Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov uzavřel podzim porážkou s Petřínem

 
úterý, 21. listopadu 2017, 18:41

Poslední podzimní kolo se Jankovu, které odehrál v Plzni na Petříně, hrubě nepovedlo. Jihočeši předvedli nejhorší výkon za poslední roky. V utkání s nováčkem a předposledním týmem tabulky se jim nedařilo vůbec nic, zaostávali ve všech činnostech a výsledkem toho byla jednoznačná prohra 0:3. Tým Iva Čecha nasbíral na podzim slušných dvacet bodů, nicméně tímto posledním zápasem celkově dobrý dojem pokazil.

Že nebude vše v pořádku a dle představ trenérů naznačil hned samotný úvod utkání, když hned ve 3. minutě laxním působením uvnitř vlastní šestnáctky dopřáli velkou šanci Petru Bendlovi, kterou se štěstím přestáli bez inkasovaného rychlého gólu. Další varování přišlo v minutě třinácté, kdy po vlastní standardní situaci přišel rychlý kontr Petra Škardy, který zlikvidoval až skvělým zákrokem Aleš Pavelec v hostující brance.

Dvacátá minuta přinesla jedinou šanci Jankova v utkání. Z levé strany centroval Zajíc a tísněný Vojtěch Bürger zblízka trefil břevno domácí branky. Více toho první poločas nenabídl. Za stálého fandění tří desítek jankovských fanoušků se hrálo mezi vápny a gólmani na obou stranách nemuseli řešit nic závažného.

Druhý poločas nabídl znovu podprůměrný fotbal, ale na kopačkách domácích fotbalistů byla vidět větší chuť po vítězství. A za snahu byli odměněni třemi góly. Ten první vstřelil v 52.minutě po pěkném centru Motla hlavou Marek Vohrna a poslal tím Petřín do vedení - 1:0.

V 59.minutě z ojedinělé návštěvy pokutového území domácích dostal míč do sítě Jan Šebelka, ale jelikož to bylo rukou, místo radosti z gólu uviděl pouze žlutou kartu. V 64.minutě se dostal do samostatného úniku Petr Bednář, avšak ke smůle Plzeňanů trefil pouze tyč Pavelcovy branky.

Co se nepovedlo kapitánu Petřína, to napravil v 71.minutě střídající Aleš Brudna, jenž dotlačil po dalším rychlém útoku krásnou přihrávku Šimáněho až do branky Jankova - 2:0. Blízko třetího gólu byli domácí v 77.minutě po Beránkově chybě, Navrátil obešel Pavelce a už mířil do odkryté branky, jenže vrátivší se Marek Kroneisl skluzem na brankové čáře míč do sítě nepustil. Přesto Jankov inkasoval ještě jednou. V 81.minutě po dlouhém nákopu z poloviny hřiště hlavičkoval Aleš Brudna a s pomocí břevna skóroval v zápase podruhé - 3:0.

V nepříliš pohledném utkání zcela zaslouženě zvítězil Petřín, kdežto Jankov se vracel zpět na jih notně rozladěn.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Petřín Plzeň byl určitě hratelný soupeř a myslím, že se dalo bodovat. Ovšem jen za předpokladu, že my předvedeme výkon, na který máme, a to se bohužel nestalo. Někteří hráči zahráli pod své možnosti, někteří nebyli fit, Maršán ani nedohrál, Pavelec při zranění ramene Komárka nastoupil jen se sebezapřením. Je to stále dokola a to, že se poprvé na hřiště dostali tři naši dorostenci, kteří jsou s námi pouhý měsíc, je asi jediným pozitivem. Čekal jsem od nás lepší výkon, motivací určitě mělo být udržení odstupu od úplného spodku tabulky.“


SK Petřín Plzeň - SK Jankov 3:0 (0:0)

Branky: 52. Vohrna, 71. a 81. Brudna. Rozhodčí: Jati - Nehasil, Hányš. Delegát: Míka. ŽK: 1:4 (Bednář - Beránek, Bürger, Šebelka, Fajtl). Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:3. Diváci: 90.

Petřín: Pfleger - Vohrna, Zoubek, Papáček, Šulc (90. Příhoda) - Hartl (60. Brudna), Lisý, Bendl, Bednář (84. Trojovský), Motl (68. Šimáně) - Škarda (77. Navrátil). Trenér Radek Vodrážka.

Jankov: Pavelec - V. Jirkovský, Lošek, Kroneisl, Zajíc - Bürger (86. D. Jirkovský), Maršán (46. Šebelka), Fajtl (90. Šindelář), Beránek (82. Prediger) - Kollár, Maurer (71. Rytíř). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: Lisý – Lošek

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák