměnili ani soupeři. Každopádně to byla kvalitní příprava.“


SK Benešov – Malše Roudné 4:1 (2:0)

Góly: Essomba, Rataj, Artemuk, Brejcha – Holub. Hráno na UMT Benešov.

Roudné: Konečný – Maršík, Holub, M. Otepka, Lerch – Tušer, Vávra, Hála – Bartoš, Píša, Solomaha. Střídali Hřebejk, Vogl.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Sehráli jsme dobrý zápas s kvalitním soupeřem. Je pravda, že jsme byli od začátku pod tlakem a dělali jsme chyby. A domácí také dvě naše hrubky potrestali. Po přestávce Benešov trochu ubral a povedlo se nám snížit. Kontaktní gól zaznamenal hlavičkou Holub po standardní situaci. V závěru jsme ale znovu dvakrát inkasovali, z toho jednou z penalty. Každopádně jsem spokojen. Samozřejmě ne s výsledkem a ani moc s hrou, ale Benešov nám ukázal, kde ještě musíme přidat a co zlepšit.“


SK Otava Katovice – SK Jankov 3:3 (2:2)

Góly: 30. a 73. Uher, 42. Bláha - 14. a 64. Kasík, 39. Šebelka. Rozhodčí: Dunovský - Šedivý, Sadlak. Diváků: 80. Hráno na UMT Strakonice.

Jankov: Pavelec – Bürger, Kroneisl, Lošek, Zajíc – Šebelka, Maršán, Fajtl, Sedlic, Beránek – Kasík. Střídali: Komárek, Jirkovský, Kočer.

Petr Maxa, asistent SK Jankov: „Brali jsme toto utkání už jako mistrovské, i proto jsme zvolili právě Katovice, které se svým herním stylem divizním mančaftům podobají. Byť nás prověřily o něco méně než ve stejný čas před rokem, pořád to byl kvalitní soupeř. My však chceme hrát svůj herní styl, který je sice fyzicky náročný, což kluci pociťují, na druhou stranu ale přináší své ovoce. V podstatě jsme podali výkon jako nedávno s Hlubokou, a to je výkon, na kterém chceme stavět a který nám určitě i v divizi přinese úspěšné výsledky. Dnes jsme nevyhráli, přestože jsme měli jasně zvítězit, ale dopřáli jsme Katovicím takové dary v našich zadních řadách, které se jen tak nevidí. Snad jsme si to vybrali dnes a za týden v Přešticích se toho musíme za každou cenu vyvarovat a hrát jednoznačně na nulu. S ofenzivou panuje celkem spokojenost, i když je samozřejmě stále na čem pracovat. Ale ukázali jsme, že když se chce, tak hrajeme dobrý a účelný fotbal. Skvěle zahrál Patrik Sedlic, své si odvedli i oba krajní halvové. Přípravu máme za námi, za týden začínáme hned klíčovým duelem v Přešticích, tak nám držte palce.“


FK Spartak Soběslav – FK Olešník 4:1 (0:0)

Góly: 53. a 75. Uličný, 63. T. Mazouch, 72. M. Mazouch – 84. Dudek. Hráno na UMT Stará Hlína.

Soběslav: Kuník – Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – T. Mazouch, Chotovinský, M. Mazouch, Nohava, Žalda – Dvořák. Střídali Šmídmajer, Maršík, Uličný.

Michal Lemberka, vedoucí mužstva Soběslavi: „V prvním poločase jsme nepodali dobrý výkon, kluci měli nějak těžké nohy. Druhá půle už byla lepší a taky začaly padat góly. Ten první padl po rohu, když se u zadní tyče prosadil Uličný. Druhý pozdrav poslal do sítě Olešníka po přímáku Tomáš Mazouch snad ze třiceti metrů. Třetí zásah zaznamenal po pěkné akci u lajny Milan Mazouch.  Čtvrt hodiny před koncem se znovu prosadil Erik Uličný. Hosté snížili v závěru Dudkem, který po nákopu přehlavičkoval našeho gólmana.“


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle (3), Daniel Pekař (2), SK Benešov