Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO/Sumář divize: K. Vary přehrály Slavoj, další soběslavská ztráta

 
čtvrtek, 9. listopadu 2017, 11:26

V minulém divizním kole zabodovalo pouze Roudné, které po diskutabilní penaltě porazilo v derby Jankov. Soběslav utržila druhou porážku na domácím stadionu, když spartakovce potrestaly za neproměněné šance daleko produktivnější Mariánské Lázně. Jen půl hodiny vzdorovali krumlovští slavojáci první Slavii K. Vary, která po šestigólové výhře unikla pronásledovatelům na sedm bodů.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 13. KOLE DIVIZE A  


FK Slavoj Český Krumlov - FC Slavia Karlovy Vary 0:6 (0:2)

Branky: 49. a 52. Geňo, 31. Királyi, 42. Maňák, 60. Vokáč, 67. Psohlavec. Rozhodčí: Janíček - Matyš, Štuk. Delegát: Tereba. ŽK: 0:1 (Staněk). Diváků: 140.

Č. Krumlov: Kříž – Svoboda, Kabele, Dudák, Mravec – Kroupa (72. Babka), Wagner, Novák, Persán (67. Neckář) – Klivanda, Sláma (59. Beránek). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: nikdo

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Chvíli jsme drželi s lídrem soutěže krok, ale nevydrželo to ani celý poločas. Po něm jsme prohrávali o dva góly, což bylo možná přijatelné. O přestávce jsme si řekli, že novu musíme přečkat začátek druhé půle, ale my inkasujeme hned po čtyřech minutách. Znovu se projevily naše staré chyby, které se nám nedaří odstranit. Nedostatek důrazu ve vápně a proměňování šancí, když s anim dostaneme. My nedáme gól pomalu ani z malého vápna, zatímco soupeři nás tvrdě po chybách trestají skoro pokaždé.“ 


TJ Malše Roudné - SK Jankov 1:0 (0:0)

Branka: 72. O. Otepka z pen. Rozhodčí: Kastl - Cihlář, Simbartl. Delegát: Hamouz. ŽK: 5:3 (Růžička, Tušer, Kössl, Vávra, Hřebejk - Pavelec, Kroneisl, Bürger). Diváků: 250.

Roudné: Hřebejk - Kössl, M. Otepka, Holub, Maršík - Vávra (88. Samek), O. Otepka, Tušer, Bartoš (83. Svoboda) - Píša, Růžička (62. Markytán). Trenér Rudolf Otepka.

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Kroneisl, Maršán, Zajíc - Bürger, Fajtl, Kollár, Beránek (84. Maurer) - Sedlic (34. Rytíř), Šebelka. Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: O. Otepka - Pavelec

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Jankov předváděl hru, kterou jsme očekávali. Už v týdnu prezentovali, že mají hodně lidí zraněných, takže bylo jasné, že se soustředí hlavně na obranu. To se potvrdilo. Presoval nás jenom jeden soupeř, ostatní byli rychle za míčem a čekali na nás. Těžko jsme se s tím vyrovnávali, naše hra nebyla taková, jakou bysme si představovali. I když jsme se připravovali. O přestávce se troch zvýšil hlas, protože naše očekávání neplnili hlavně ti, od kterých jsme samozřejmě čekali, že tíhu toho utkání unesou. Hra se potom zlepšila, i kdy to pořád nebylo no. Měli jsme šance, ale nevyužili jsme je. Snažil se i Jankov. Situaci před penaltou jsem pořádně neviděl, takže ji nemůžu posoudit. Takových soubojů ve vápně je vždycky dost, ale rozhodčí stál v úhlu, ve kterém to dobře viděl. Navíc musím ocenit, že se našel hráč, který na sebe v tak vypjatém utkání vzal zodpovědnost na sebe, a kopnul ji.
Teď jedeme do Varů a rádi bychom potvrdili tohle vítězství ziskem nějakých bodů. Ale nebude to lehké, to víme. Čeká nás tam dlouhá cesta a časné vstávání. Navíc není jasné, kde se to bude hrát, počasí nejisté. Možná umělka, a ta není nejmladší. Známe sílu domácích i nebezpečí, které hrozí od Psohlavce nebo Geňa. Jsou to nadstandardní hráči. Ale i my máme kvalitní kádr. Uvidíme.“

Ivo Čech, trenér Jankova: „V Roudném jsme chtěli nějaký bodík uhrát, ostatně to chceme v každém utkání, ale také jsme věděli, že to nebude jednoduché. Domácí mají dobrý tým, my na jejich hru ale byli připraveni a nakonec nebylo daleko k bodovému zisku. Domácí hráči byli aktivnější, vytvořili si dvě dobré příležitosti, které neproměnili a v tuto chvíli mne to paradoxně mrzí, protože bych byl raději, kdyby branku vstřelil Bartoš ze své šance, než aby to vzal takto do ruky sudí a pískl takové nic..., to nebylo dobré, ale fotbal i toto přináší, nedá se nic dělat. Mne úplně nejvíce mrzí ztráta Sedlice, který pro výron nedohrál ani poločas. Hráčů není mnoho, spíše vlastně je jich málo, možnosti pro trenéra velmi omezené, věřím ale, že se na poslední dvě kola zbylá družinka semkne a ještě něco uhrajeme, což by ve vzácně vyrovnané tabulce bylo potřeba.“


FK Spartak Soběslav - FC Viktoria Mariánské Lázně 1:3 (1:2)

Branky: 45. Vaněk – 28. Kafka, 33. Kravar, 50. Kavalír. Rozhodčí: Šlajs - Mudra, Pastyřík. Delegát: Kabyl. ŽK: 3:3 (Suchan, Vaněk, Dvořák – Kavalír, Holub, Kabelák).  Diváků: 150.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Boháč, M. Hromada – Vaněk, Podráský, M. Mazouch (65. Šmídmajer), Janoušek, Nohava – Dvořák (71. T. Mazouch). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: nikdo

Vít Hromada, vedoucí mužstva Soběslavi: „Snažili jsme se přerušit sérii proher, která začala na našem hřišti s Jankovem. Proto jsme začali zápas aktivněji, ale naše šance Janouška a Dvořáka nevedly ke gólu. Zato hosté využili dvě za tří šancí. My jsme ještě do poločasu stačili snížit Vaňkem po přihrávce Nohavy na rozdíl jediné branky. Do druhé části jsme vstoupili s odhodláním skóre srovnat, ale po neproměněné gólovce jsme z protiútoku dostali třetí a rozhodující gól, na který už jsme přes veškerou snahu nedokázali odpovědět. Nezbývá nám teď než v posledních zápasech získat ještě nějaké body.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - SK Klatovy 1898 2:1 (1:1), 26. Vohrna, 89. Papáček - 16. Pavlovič.
TJ Přeštice - SK Aritma Praha 0:0, penalty 3:4
SK Senco Doubravka - SK Rakovník 3:3 (0:1), penalty 3:2,
60. Róth, 68. Krejčí, 92. Knakal - 20. Hamouz, 72. Schwendt, 80. Červený.
MFK Dobříš - TJ Tatran Sedlčany 2:0 (2:0), 4. J. Šrain (pen.), 24. Krůta.
FK Olympie Březová - FK Hořovicko 4:1 (1:0), 13. a 86. Vaněček, 60. a 76. Kašpar - 67. Ansuma.

Napsal(a) Redakce | Foto Michal Průcha