Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO/Sumář divize: Vítězstvím se loučil jen Č. Krumlov

 
středa, 22. listopadu 2017, 10:53

Ani poslední divizní vystoupení moc radosti v řadách jihočeských klubů nepřineslo. Naplno zabodoval pouze krumlovský Slavoj. Roudné, které ještě čeká dohrávka v Rakovníku, zbytečně ztratilo dva body v závěru s Mariánskými Lázněmi, když si nepohlídalo standardku. Soběslav po zahozené penaltě v posledních minutách smolně prohrála s Dobříší a propadla se až na 14. místo. Ven vyrážel Jankov, ale na předchozí výkony v Plzni nenavázal. Druhá polovina tabulky je mimořádně vyrovnaná, sestupový strašák se týká všech našich zástupců.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 15. KOLE DIVIZE A  


FK Slavoj Český Krumlov – FK Hořovicko 3:1 (1:0)

Branky: 38. Klivanda, 55. Kroupa, 86. Babka – 57. Doležal. Rozhodčí: Simbartl – Cupl, Špindlerová. Delegát: Sádovský. ŽK: 1:5 (Kroupa – Machurka, Mojdl, Karvánek, Ansuma, Šubert). Diváků: 155.

Č. Krumlov: Hňup – Švec, Kabele, Dudák, Mravec – Kroupa, Wagner, Novák (82. Beránek), Persán (79. Sláma) – Babka, Klivanda (90. Neckář). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Jsme moc rádi, že se nám podařilo podzim zakončit úspěchem s nebezpečným soupeřem. Nedal se snadno, hrál tvrdě a ke konci se začalo trochu jiskřit od kopaček. Musím kluky pochválit, že tentokrát zvýšili důraz a výsledek byl hned znát. Tentokrát jsme s ním vydrželi až do konce, musíme to hráčům dostat do krve.“


Malše Roudné – FC Viktoria Mariánské Lázně 1:1 (0:0), penalty 1:4

Branky: 49. Růžička – 84. P. Holub. Rozhodčí: Cichra – Starý, Štuk. Delegát: Bláha. ŽK: 2:2 (Maršík, Kössl – Kravar, Drahorád). ČK: 1:1 (75. O. Otepka – 75. Sadílek za vzájemné napadení). Diváků: 85.

Roudné: Hřebejk – Kössl (80. D. Lerch), L. Holub, M. Otepka, Markytán – Vávra (90. Samek), O. Otepka, Maršík, Bartoš (72. Svoboda) – Píša, Růžička. Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: O. Otepka

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Mariánské Lázně mají tým velice dobře pokládaný, silná obrana, technický střed pole a vysoký útočník. Má to hlavu a patu. Předvedly tady lepší hru, než Karlovy Vary. Přesto bych řekl, že jsme i tak body ztratili. Kluky trochu rozhodil faul na Vávru, který byl až za hranicí. Měli jsme to přejít, upozorňovali jsme na to. Z toho pak vyplynuly i další situace. Hrál se zajímavý fotbal, i když v prvním poločasu gól nepadl. Do vedení jsme šli po krásné hlavičce Růžičky do protipohybu gólmana. Ovšem to byl asi nejsvětlejší náš okamžik. Mohli jsme přidat i další, ale už jsme žádnou další příležitost nevyužili. Naopak jsme přišli o Páťu Kössla. Soupeř mu dal při výskoku kozu a Páťa si dost vážně pochroumal koleno. Je podvrtnuté a nejspíš je poškozen i přední křížový vaz. Pak ještě došlo ke strkanici mezi naším Ondrou Otepkou, který oplácel, a hostujícím Sadílkem. A šli předčasně oba ven. Bohužel v momentu, kdy jsme zrovna ovládali hru. Jenže pak jsme propadli po standardce a bylo srovnáno. Zapomněl se tam Dáda Lerch, který nastoupil po zranění, a nesprávně zareagoval. Ještě před koncem mohl rozhodnout v náš prospěch Píša, ale nezdařilo se. Takže plichta a penalty. Ty nám tentokrát, bohužel, nešly.“


SK Petřín Plzeň – SK Jankov 3:0 (0:0)

Branky: 71. a 81. Brudna, 52. Vohrna. Rozhodčí: Jati – Nehasil, Hányš. Delegát: Míka. ŽK: 1:4 (Bednář – Bürger, Fajtl, Beránek, Šebelka). Diváků: 75.

Jankov: Pavelec – V. Jirkovský, Kroneisl, Lošek, Zajíc – Bürger (85. D. Jirkovský), Fajtl (89. Šindelář), Maršán (46. Šebelka), Beránek (71. Prediger) – Kollár, Maurer. Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: Lošek

Ivo Čech, trenér Jankova: „Petřín Plzeň byl určitě hratelný soupeř a myslím, že se dalo bodovat. Ovšem jen za předpokladu, že my předvedeme výkon, na který máme, a to se bohužel nestalo. Někteří hráči zahráli pod své možnosti, někteří nebyli fit, Maršán ani nedohrál, Pavelec při zranění ramene Komárka nastoupil jen se sebezapřením. Je to stále dokola a to, že se poprvé na hřiště dostali tři naši dorostenci, kteří jsou s námi pouhý měsíc, je asi jediným pozitivem. Čekal jsem od nás lepší výkon, motivací určitě mělo být udržení odstupu od úplného spodku tabulky.“


FK Spartak Soběslav – MFK Dobříš 1:2 (1:2)

Branky: 14. Vaněk – 6. Krůta (pen.), 26. Maryška. Rozhodčí: Pálek – Hodek, Szikszay. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:3 (Podráský, Suchan – Rychlík, Krůta, Šrain). Diváků: 140.

Soběslav: Kuník – M. Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – Žalda (74. Šmídmajer), Podráský (82. Dvořák), Nohava, Janoušek (67. Chotovinský) – T. Mazouch, M. Mazouch. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: celý tým

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Divize nám ve druhé části podzimu ukázala, jak náročná a vyrovnaná je to soutěž. Rozhodují maličkosti, soupeři trestají nemilosrdně naše chyby a naopak našim střelcům jaksi zvlhl prach. Rozdíl ani tak nebyl ve výkonosti, protože kromě zápasu na Aritmě nás vyloženě nikdo nepřehrál, ale posledních šest zápasů v produktivitě. Soupeři si vytvoří dvě, tři šance, a dají dva góly, kdežto my si šance také vytvoříme, bohužel bez efektu. A tak to bylo i v posledním zápase proti Dobříši. Zmarem byla neproměněná penalta Filipa Vaňka tři minuty před koncem. Nicméně bych chtěl kluky pochválit za přístup a nasazení, herně jsme určitě konkurenceschopní. I co se týče reakcí ostatních trenérů, má fotbal v Soběslavi na čem stavět. V zimě doženeme tréninkové manko a věřím, že na jarní záchranářské boje budeme dobře připraveni.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha – SK Klatovy 1898 2:1 (1:0), 22. Rybka, 88. Kraus - 63. Pavlovič.
TJ Přeštice – SK Rakovník 1:0 (1:0), 27. Strejček.
FK Olympie Březová – TJ Tatran Sedlčany 4:2 (1:0), 29. Krlička, 62. Vaněček (pen.), 79. Šellong, 80. Martinec - 56. Senft, 66. Repetný.
SK Senco Doubravka – FC Slavia Karlovy Vary 3:3 (1:2), penalty 3:4, 20., 57. a 71. Ungr - 32. a 78. Psohlavec, 35. Hudec.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle