Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Souboj Rudolfova s Jankovem rozhodl zimní střelec Zajíc

 
pondělí, 26. února 2018, 11:40

Ještě než se všichni hráči a příznivci SK Jankov vydali na sportovní ples, v sobotu odpoledne se v mrazivém počasí střetli na Složišti s tradičním soupeřem z Rudolfova. Po vyrovnaném průběhu hry se nakonec z výhry mohl těšit divizní tým, jemuž k tomu stačil jediný gól. Po rohovém kopu se hlavou prosadil Jakub Zajíc a vstřelil čtvrtý gól během zimní přípravy. Čtrnáct dní před startem divizního jara ale Jankov výkonem neoslnil.

Přestože bylo mírně řečeno chladno, hráči na hřišti začali zostra hned od prvních vteřin. Běžela první minuta utkání a domácí Rudolfov si vytvořil největší gólovku v zápase. Jmenovitě to byl Sládek, jenže nejprve mírně zaváhal, poté si vylámal zuby na Pavelcovi a následná dorážka skončila vedle.

Ani Jankovští se svou první velkou šancí neotáleli. V 2.minutě zatáhl míč po pravé straně Adam Kasík, přihrál pod sebe Marku Smetanovi, který bohužel pro hosty střelou z první mířil mimo. Po deseti minutách poslal Fajtl centr na hlavu Pavla Beránka, ale ani on nemířil mezi tři tyče. A tak si na první ostrý zákrok musel počkat brankář Rudolfova Pícha až do 17.minuty, kdy Beránek vybojoval míč, předal ho Lukášovi Fajtlovi, který vyprášil Píchovy rukavice. Lukáš Fajtl měl o dost větší šanci skórovat za další čtyři minuty, kdy dostal milimetrovou přihrávku od Bürgera, avšak v zakončení trefil pouze dobře postaveného Píchu.

Hra Rudolfova se točila opět kolem špílmachra Pouzara, který své kvality předvedl v 38.minutě, kdy střelou levou nohou orazítkoval tyč Pavelcovy branky. Poslední šanci prvního poločasu měli hosté, kteří předvedli ukázkový brejk, kterému chyběl pouze gól. Popelka celou akci rozjel, následně se míče ujala dvojice nových posil Marek Smetana – Adam Kasík, druhý jmenovaný poslal přesnou přihrávku do pokutového území, kterou si našel rozběhnutý Martin Popelka, ale na přední tyči zamířil těsně vedle.

Druhý poločas nabídl o dost méně závažných situací před oběma brankami. Výjimkou byla 55.minuta, kdy David Maršán výborně vyvezl míč z vlastní poloviny hřiště, poslal kolmici na Marka Smetanu, který patřil mezi nejlepší hráče Jankova, jenže zavěsit mu přáno nebylo. Sice obešel gólmana Píchu, avšak následně se dostal do úhlu a trefil pouze boční síť rudolfovské branky. Hráči jakoby promrzli a další minuty nepřinášely nic zajímavého. Až v 74.minutě posadil Radim Pouzar rohový kop na hlavu střídajícího Tyrpáka, ale stav se ani tentokrát neměnil, byť k tomu nebylo daleko.

Rozhodnutí přišlo po rohovém kopu na druhé straně. V 77.minutě poslal balón do vápna Pavel Beránek a Jakub Zajíc hlavou protlačil míč za Píchova záda - 0:1. "Perštát" se nevzdal a v posledních minutách se snažil o vyrovnání, svého soupeře zatlačil, ale šanci na skórování si nevypracoval. Jankov tak Rudolfovu vrátil porážku z loňské zimy, kdy se radoval tým Oty Matouše v poměru 3:2.

 Petr Hlubocký, funkcionář Rudolfova: „Byla tam psí zima, kterou ještě vylepšoval vítr. Určitě i to zajistilo, že se hrálo v neustálém pohybu. Z toho ale taky pramenila řada chyb. Ty ale ani jeden z mančaftů v prvním poločase nedokázal využít. My jsme mohli jít do vedení hned na začátku, kdy měl dvakrát šanci Sládek, po něm i Vejvar, ale nic. Je třeba říct, že podobně dopadal i Jankov, takže koncovka nebyla nejlepší ani u jednoho z nás. Soupeři měli víc ze hry, ale gólmani neinkasovali. Po pauze to na hřišti vypadalo stejně. Mráz, vítr a šance bez využití. Tedy až na jednu, když jsme inkasovali po zbytečném rohu. Potom jsme otevřeli hru a Jankov toho využíval k rychlým brejkům. Ale další gól už nepadl. Byla to užitečná příprava. Ukázala, kde musíme přidat. Je třeba vyladit předfinální a finální část. Takové příležitosti musíme příště proměňovat.“

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „V zápase, který se odehrával v mrazivém počasí, jsme chtěli předvést lepší výkon než s dorostem Dynama. Dařilo se nám to však jen zčásti. Směrem dopředu jsme si dokázali vytvořit poměrně slušné šance, ale chyběl nám větší klid v koncovce. Co se nám tolik nedařilo, byla naše rozehrávka a mezihra. Z našich nepřesností jsme soupeři několikrát nabídli poměrně slušnou situaci k protiútoku, které se nám ale podařilo vždy vyřešit tak, že jsme neinkasovali. Zápas nakonec v jeho poslední třetině rozhodl Kuba Zajíc, který dal svůj čtvrtý gól v přípravě. Všichni víme, kde nás směrem k soutěži tlačí bota a je potřeba v posledních čtrnácti dnech přípravy na těchto věcech zapracovat tak, abychom byli co nejlépe připraveni na první mistrovské utkání a celé jaro.“


SK Rudolfov – SK Jankov 0:1 (0:0)

Branka: 77. Zajíc. Rozhodčí: Tupý - Řehoř, Mach. Bez ŽK. Diváci: 20.

SK Rudolfov: Pícha – Prokeš, Novotný, Hajný, Ryneš – Janák, Pouzar, Gerstner, Kuna – Sládek, Vejvar. Střídal: Tyrpák.

SK Jankov: Pavelec (46. Komárek) – Jirkovský, Kroneisl, Popelka, Zajíc – Smetana, Maršán, Fajtl, Beránek, Bürger – Kasík. Střídali: Lošek, Kočer.

 
 
Napsal(a) SK Jankov, redakce | Foto Ján Honza